Monday 23 April 2012

Voda Hijacintna Care

Nepotrebno je reći, najlakše rasti i održavanje vodenih biljaka je voda zumbul. Postoji sedam sorti vode zumbul, svi pripadaju rodu Eichhornia obitelji Pontederiaceae. Listovi su sjajni, zeleni, veliki i ovate oblika s spužvasto peteljci u svoju bazu. A ispod površine vode, vrlo račvast, ljubičaste boje vlaknast korijenski sustav je prisutan. Na osnovu vrste, spektakularan lavanda ili svijetlo plava cvijeće u grupama od 8-15 snosi u jednom klasa cvat.
Biti smatra invazivnih vodena biljka, mnogi ne vole raste hobisti vode zumbul u svojim barama i rock vrtove. No, ono što ne znamo je da su najbolji vodena biljka vrsta za fitoremedijacije ili prirodnom liječenju onečišćene vode. Dakle, možete zamisliti kako je lako brinuti vode zumbul. Poboljšava kvalitetu vode za uklanjanje organskih hranjiva i ograničavanje rasta alga. U kući bare, voda zumbul skrb podrazumijeva kontroliranje višak proizvodnje stolona i sjemena.
Kako voditi brigu vode Hijacintna
Sa diže kamate u vodu u vrtu, ova vodena biljka sada prodaje se kao poseban ukrasni cvijet da raste u kući ribnjacima. U slučaju da se planira uključiti ove spužvaste plutajuće vodene biljke u vrtu, kako rastu voda zumbuli nije problem. Oni napreduju dobro u bilo kojoj vrsti slatkovodne tijela kao što su ribnjak, potok ili jezero, pod uvjetom da je temperatura vode nije preniska ili previsoka. Navedene u nastavku su savjete da preuzmu brigu vode zumbuli:
Trim korijeni: Možete kupiti vodu zumbul biljke od vašeg lokalnog vrtić. Prije uvodeći ih u kući ribnjak, uklonite žuto lišće i mrtve (ako postoji). Također možete trim off vlaknast korijen na duljinu od oko 2 cm. To će promovirati novi rast korijena i izdanaka. Nakon što je voda zumbul biljke su osnovana, možete ih trim svaki tjedan izmjenjuju.
Koristite Ribnjak Skimmer: Nakon što je rastući voda zumbuli u vrtni ribnjak, omogućiti im da pokrije jednu trećinu ribnjak površine. Na taj način, vi ste pruža dobar stanište za ribnjak riba i drugih vodenih biljaka kao dobro. U slučaju rastinje, ribnjak gliser je najbolja alternativa za uklanjanje viška vode zumbul biljke. Možete koristiti izrezati lišće i korijenje kako bi organskih gnojiva.
Provjerite pretjeranog rasta: Zajednička voda zumbul vrsta (znanstveni naziv, Eichhornia crassipes) je poznato da se poveća svoje veličine populacije u roku od 14 dana. To je isti slučaj s drugim sortama vode zumbul previše. I prekomjerni rast ove biljke može dovesti do gušenja riba i drugih stanovnika ribnjak. Dakle, pazite da vas držati na oku višak širenje vode zumbul biljaka.
Izbjegavajte Alge ubojice: Povremeno, voda zumbul lišće požutjeti sredinom ljeta. Pod takvom stanju, koristite blagi, ribe-sef, organsko gnojivo u odgovarajuće koncentracije. U roku od nekoliko dana, primijetit ćete nove zdrave ostavlja u razvoju iz biljaka. Nikada nemojte upuštati u korištenju algi ubojica i / ili druge kemikalije, kao što su remeti vode kemije ribnjak.
Voda Hijacintna Zimski Care: To nije neobično primijetiti vode zumbul ostavlja požutio i / ili umiru tijekom hladnih zimskih mjeseci, osobito kada temperatura padne ispod nula stupnjeva celzijusa. Da bi se izbjegla takav slučaj, možete izolirati neke od vode zumbul biljke u akvariju prije zime stigne. Svaki slatkovodni akvarij s najmanje 6 inča vode idealan je za održavanje vode zumbul biljke.
Ovo je pregled na vodi zumbul njegu i održavanje. If kontrolirani ispravno, vode zumbuli mogu dodati jedinstven dodir na svoj krajolik dizajn. Jedini su izazovi podrezivanje biljaka redovno i zimi skrb. S tim korisne savjete, nadam se, kako skrbiti za rock ribnjak voda zumbul biljka ne predmet briga za vas.

No comments:

Post a Comment