Monday 11 June 2012

Daylilies Sadnja

Daylilies su dostupni u radosnom boje poput žute, crvene, narančasta, roza, itd. Oni imaju tri latice i tri lapovima, zajedno poznaje kao tepals. Daylilies sadnje je jednostavno zbog svoje prirode prilagodljiv, malo njege, snažan rast i preživljavanje sposobnosti. Rasti daylilies u vašem vrtu, pogledajte na ovim daylilies sadnju i njegu upute.
Daylilies su jedan od najjednostavnijih cvijeće biljke u vašem vrtu i oni također mogu preživjeti u zimama sa samo malo ozljede. Prije raspravlja o daylilies sadnje, neka prvi vidjeti klasifikaciju daylily cvijeća.
Britanija: Plantae, Red: Asparagales, Obitelj: Hemerocallidaceae, Rod: Hemerocallis
Savjeti za sadnju Daylilies
Sadnja: Prije sadnje daylilies, odaberite područje u vašem vrtu koji prima suncu barem 5-6 sati svaki dan. Nakon što odaberete prostor, ukloniti korijene neželjene biljke koje mogu biti prisutne u tlu ranije. Iskopati rupu u zemlji koja je malo veće i šire, tako da korijeni daylilies lako može sjediti u. Mix gnojiva u tlu. Upišite vaše biljka u rupu, okupiti tlo oko njega i tada, vode postrojenja. Evo nekoliko stvari koje trebate znati prije daylilies sadnje. Pobrinite se da je tlo, zalijevanje, gnojiva i druge upute slijede, tako da možete razviti lijep madrac tih cvjetova.
Tlo: Daylilies sadnje tlo treba da je dobro isušen. Ove biljke rasti najbolje u tlu koji sadrži pH između 6,5 - 7, ali oni su toliko prilagodljiv da su oni zapravo mogu rasti u tlu koji sadrže bilo pH. Daylilies također će rasti u različitim tlima, na primjer, pjeskuša kao i teška glina tla. Ako je Vaš vrt je teška glina tla, možete dodati gnojivo, treset mahovina, dobar kompost, gips, itd. čine ga pogodnim za vaše daylilies. Dodavanje komposta ili neki drugi organski materijal u tlu povećava prehrana vrijednost zemljišta, što rezultira u snažnom rastu daylilies i oni također daju više cvijeća. Ako postoji problem odvodnje, podizanje kreveta je najjednostavnija opcija dostupna.
Voda: Daylilies rasti najbolje u rano proljeće. Ali ako kupiti daylilies u druga godišnja doba, što ih spasiti od suše. Zalijevanje će osigurati velike i svijetle cvjeta. Voda daylilies dovoljno u proljeće, kad biljke rastu najviše, a također ljeti, što će pomoći potaknuti njihov rast. Ove biljke su sposobni izdržati sušu, ali očito manje vode ide kako bi ih osušiti i odumiru. Ulijte vodu do inch svaki tjedan, tako da tla upija duboko.
Gnojiva: Gnojiva će se daylilies rasti zdrava. Ali ako želite znati što točno hranjiva vašeg tla treba, dobiti analize tla učinili. Tlo treba biti oplođena svaka dva do tri tjedna, nakon što su daylilies posađeno. Ako gnojidbu tla s kemijskih gnojiva, to dva puta godišnje je dovoljno. Kemijska gnojiva treba biti dodan u rano proljeće, jer je to vrijeme kada daylilies počinju rasti. Usitnjavanje je jedan od najboljih načina kako bi se tlo plodniji.
Kukci: Insekti, kao što su lisne uši, tripsa, pauk novčića, puževi i puževi se hrane cvatnje cvijeća i pupoljci. To mogu biti ubijeni od strane prskanjem nekim insekticidom ili jednostavno zalijevanje silom. Ovih insekata uzrokovati gubitak boje listova, rupe na lišću, itd. iako, insekti mogu učiniti manje štete na te biljke, to može biti teško reći što točno uzrokuje biljnih bolesti. Stoga je bolje savjetovati poljoprivrednog agenta, ili lokalni vrtić.
Kontroliranje rast korova: To je vrlo važno da kukolj raste oko daylilies bi trebao biti uklonjen kada je biljka još raste, kao što su ovi korova apsorbirati prehrane koji je dao za njih. Uklanjanje korova će pomoći daylily biljke bolje ishrane i više prostora za širenje.
Osim njihove upotrebe u oblikovanju, daylilies su također korišteni što su vjenčanja cvijeća, u buketi, ili u cvjetnom aranžmanu unutar vašeg doma. Ako slijedite daylilies sadnju i njegu za uporabu u svezi gore, u mjesec dana, primijetit ćete da je vaš cvjetnjak je pun zdrave, lijepe cvjetanja svijetle boje.

No comments:

Post a Comment