Thursday 5 January 2012

Zašto bismo trebali iskoristiti

Sa eksplozije stanovništva smo istezanje naše prirodne resurse svoje granice. Različiti robe nužde da brojnih tvornicama i industrijama su churning, nisu samo iscrpljujući naših prirodnih resursa na alarmantan stopa, ali oni također su generiranja otpad da su izvor ozbiljnih pitanja okoliša. Moramo zadovoljiti naše potrebe, samo da ne čini se da oseku. Ipak, jedan mudar način da to učinite je reciklirati rabljena roba. To je samo jednom izvještaju, - Trebamo reciklirati spasiti okoliš koji opravdava recikliranje. No, detaljniji pogled na utjecaj na okoliš da se otpad generira nas, pomaže nam da shvatimo da postoji pletora od razloga zašto bismo trebali reciklirati.
Što Recikliranje Mean?
Nije da aluminijske limenke i plastične boce postati beskoristan nakon što smo konzumirali njihov sadržaj. Ovi objekti mogu se obraditi i mogu se ponovno koristiti za stjecanje novih proizvoda, odnosno reciklirani. U više tehnički uvjeti za recikliranje može se definirati kao sakupljanje, odvajanje, prerade i marketinga materijala koji bi inače bili bačeni daleko. Staklo je jedan materijal koji je 100% reciklirati, iako svaki proizvod nema taj kvalitet. Recikliranje plastične je nešto što je ozbiljno se razmatra jer nije biorazgradiv i predstavlja izvor toksičnih otpada koje se ispuštaju u okoliš. Osim plastike i stakla, čelika konzerve, proizvoda od papira, pa čak i elektroničke robe i druge robe koje se smatra da se reciklirati.
Zašto trebamo reciklirati?
Ovdje su neki od razloga koji ga čine jasno zašto recikliranje je važno:
Smanjiti globalno zagrijavanje, ugljični dioksid je staklenički plin koji je glavni pridonositelj na globalno zagrijavanje. Proizvodnju određenih proizvoda oslobađa puno više ugljikovog dioksida nego ih recikliranje bi. Aluminijska je najbolji primjer za to. Proizvodnja novi aluminijski roba proizvodi 95% više ugljičnog dioksida nego recikliranje starih aluminija objekata. Jedan veliki razlog za one koji se pitaju zašto bi mi reciklirati papir je da za svaku tonu papira koji se reciklira, 15 stabla su spremaju da budu posječena. Mi smo svjesni činjenice da stabla koriste se ugljični dioksid iz atmosfere kako bi hrana kroz proces fotosinteze. Procjenjuje se da jedno stablo apsorbira skoro 250 kilograma ugljičnog dioksida svake godine. Pročitajte više o tome ne utječe na okoliš za recikliranje.
Za sprječavanje onečišćenja zraka, mi smo već svjesni količinu plinovite otpada koji industrijama izbacivati ​​iz svakodnevice. Tvornice i industrije za proizvodnju predmeta od plastike i metale otpuštanje velike količine otrovnih plinova. Sa povećanjem broja stanovnika potražnje za tu robu i dalje rastu. Ako nam se ne recikliraju tih objekata tada moramo postaviti nove industrije za proizvodnju tih dobara. To znači više onečišćenja zraka.
Riješiti problem nestašice odlagališta otpada, Lot naše smeće se odlaže off u odlagalištima. Međutim, stopa po kojoj se proizvode smeće, je porazan. Već smo se izvodi izvan područja koja bi se mogla koristiti kao odlagalište otpada, a uskoro možda neće biti bilo lijevo bilo. Ova kriza je teška u gradovima i predgrađima, gdje je problem pa je pritiskom da deponija polako puzanje bliže gužve ljudskih naselja. To je stvaranje ljudskih bića osjetljiva na bolesti.
To Spriječiti onečišćenjem voda; Ovaj problem je dijelom u vezi odlagalištima. Onaj dio otpada koji se odlažu na odlagališta se ne liječi. Onečišćenja iz proizvoda u odlagalištima curiti dolje na niže razine tla, gdje su doći do podzemnih voda i to zagaditi. Osim zagađuje podzemne vode, nedostatak odlagališta i velika količina otpada koji proizvodimo nije nas ostavio s bilo izbora nego na deponij otpada u morima i oceanima. Razornog utjecaja ispuštanja industrijskog otpada u ovim vodnim tijelima zajedno s građanskim otpada koji su bačena u morima i oceanima, na morske ekologije, dobro je poznato nas. Očuvanje okoliša je jedan od najvažnijih prednosti recikliranja.
Za uštedu energije; Drugi razlog zašto biste trebali reciklirati je da štedi energiju. Recikliranje većina proizvoda koje koristimo uključuje mnogo manji iznos od energije nego što ih iznova. Naprimjer, recikliranje papira štedi gotovo 65% energije nego čineći novih listova papira. Ako se umjesto donošenja novih proizvoda, £ 1 od čelika reciklira onda štedi dovoljno energije da zapali 60 Watt sijalica za 24 sata ravno!
Recikliranje Činjenice, ima dovoljno razloga za one koji žele znati zašto bi mi reciklirati plastične? Jedan od njih je da su Amerikanci sami baciti 2,5 milijuna plastičnih boca svakih sat vremena. Plastični su glavni izvor onečišćenja okoliša i puno lako da se reciklirati da općenito misli. , U prosjeku, jedna osoba koristi dva do borova vrijedan papira svake godine. , Za izradu jednog tona papira, 390 galona nafte se troši. ; Za svaku tonu staklo reciklirati, jedna tona resursa koristi kako bi se spremili. , S porastom korištenja elektroničkih proizvoda, ljudi su također posezanja za recikliranje elektroničkih proizvoda. Ovi obrazac znatan dio smeće koji je bačena u odlagalištima. Nepotrebno je reći da su iznos od plastike i drugih električnih komponenti koja se koristi za proizvodnju tih proizvoda, što ih čini moćan izvor toksina što je pušten na okoliš. ; Pročitajte više na:; Zašto je recikliranje važno? ; Pomoći okolišu Recikliranje; Nakon učenje o različite okolišne promjene koje su izravan rezultat ljudske aktivnosti, jedan ne treba pitati 'Zašto trebamo reciklirati?' Vlada je već postavljen recikliranje jedinice. Međutim, osim slanja svih smeće tim jedinicama smo se mogli pridonijeti recikliranju od ponovnog korištenja korištenih proizvoda i provjeru količine otpada koje stvaraju.

No comments:

Post a Comment