Saturday 7 January 2012

Hijacintna Bean Vine Care

S prekrasnim ljubičasto cvijeće i graha, zumbul grah trs (znanstveni naziv Lablab purpureus) je visok (oko 20 metara visok) i široko popularan godišnji biljka pogodna za sve vrste krajolika dizajn. I ne samo su njegovi cvjetovi su graciozan, ali oni su mirisne previše, čime privlači pčele, leptiri i ptica. Posebnost ovog vina također leži u njegovoj aromatičnim i atraktivnim plavkasto zeleni lišće, što stvara boja pozadine na druge biljke u vrtu. And zumbul graha vino njegu je jednostavno, kao i postrojenje zahtijeva malo održavanja.
Zumbul Bean Vine Care Tips
Ako ne imati zumbul graha vinove loze u svom dvorištu, vi ste nedostaje jedan od najatraktivnijih i slatko mirisno ljubičasto cvijeće koji može uljepšati bilo koji krajolik. Uzgoj graha zumbul vino je vrlo jednostavna, kao biljka je izdržljiv i prilagođava u širokom rasponu uvjeta rasta. Pogledajte sljedeće savjete za zdrav rast i brigu o zumbul graha vinove loze:
Uzgoj Site: najzahtjevnija korak u rastu zumbul grah trs je odabir odgovarajućih plantaža stranice s obližnjeg nosiva konstrukcija poput ogradu ili zid. Kako biljka raste najbolje u punom suncu i dobro drenirano tlo, provjerite jeste li odabrali područje koje je izloženo punom suncu (ili barem djelomično sunca). Ako nemate takve plantaže stranice, uzeti u obzir rastući zumbul grah loze u loncima. Pročitajte više o vrtu kontejner.
Priprema tla: Glavna prednost raste zumbul graha vino je njegovu sposobnost da raste u različitim tipovima tla s pH rasponu (između ph 6 - 7,8). Dakle, zdrava vina može održavati u bilo kojem području neovisno o stanju tla. Nevertheless to promote healthy cvatnje, možete miješati garden soil with rich jednom concentration of farmyard compost prior to them planting.
Razmnožavanje: Ova veličanstvena cvatnje vinove loze propagira putem sjemena i možete ih kupiti od vašeg lokalnog vrtić. Opcenito, ljubičasta zumbul graha vino sjemena su široko dostupna tijekom sezone proljeće. Potopiti preko noći sjemena u toplu vodu i izravno sijati ih vani (na 1 inch duboko) nakon glazura ili drugo, možete sijati ih unutra prije nego glazura.
Plant Care: The zumbul grah sjemena zahtijeva dva do tri tjedan razdoblje klijavost. Održavati prostor od 6 inča između dvije sadnice. Zumbul graha vinove loze za njegu savjeti ne razlikuje od ostalih sobne biljke. To zahtijeva umjereno navodnjavanje (ili vlažno tlo), a nakon oplodnje svaka dva mjeseca. Neposredno prije cvatnje razdoblja možete nadopuniti tla s fosforom formuli.
Cvatnje Razdoblje: Hijacintna graha vino brzo raste i da ćete primijetiti bijelo i ljubičasto cvijeće u razvoju u ranim ljetnim mjesecima, s cvatnje do sredine nastavka pada. To znači da možete uživati ​​u mirisnim, ljubičasto cvijeće do dolaska mraz. No, jednom je trenutku biti navedeno je da mahuna i sjemenke ovog vina su otrovne i ne treba biti ingested.
Prikupiti sjemena: za sljedeću godinu nasada možete prikupiti i očuvati zumbul seeds graha vino na svoje, nego ih kupuju od cvjećar. Dopusti sjeme pods do zrele i suho, dok se na biljke. Sječa mahune nježno i slomiti ih otvoriti za uklanjanje sjemena. Možete pohraniti ove sjemenke u hermetičan kontejner i smjestite ih na hladno i suho mjesto.
Znati više o ljubičasta cvjetnjak, pročitajte na:; Purple cvjetnjak, Purple cvjetnica: "Ovo su savjeti za rast i održavanje zdrave zumbul grah vina. Ako ne uspijete skupiti sjeme za sljedeću sezonu, pale sjeme će proklijati u istom mjestu nasada. Bez bolesti i štetočina incidences, zumbul grah vinove loze za njegu zahtijeva vrlo manje napora. A s mirisnim cvijećem ljubičasto, uživati ​​gledajući leptire i ptice u svom vrtu sadnjom this Hardy vinove loze.

No comments:

Post a Comment