Thursday 5 January 2012

Canna Lily

Ljiljan canna ne pripada obitelji ljiljana, no rod od devetnaest vrsta cvjetnica, a voli od banana i đumbir u svojoj obitelji. Porijeklom iz tropskih i suptropskih područja Južne Amerike, kana ljiljani mogu naći raste u cijelom svijetu. This jednogodišnja višegodišnje biljke rasti iu USDA zona 7-11. Pročitajte više na život ciklus cvjetnice biljka.
Canna Lily
Canna ljiljane raste visok u usporedbi s njihovim kolegama, 4 - 6 metara u visinu, a proširila koji je golem. The kana Lily je popularno zbog svoje velike atraktivne lišće, te jednako velik atraktivnim cvjetovima. Lišće medvjed u blizini podsjeća na banane lišća, široke, ravne i alternativni lišća koje rastu iz stabljike u dugom uskom roll, a zatim razviti one počinju zrele. Lišće je svijetlo zelene, ali novi sorte imaju crveno-smeđim ili tamnocrvena boja ostavlja žute ili zelene pruge prolazi kroz njih. Biljka snosi iz rhizomatous podloga i sjemena. The kana Ljiljan cvijeće jarke boje naranče, crveno-narančasta i žuta, procvat do kasnog proljeća do rane jeseni. Pročitajte više na cvijet značenja.
Uzgoj Canna Lily
Sadnja Canna Lily: The Canna Ljiljan može lako se propagira kroz sjemenje, Canna ljiljana žarulje, krtola ili kroz podjele rhizomes i kulture tkiva. Sijati Canna sjemena izravno u namijenjen lokaciji ili u styrofoam čaše u vlažnim sjetvu medij. Seme će proklijati u roku od tjedan dana. Mada kana ljiljane mogu uzgajati u velikoj kontejnerima, ne preporuča se kao oni rasti brzo i imaju tendenciju da gužve kontejner. Podijelite korijenje u proljeće i posaditi na sunčano mjesto u dobro isušivanje tla. Alter sastava tla s mnogo organske tvari. Održavati pH na 6,1 do 7,5. Kopaju rupu dovoljno duboko da sadrže cijeli korijen loptu, a zagrtati biljke oko nje zadržati tlo vlage. Prostor kana biljke dvije noge apart. Voda ljiljana your kana biljka kao i oni skloni na suho brzo, osim oni vole puno vlage.
Canna Lily Care: Canna Ljiljan blooms čim su ga osnovana. Sunčeva svjetlost je ključ njihove svijetle boje. Feed kana s tekućim gnojivo, nakon što je cvjetni pupoljci počinju da se pojavljuju. Ako želite prikupiti potomcima, neka cvijet venu i suha na same biljke, drugo ukloniti deadheads produžiti cvatu razdoblju. Orezati daleko sve žuto lišće. Postoje teško bilo štetnika ili bolesti koje zaraziti Canna, osim pepelnice, koji je prilično lako doći rids off. Canna ljiljane imaju tendenciju da se prilično invazivnih, pa se treba kontrolirati njihov rast ih držati u formi. Teško orezati za kontrolu kana neće utjecati na njegovu održivost.
Pročitajte više na:; Upute za uzgoj Herbs Indoors, Flower Vrste - Popis različitih vrsta cvijeća, s Pictures, različite vrste Ljiljani, a kana Ljiljan je uglavnom ostao u narasla prije nego što ga nastavlja cvatnju iduće sezone, ali ako namjeravate koristiti prostor za druge cvijeće, spremanje kana sjemena ili reznice mreže u torbu. Canna ljiljan može započeti u atraktivan živica, ali redoviti orezati je potrebno da ga držati u formi i održavanje visine. Canna ljiljane kao i njegovo lišće može koristiti za velike cvjetne aranžmane. Dakle, ići naprijed, a cvatu boju sunca!

No comments:

Post a Comment