Friday 13 January 2012

Kako rastu maline

Svaki put kad jedete desert preliven s malinama, zamislite žetvu ih svježe. Pa, ne samo zamisliti, kako rastu, ovih prekrasnih biljaka koje nose grozdove crvenih, čak i crne maline čiji slatki okus tarty će uvijek vas čežnja za više. Ovaj vrlo komercijalno uzgaja kultura pripada biljne vrste iz roda Rubus. Iako maline su topla klima voće, one se sada mogu uživati ​​tijekom cijele godine s posebnim hortikultura tehnikama.
Uzgoj maline
Želite li znati nešto stvarno neobično o malinama? Jedan plodova maline držite je u osnovi puno malih voća (režnjeva), koje su pristupile čvrsto zajedno napraviti veći voća! Kako? Pa, maline su agregat voća, što znači da je jedan cvijet malina sadrži nekoliko jajnika, koje se razvijaju u (vrlo) malo voća. Te male voće se drže zajedno i raspoređeni oko šuplje središnje šupljine. Evo nekoliko savjeta o tome kako rastu maline kod kuće i izvući kompletan prehrana malina.
Razmnožavanje; Maline može se propagira kroz sjeme, korijen reznice, trkača, tip raslojavanje, kulture tkiva i matičnih reznica. Ako ste zainteresirani za znajući kako rastu maline iz sjemena, metoda je jednostavna. Posijati sjeme u toplim mjesecima, po mogućnosti u zatvorenom prostoru, u sjetvu mediju. Sjemenke klijati u roku od tjedan dana. Korijen reznice i trkača, kao i korištenjem odojak uključuje iste osnovne metode. Odvojite ih koristite oštre škare sa majke biljke i ponovo staviti u saksiju odmah. For rasprostiranja kroz savjet raslojavanje, zavoja i gurnuti korijen u mali lonac u blizini majke biljke. Teška vezu nakon što kćer biljke imaju korijenje i lišće. Polu-tvrdo drvo rezanje umočen u rooting hormon može se koristiti kao još jedan širenje metoda.
Sadnja i nakon njega; Maline rastu vrlo dobro u tlu koje je bogato i dobro drenirani s pH ravnotežu 6,0 do 6,5. Rake tlo dobro očistiti sve korova, i okrenite tla s više organskih kompost nekoliko puta. Duboko kopanje nije bitan kao maline korijeni su plitka. Maksimalna dubina deset inčni će učiniti. Stručnjaci savjetuju protiv korištenja lokacije ili zemljišta gdje paprika, rajčica, patlidžan i krumpir su prethodno posađeno. Verticillium volja je gljiva gajili tih biljaka i sposoban je zaraziti malina biljaka.
Maline su prikladni za kontejner vrta previše. Kako raste malina u posudama je jednostavna, odaberite odgovarajuću veličinu i održavati stanje tla slična onoj gore spomenuto. Plant broj malina imajući na umu njihova eventualna veličina. Ne gužva spremnika. U biljnom kreveta, biljka svaki biljka oko dvije noge, osim u redove razmaknute oko osam metara apart. Maline zahtijevaju trske iskolčenja ili potporu jedne sjenice, iako je nekoliko uspravno rastuće vrste su također dostupni. Dok sadnje, raširena korijene i pokriti s tla, lagano zbijanje kao i ti ići. Postavite sustav podrške u isto vrijeme, i vode dobro. Maline korist od malčiranje.
Nanesite malo gnojiva u prvoj godini, a zatim redovito oko svoje vegetacije. Izbjegavajte kasno ljeto gnojenje kako bi se smanjila mogućnost zime oštećenja. Nikada ne nanositi previše gnojiva u neposrednoj blizini glavne stabljike, napraviti malu berm i raditi okolo to. Rezidba bi trebalo izbjegavati u prvoj godini malina biljka bi smjela sama uspostaviti dobro. Orezati sve Lovački da držite voće, njih rezanje pravo vratiti na zemlju. Poticati bočni rasta, samo zadržati nekoliko jakih Lovački i ukloniti ostatak. Cut sve vitka, oštećene i bolesne Lovački.
Maline su osjetljivi na sive plijesni hoćeš, trska medljika, medljika ostruga, pepelnica, trulež korijena, gljivične bolesti koje uzrokuju voće pad, i štetočina kao što su trska bušilica, maline fruitworm, grinje, kornjaši, itd. Većina ih se može uzeti opremljene s štetočina ili bolesti specifične germicides i redovitim obrezivanje. Pročitajte više na raste i rezidbe maline.
Žetva u vremenu završi informacije o tome kako rastu maline kući, kao i na otvorenom. Odaberite maline voće redovito kad se osjećaju firma tako da ih povučete lagano iz utikač kao strukturu koja ih drži. Uživajte maline svježi, sušeni ili smrznuti!

No comments:

Post a Comment