Monday 30 April 2012

Višegodišnje cvijeće

Riječ višegodišnji je izveden iz latinske riječi i po Annus, što znači kroz i godinu, odnosno. I istina svoje ime, višegodišnji cvijeća žive za dvije do tri sezone, i potrebu periodične zamjene cvatu sukcesivno svake sezone. Višegodišnje vrt cvijeća cvatu u proljeće i ljeto, onda umrijeti, samo da rastu i cvatu opet. Neki višegodišnji cvijeća cvatu zimi i laika spava u proljeće i ljeta. Trajnica obično proljeća natrag u život kroz korijen dionica, nego svoje sjeme. Trajnice uključe u njihovu spektru raznih cvatnje i ne-cvjetnice biljke, a ponekad i ovisno o okolišu i klimatski čimbenici trajnice, jednogodišnje i bijenala možete izmjenjivati ​​svoje raste i cvjeta uzoraka. Ali onda dobar vrtlar zna svoje biljke bolje. Postoje u osnovi dvije vrste trajnica:; Zeljaste Višegodišnje biljke: Višegodišnje biljke čije stabljike izgledaju kao da oni umiru svake zime, i proljeća natrag u život svakog proljeća. ; Woody Višegodišnje biljke: Višegodišnje biljke čije stabljike živi preko zime, i nastaviti rasti u veličini i cvatu svake godine za određeni broj godina. Pročitajte više na višegodišnji cvijet identifikacije. ; Perennial Cvijeće za Shade, većina trajnica cvijeća napredovati u hladu ili u cijelosti, ali oni još uvijek trebaju neki lagani, kao warmth će proljeće biljka natrag u život i učiniti njihove boje dolaze istinito. By hlad to je značilo najmanje četiri do pet sati svjetla, difuzno ili djelomične suncu, nikad puna. Većina sjeni ljubavi trajnica cvijeća i biljaka ne činiti dobro sa direktnim ned Sljedeće je popis višegodišnji cvijeća za shade:; Hardy begonija, krvarenje srca (Dicentra), Astilbe, Anemone, Iris cristata, Zajednički jaglac, Arum, pustikara, Bigleaf Ligularia, Kineski tlo orhideja, Lungwort, Columbine, Clematis, Peonies, kardinal cvijet, vrtni sljez, Daylily; Purple Višegodišnje cvijeće; Tu je nešto drugačiji o plavo ljubičasto cvijeće da je uhvaćen okom landscapers i dom vrtlare godina za sada, to je bogatstvo u objema tim bojama koje se mogu dodati volumen cvjetnjaka i posude, te donijeti dullest kutu život. Postoje mnoge plave do ljubičaste višegodišnje cvijeće može birati će ukrasiti vrt tijekom cijele godine, neki od njih su navedene u nastavku. , Phlox, različak, Coneflower, Aster, Butterfly grm, Salvia, lavanda, Hosta, Agapanthus, grožđa Hijacintna, Slatka ljubičica, Crocus, Verbena, Grk sasa, Veronica cvijet; Purple Dahlia, zvončić, korizmeno Rose, False Indigo, Campanula; Delphinium , Liatris, pročitajte više na ljubičasto cvjetnjak i cvijet vrtovima.
Uzgoj Višegodišnje cvijeće; Višegodišnje cvijeće i biljke imaju kraći cvatu sezone u odnosu na godišnji cvijeće. Dakle, uzastopna sadnje kako bi se osiguralo cvatu dugovječnost je bitno. Kao što je višegodišnje biljke će proljeće vratiti na istom mjestu iz godine u godinu, tlo na tom mjestu treba biti dobro dreniranom i adekvatno hraniti održavanje tla pH ravnotežu i hranjiva vrijednost. Može se čak zagrtati biljke oko trajnice zimi zadržati korijene toplo i pružiti tlo vlage bez smrzavanja njega. Odjeljenja osnovana višegodišnje biljke treba obaviti u jesen, to će dati da biljka vremena za uspostavu svoje korijene i da će biti spreman da procvate iduće sezone.
Pročitajte više na višegodišnja biljka za njegu i višegodišnji cvijet kreveta.
Dok se priprema višegodišnje kreveta, granice ili edgings, pobrinite se da shvaćate eventualno veličine višegodišnjih i tip je to. Daj svakoj višegodišnji cvijet i biljka dovoljno prostora kako bi se olakšalo svjetlost i zrak pokret. Neki od njih svibanj zahtijevaju potporu, tako držati stabljika spreman. Uživajte u trajnice, iz godine u godinu!

No comments:

Post a Comment