Thursday 12 April 2012

Moringa Tree

Moringa oleifera stablo obično poznat kao 'Moringa drvo', a pripada rodu Moringa. The Moringa biljka koja se uzgaja u tropskim i sub-tropskim područjima. Iako je ovo stablo sada se uzgaja širom svijeta za svoje potencijalne koristi, to je porijeklom iz sub-Himalayan trakta u sjevernoj Indiji. Također poznat kao "čudo stabla ', Moringa stablo je stablo hranjiv povrća imaju popis pogodnosti, te je otporan na sušu i brzo raste. Lišće, sjemenke, korijenje, kora, SAP, i cvijeće ovog stabla su vrlo korisne. Ovo stablo ima zelene mahune, popularno poznat kao bataka. These palice se koristi u kulinarske pripreme. In Indija palice koristi u mnogim prehrambeni proizvodi, poput curries, Sambar, dals, itd. okus Moringa stabla voća je nešto slično šparoga. Ponekad sjeme se uklanja iz zrelih mahuna i pržena. Ove prženim sjemenkama se jede baš kao i prženim orasima. S obzirom ispod je neke informacije Moringa stablo. Čitajte na ...
Uzgoj Moringa Tree
Moringa stablo može se uzgajati u zatvorenim prostorima, kao iu vlastitu dvorištu. Iako Moringa stablo može rasti u bilo koji tip tla, ali se preferira neutralni ili nešto kiseli (malo) dobro dreniranom i pješčana tla. Ovo stablo uspijeva dobro i na izravnom suncu, i zahtijeva najmanje 250 mm do 2000 mm ili više oborina godišnje. Uglavnom ovo stablo raste u tropskim tip klime i temperature.
Moringa stabla obično ne zahtijevaju mnogo vode. No, u suhim uvjetima, moraju se redovito zalijevati, posebno u prva dva mjeseca. Ako vidite da se stablo ne proizvodi puno cvijeća ili mahuna, pobrinite se da ga vode jer ti cvijeće i mahuna narasla je kada je voda dovoljna. U područjima gdje ima dovoljno kiše, stablo Moringa će prinos kontinuirano cvijeće i mahuna. U sušnim klimatskim uvjetima, navodnjavanje je potrebno za Moringa stablo prinos cvijeće i mahuna.
Iako Moringa stablo ne zahtijeva mnogo gnojiva, malo toga neće učiniti bilo koju štetu. Najbolji način da se oploditi ovog stabla miješanjem kompost s tla. Također, dodajući fosfora, mogu pomoći u razvoju je od korijena. Istraživanja provedena u Indiji su pokazali da kada 7.5 kg poljoprivrednih gnojiva i 0.37kg amonijaka sulfat se primjenjuje na ovog stabla, povećava pod prinose.
Moringa stablo je štetnik-otporan, ali u vodi prijavljeni uvjete, to može biti pogođen diplodia korijen proklinje. Malčevi od mahagonija čips, tephrosia i ricinusovo ulje lišća ili čak perzijski jorgovan lišće, ako se primjenjuje oko baze zasadili sadnice, držati štetočine daleko. Drugi način kako bi zaštitili stabla od štetočina je hrpa pepela oko baze od stabla. Također možete sprej drugim pesticidima, savjetujući lokalnog vrtić.
Moringa Tree Prednosti
The Moringa stablo je stekao puno popularnost zbog svoje izvanredne izvor prehrane i mnoge zdravstvene beneficije. Neka nam vidjeti prednosti Moringa stablo. ; Moringa stablo je učitan s vitaminom A. Ovo stablo ima više vitamina A i beta-karotena sadržaja nego u mrkvi. , A Moringa stablo također ima puno vitamina C prisutan u njemu. Istraživanja su pokazala da je više vitamina C nego u narančasto. , A kalija u Moringa stablo je sedam puta više od banane. , A Moringa stablo lišće sadrži željezo u visokim količinama, i to je više nego u špinatu. Osobe koje pate od anemije mogu imati koristi puno od lišća ovog stabla. , Mnogi od nas znaju da je mlijeko jedan od najboljih izvora kalcija, ali Moringa ostavlja se kaže da su četiri puta više kalcija od mlijeka. , Neke od aminokiselina koje su neophodne za naše tijelo su također prisutne u Moringa stabla. , A Moringa ostavlja pomoći u jačanje imunološkog sustava, za borbu protiv infekcija. ; Moringa lišća se koriste u borbi protiv neishranjenosti posebice među djecu. ; Listovi su također koristan za jetru i bubrege. ; Moringa stablo sjemena koriste se za pročišćavanje vode. , A lišće Moringa stabla su anti-upalne, te pomaže da se osloboditi boli od artritisa. , A lišće ovog stabla, kada se konzumira, stimulira metabolizam našeg tijela, i pomagala u probavu. ; Cvijeće Moringa stabla su aromatičnog i također koristi za pripremu biljni čaj. ; Istraživanja su pokazala da konzumiranje Moringa ostavlja pomaže da se proizvode više mlijeka, i stoga je najbolje za laktaciji majke. ; Paste od Moringa lišća, kada se primjenjuju na kožu lica, pomaže da se jasno i uljepšati kožu, daje lijep ten, a također i pomaže u uzimajući osloboditi od linije i bore. , A lišće Moringa stabla se koristi u mnogim osobnu njegu i kozmetički proizvodi previše. ; Ona pomaže u promicanju stanične strukture našeg tijela. ; Ovo stablo je također poznat po svojoj anti-bakterijska svojstva. ; Konzumiranje Moringa lišća pomoći njegovati oči i mozak; nekoliko aromaterapija ulja su također pripremljeni od Moringa stablo sjemena. , Na Jamajci, SAP je Moringa stabla se koristi kao plave boje. ; Osim ovih koristi je Moringa stablo se također koristi za pripremu tradicionalnih lijekova. ; Moringa uvezivanje stablo je obrazovna igračka za djecu koriste za razvijanje vještina, koje uvezivanje lišća, ptica i drugih životinjice na stablo. ; Zabavno koristiti ovaj stablo je da je, što je također koristi kao izvor biogoriva. ; Više o zdravstvenim prednostima Moringa.
The Moringa stablo je blagoslovljena stabla, s različitim koristi. Sada kada znate više koristi od ovog stabla, ne morate se čuditi zašto se zove čudo stabla.

No comments:

Post a Comment