Monday 18 June 2012

Mir Lily Care

Mir ljiljan pripada Spathiphyllum roda što znači list spathe. Spathe odnosi na bracts okolnim gronji. Cvijeće ili spadix mogu biti bijele ili žute i okruženi s velikim bijelim bracts. Osim prekrasno cvijeće, što pridonosi eleganciji postrojenja mir ljiljan su duge, svijetle zeleno lišće. Mir ljiljan je jedan od najpopularnijih biljke koji dodaje da ljepotu kuće dajući joj tropske izgled. Njegova popularnost proizlazi iz činjenice što može rasti u uvjetima slabog osvjetljenja područjima. To je ista značajka koja pomaže da raste na temelju priča o tropskih prašuma. Ne samo da ova biljka dodati estetsku vrijednost kuću, ali ona također čisti zrak unutra. Da bi najviše ove biljke, ovdje su neke smjernice za mir ljiljan skrb. Više informacija na tropskih prašuma biljke.
Mir Lily Uputstvo za njegu
Voda, jedan od najvažnijih aspekata mir ljiljan skrb je voda. Ove biljke su vrlo osjetljiva na količinu vode koja su dobili, a također ukazuju jasno, ako su oni bili pod-zali ili nad-zali. Kad oni nemaju dovoljno vode lišće pognutost, da je proljeće vratiti u život nakon što su dobili dovoljno vode. Nedostatak vode u tlu će ubiti dlačice korijen i list rubovi okrenuti žuti ili smeđi. Ove biljke treba zalijevati redovito. Međutim, osigurati da tlo nije mokar kao korijene umrijeti ako imaju previše vode oko njih. Mir ljiljane najbolji u mokrim tlu. Obično ih je zalijevanje jednom tjedno je dovoljno. Međutim, učestalost zalijevanja ovisi o temperaturi i vlažnosti u zraku u sobi. Osim lišća, pogled na tlu također će biti dovoljno to znati ako biljka treba vodu. Nemojte dopustiti tlo dobiti pržena. Samo bi se osiguralo da se ravnomjerno vlažnom tijekom cijele godine.
Za one koji žive u gradovima moraju znati da je ovo biljka je jako osjetljiva na klor. Dakle, u slučaju da se živi u metropolitanskom području pobrinite se da je voda koju isporučujemo na svoj mir ljiljan ne sadrži kemikalije. Da biste to učinili, neka vaše voda stajati preko noći. To bi omogućilo klor rasipati iz vode.
Svjetlo, točan iznos od svjetla je još jedan važan aspekt mira skrbi ljiljana biljka. Kao što je već rekao, ove biljke rastu dobro, čak iu nedostatku svjetlosti. Niskim do srednje svjetla koja dolaze iz sjeverno ili zapadno prozor dobro radi za njih. Međutim, oni preferiraju prirodne, svjetlost koja je filtrirana. Pazite da biljka ne smije biti izložen izravnoj sunčevoj svjetlosti kao da će ubiti lišća. To je zbog to svojstvo da je mir ljiljan je preferirani izbor za uredske biljke.
Gnojiva, to nije samo slučaj mira ljiljana, ali bilo koja biljka, ako je to za dugo raste u istom tlu u saksiji, hranjive tvari će se koristiti gore. Za popunjavanje izgubio hranjive tvari, dodavati gnojivo u tlo u kojem svoj mir ljiljan raste. Međutim, budite sigurni da je gnojivo je točna koncentracija prejaka gnojiva će se ubiti u korijenu dlake i okrenuti rubovi lišća žuti ili smeđi. Koristite mješavinu gnojiva 20-20-20. Uvjerite se da je tlo je vlažan prilikom dodavanja gnojiva u njega. Najbolje vrijeme za oploditi mir ljiljan se u proljeće i ljeto koristeći pola ili tri četvrtine doze.
Potting; mir ljiljan biljke trebaju biti u saksiji na kontejner veće veličine svake godine korijena raširena svim tla u lonac u roku od 12 mjeseci. Proljeće je najbolje vrijeme da se presele biljka mir ljiljan na novi lonac. Međutim, ove biljke obično ne zahtijevaju lonac veći od 10 inča.
Insekata i štetočina; Što se tiče insekata i štetočina u pitanju, mir Lily je prilično otporan na većinu od njih. Međutim, može se držati oko vanjska strana za blijed bugova i pauk mreže. Povremena Magli će rasprodati mreže pauka. Magli je također odličan način za zalijevanje jednom dehidrirana biljka mir ljiljan. Da se bave blijed bugova, samo obrišite površine biljke koji su zaraženi, s alkoholom. Onda sprej houseplant s insekticidni sapunom.
Ljepota ove biljke često puta ljudi misle da mir ljiljan skrb je vrlo zahtjevna. Međutim, to nije slučaj. Studija provedena od strane NASA-e pokazala da ove biljke su vrlo učinkovite u čišćenje zraku benzin, formaldehida i ugljičnog monoksida. Dakle, ova biljka u stvari daje puno više od svih briga koje to zahtijeva.

No comments:

Post a Comment