Thursday 12 April 2012

Cinija Sjemenke

The vedro obojena osamljeni dugo stabljikom cvijeće, cinija je rod od 20 vrsta jednogodišnjih i višegodišnjih biljaka iz porodice Asteraceae. Native American tla, zinnias su hibridiziranih u velik broj sorti i sorti koje su ih omiljena posteljina cvijet. Cinija raste cvijeće u biljkama, koje se malo guste u prirodi, i rasti između 6 i 40 inča u visinu. Cvjeta pojavljuju brzo, jednokrevetne i dvokrevetne u različitim veličinama i na niz širokom rasponu boja. Svojom ljepotom da se cinija može proizvesti u masi posteljina je gotovo teško ponoviti s bilo koje druge vrste cvijeća. Te cvijeće su ljeta biljke, stoga može biti samo propagira kroz cinija sjemena.
O cinija Sjeme, sjeme cinija cvijet razvijati prema kraju latica i entrained u cvijetu glavi sama. Oni su smeđe boje i papirast teksture. Oni svibanj izgledaju delikatna, no ovo sjeme ima potencijal da sjeme brzo i sa malo neuspjeh. Iako cinija sjemenke su lako dostupni u gotovo svih vrsta, spremanje cinija sjeme i počinju cvijet biljka iz vlastite kolekcije definitivno ima svoj šarm.
Cinija Sjeme Žetva: Za sve sjeme klijati, određenim uvjetima okoliša moraju biti zadovoljni, a cinija sjemenke se ne razlikuje. Kako dobro sjeme se bere, pohranjuju i na kraju posije exhibit kroz zdrave biljke i dobar izložba cvijeća. Žetva i sjetve previše igraju vitalnu ulogu u osiguravanju snažan rast. Za prikupljanje cinija sjemena od cvijeća, izdvojiti neke dobre kvalitete cvijeće na same biljke. Neka cvijet osuši prirodnim putem na biljke. One mogu prikupiti različite boje i nijanse zajedno ili odvojeno, ovisno o shemu boja želite pratiti sljedeće sezone.
De-glavu osušeni cvijet od stabljike. Sjeme glave su u središtu cvijeta (oni drže latica dolje). Na čisto veliki list, otresite sušene latice od mrtvih glava. Osušene latice, zajedno s cinija sjemena će otpasti. Uz svjetlo dah, otpuhati pljeva iz sjemena. Sjeme će biti smeđa i sušen. Čuvajte sjemena ili u čistu staklenku sterilizirana ili u vrećicu papir oka. Čuvajte sjeme spremniku na hladnom i suhom mjestu. Zadržite ček na njih s vremena na vrijeme kako bi se isključila bilo gljivične rast ili infekcije. Neki pojedinci vole prašine jedan germicid prah, ali je opcionalno. Dok spremanje sjeme cinija cvijet, pobrinite se ne sjeme zelena ili vlage.
Cinija sjemenki Sadnja: cinija sjemena može se sijati izravno u namijenjena mjesto i stanjio kasnije, odnosno počeo zatvorenom prostoru i sadnica posađeno skladu s tim. Cinija atraktivan izgled u cvijeću kreveta, ili kao edgings kao i na granicama. Visoki sorte napraviti svijetao privremeni živice previše. Patuljak hibridni cinija biljnih sorti može se lako uzgaja u lonce i posude raznih veličina. Početak cinija sjemena u zatvorenom prostoru početkom ljeta. Srednja sjetve treba biti lagana i dobro isušivanje. Pospite ravnomjerno sjeme i pokriti olako. Spritz tlo s vodom ili stajati lonac u tanjur vode, do vrha tla prigušuje. Pokrijte s novinama ili plastične osnove, i to držati na zasjenjenom mjestu. Osigurati vlage za udarac nogom start njihov proces klijavost sjemena. Saznajte pravi način za klijanje sjemena, odnose se na: uzgoj sjemenja u zatvorenim prostorima.
Sjemenke će nicati u roku od tjedan dana. Izlagati suncu sadnice postupno, a kada dođu do šest lista fazi ih presaditi u bogatom organskim kompost dodao tla. Space njih četiri inča na jednu nogu, osim, ovisno o sorti. Voda ih adekvatno, iako oni ne vole previše vlage se neće tolerirati bilo sušnih razdoblja. Zagrtati biljke oko držati korov daleko. Oploditi lagano kada se pupoljci se pojave. Redovito uklanjajte cvijet deadheads produžiti obilje. Pročitajte više na cvjetni vrt.
Kao cvijeće početi gubiti, držite na njima za prikupljanje sljedećih sezona sjeme cinija. Uživati ​​u ovim cvjeta iz godine u godinu bez da kupi novi cvijet je sjeme svake godine.

No comments:

Post a Comment