Friday 1 June 2012

Osage naranče

The Osage naranče (Maclura pomifera) voće nije ni naranče i niti spadaju u narančastu obitelji. To je jedan član obitelji duda i dobiva svoje ime jer izgleda poput naranče iz daljine. Cvijeće biljke Osage naranče su zelene boje i oni cvatu u mjesecima travanj-lipanj nakon čega slijedi formiranje plodova koje požutjeti zeleno na zrenja i onda spadati u mjesecima listopadu i studenom. The Osage naranče sjemenke su jestivi dijelovi samo od ovog voća.
Osage naranče stabala, stabla Osage naranče, razvrstan pod listopadnog drveća tip, je porijeklom iz istočne Oklahome i nekim dijelovima Teksasa, Arkansas i Missouri. To je trnovit stabla i baca svoje lišće i cvjetovi za vrijeme pada. Stablo je dioeceous s odvojenim muške i ženske biljke. Raste na oko 40 do 60 metara i opsega kore je oko 4 do 7 metara. Životni vijek ovog grm je oko 75 godina i oni mogu proizvesti plod nakon 8 do 12 godina. Kore drveta je gust, pokriven krljuštima i smeđe narančaste boje s dubokim brazdama. Boja maloljetnika grane su zelene i polako blijediti narančasta smeđa kao stablo sazrijeva. Drvo i kora je tvrda i jaka i može biti u obliku lako.
Listovi su 3-6 cm dugi i konus prema kraju. Oni su okrenuti zlatno žute u zimi koja daje stablo prekrasan izgled. Cvjetovi su blijedo zelene boje i male veličine. Cvjetovi nakon oprašivanja obliku voća koje nose sjeme Osage naranče. Plodovi Osage naranče stablo se obično naziva 'više voća', kako su ispunjena brojnim sitnim sjemenkama.
Osage naranče stablo obično se uzgaja u plodno tlo, ali ne zahtijeva bilo koji određeni tip tla da rastu. Morate orezati tih stabala kao i oni vrlo brzo prerastu. Grmlja je insekt odbijajući svojstva i tako da je dobra ideja da se biljka tih oko kuće.
Osage naranče Wood; stablo Osage naranče daje se blagi miris voća. Unutrašnji dio drvo Osage naranče je svjetlo žute boje. Ovo drvo je poznat po svojim višestruko koristi za koje ova stabla se uzgaja u velikoj mjeri u Srednji zapad. Kao stablo se sastoji od trnja stabala uglavnom koriste kako bi fence postove. Zbog svoje čvrstoće i trajnosti drva Osage naranče se koriste kako bi lukovima i strijelama. Ovo svojstvo drva Osage naranče je iskoristiti za jako dugo vremena od strane Indijanaca. Drvo se također može koristiti kako bi namještaj kao što su stolovi, stolice i ormari.
Osage narančasto voće i sjemenke, plodovi, kao što je govorio o ranije su okrugle i zelene, s hrapavom površinom i ispunjeni su s mliječnom lateks tekućine. Nakon što su cvijeće stranooplodnog, plodove i razvijati se samo za maloljetnike plodovi su zelene boje. The zreli plod poprimi zlatnu boju i žute pada off nakon oko šest mjeseci. Nakon što je plod padne, sjemenke su izloženi i oni ili dobiti pokopan u zemlju, što dovodi do drugog Stablo je dioeceous s odvojenim muške i ženske biljke, ili se prenose ptice i kukci na druga područja. Na taj se način prirodni uzgoj stabla provodi.
Osage naranče Koristi; Svaki dio stabla Osage naranče je korisno na neki način ili drugi. Američki domoroci koristili grane i korijen ovog stabla da bi rat klubova i mašnice za jako dugo vremena. Kora se koristi kako bi namještaj. Kao zrela Osage naranče voće je jarko narančasta u boji mogu se koristiti kako bi boje.
Korijeni rastu vrlo brzo i oni su bogate resursima. Oni su koncentrirani s 2,3,4,5-tetrahydroxystilbene koji djeluje kao sredstvo protiv ugriza insekata, iako ga ne ubije kukce. Korijeni su ljekovita svojstva i može se koristiti za ublažavanje iritacija očiju. Osim toga, drveće ni dobiti okužen mimo gljiva ili štetnika niti trulež, tako da je apsolutno siguran da ih ima oko kuće. Muški Osage naranče stablo može se koristiti kao ukrasna biljka kao lišće tih stabala su glatke i imaju glazura.
To su bili neki fantastičan činjenice Osage naranče i njihove koristi. The Osage naranče stabala se koriste kao ukrasne biljke, a možete odlučiti da ih zasaditi u svom vrtu. Dakle, ako ste ljubitelj stablo, morate imati stablo Osage naranče.

No comments:

Post a Comment