Friday 20 January 2012

Javor Tree

Crveni javor stablo ili grimizno javor stablo je bjelogorično drvo, koja pripada obitelji javor stabla, što je poznat kao Aceraceae. Vjeran svom imenu, stablo je poznat po svojim svijetlo crvena jesen lišće, što je najviše razlikovanje, kao i atraktivan značajka javor stabla. Znanstveno ime ovog ukrasnog stablo je Acer rubrum. U jesen, javor drvo ili Acer rubrum može izgledati jako markantnim, s jarko crvene do Crimson lišće. To je razlog zašto, javor stablo njeguje kao ukrasna stabla za uređenje svrhe. Ispod ovdje su još neke zanimljive činjenice javor drvo, u pogledu svoje stanište, morfologiju i štetočina i bolesti.
Javor Tree činjenice
Habitat, Crveni javor stablo može narasti u širokom rasponu od tla, uključujući pjeskovite, ilovače i gline. No, to ne mogu tolerirati soli i tla sa visokim stepenom tel. Ostavlja yellowing od može dogoditi, ako javor stablo je narasla u tlu s visokim pH. U svom prirodnom staništu, crveni javor stablo je više uobičajeno naći u močvarama i riječnim banaka. To je razlog zbog kojeg je također poznat kao močvara javorovog stabla. Tlo takvih područja su i umjereno vlažna i drenirani, što je vrlo povoljan za rast javor stabla. Međutim, to može biti pronađen u kosu brdski područjima, a suhe grebene te. Crveni javor je brzo rastuća stabla, i to preferira jarkom suncu ili djelomičnu sjenu.
Morfologija, Crveni javorovog stabla obično, doseže visinu od oko 40 do 60 noge. U ranoj fazi, stabla preuzima piramidalnog oblika, ali postaju zaobljeni ili ovalnog oblika, u kasnijim godinama. Zakrivljena ili ovalni krune stabla obično se proširio na širinu od oko 25 do 45 metara. Crveni javor stablo odlikuje glatka debla, sa svjetlom sive boje, tanka kora. Boja kore zatamnjuje, kao i prikazani ogledni postaje zreo. S dobi, glatkoću trupa također dobiva smanjene, s razvojem scaly dugog grebena na njega. Some srednje javor stabala, s druge strane, utvrđeno je da kore s uzorkom koncentričnih prstenova. The grančice sa stabla su uglavnom, vitke i crvene boje.
Mladi javor drvo Listovi su zelene boje sa 3 - 5 režnjeva i nazubljenog ruba. Listovi su trokutastog oblika, i vrh lišće are sjajne zelene boje, a donja površina je malo blijedo zelena. Listovi su oko 3 do 6 cm široka i 3 do 4 inča dugo, a oni suprotnog su raspoređeni. U jesen, lišće pak svijetlo narančaste, crvene ili grimizne stvoriti uistinu spektakularan prizor za promatrača. Crveni javor stablo proizvodi male, crvene obojene cvjetove u gustim grozdovima. Cvijeće obično se pojavljuju krajem ožujka do početka travnja. Ubrzo nakon cvatnje sezone, tj. u svibnju i lipnju, plodove razvija u klastere na dugim peteljkama. Reddish boje sjeme javorovog stabla nazivaju se Samaras, koji sadrži dva krila. Krila olakšati vjetra raspršivanje sjemena, a krajem svibnja ili početkom lipnja, plod sazrijeva.
Bolesti i Pešti; javor stablo obično, otporan na bolesti i štetočine. Međutim, stablo može biti napadnut od strane štetočine poput, žučna grinje i lisne uši povremeno. Jedan od najvažnijih uobičajene crvene javorovog stabla bolesti antraknozi, gljivične bolesti koja može utjecati na stablo tijekom sezone kiša. Znak bolesti je smeđe obojena područja na lišću. Druge uobičajene bolesti javorovog stabla su, javor volja i sapstreak.
Zna više o; javorovog stabla činjenice, orezivanje stabala javora, javorovog stabla Sadnja, ljetne javor drvo, listopad slavu, grimizno crvena, i jesen sjala su neke od uobičajenih crvenih javorovog stabla sorte, koji su idealni za landscaping svrhe. Druge uobičajene javorovog stabla sorti uključuju, šećer javor, srebro javor, javor Florida, kanjon javor, japanski javor stabala i veliki list javora. Javor stablo je vrlo cijenjena, ne samo za uređenje okoliša, ali i za nijansu stablo. Osim toga, stablo može prilagoditi širokom rasponu tipova zemljišta, a također otporni na mnoge bolesti i štetočina. Sve ove činjenice zajedno sa svoje jedinstvene ljepote čine javor stablo velik dodatak to bilo krajolika.

1 comment:

  1. Japanski javor je jedno prekrasno drvo, remek djelo prirode, moglo bi se reći. Ne bih imala ništa protiv da imam takvo nešto u svom dvorištu :)

    ReplyDelete