Tuesday 24 April 2012

Prevencija krađe

Krađe raste na alarmantan stopa. Postoje dvije kategorije shoplifters. Jedan je profesionalni one i one druge su amateri. Stručni shoplifters krasti da zaradite novac dok oni koji su amateri to za zabavu i avanturu. Skrivajući ukradene robe unutar odjeću od kradljivac ili torbe ili u kupljenih predmeta je najčešća tehnika krađe. Promjena cijena naljepnica je još jedan od naširoko koristi metoda. Ako je kradljivac je stvarno hrabar onda samo oni će pokupiti predmet i pokrenuti iz trgovine.
Kako to Prepoznati Shoplifters i krađe?
Oni su uglavnom vole da obavljaju svoje operacije kada zaposlenici su manje upozoriti kao prilikom otvaranja ili zatvaranja dućana ili kada dućan je krcat. Identificiranje shoplifters je teška zadaća, jer oni ne imati bilo koji specifičan profil. Oni mogu biti bilo koje dobi, etničkoj pripadnosti i spolu. Osoblje treba pomno promatrati sljedeće osobe:; Grupa ulazi u dućan i jedan ili dva među njima stvaraju puno poremećaja kako bi se odvratiti osoblje. To je zato što kradljivac vole raditi u grupi od dva ili više. , Ako osoba čini posjet pohranu često, ali nikada kupuje ništa. ; Ljudi nose teške odjeće kao što su kaputi čak i po toplom vremenu, ili nose velike torbe. , Osoba koja provodi više vremena oko ništa blagajnik, a ne u kupovinu. , Osoba koja čini da se živčani i nasumično branje gore stvari iz stalak. ; Neke tipične znakove krađe su: Netko hoda s malim koracima što bi moglo značiti da je on ili ona pokušava sakriti neke ukradene stvari. Veliki broj puta su poduzete unutar svlačionice, ali izlazi samo jedna ili niti jedna od njih.
Shoplifting metodama prevencije
Sva roba treba biti ispravno raspoređeni na policama. To će pomoći osoblju da otkrije bilo koji nedostaju. Ne dopustite im lagati okolo tu i tamo nepotrebno. To može potaknuti shoplifters podići te stavke. Zaslon racks treba držati podalje od vrata kako bi se izbjeglo Grab-and-run krađa. One stavke koje su male, ali skupo bi trebao biti prikazan u zatvorenim slučajevima.
Osoblje u trgovini treba dati trening krađe prevencije. To uključuje identifikaciju shoplifters i znakove krađe. Oni bi trebali biti svjesni o različitim taktikama prakticirali shoplifters. Oni bi trebali održavati kontakt očima s kupcima tako da oni mogu razumjeti ako se potrebe korisnika pomoći ili je u potrazi za opseg da ukrade stavke. Oni bi trebali biti upoznati s cijenama raznih predmeta, tako da oni mogu detektirati prebacivanje naljepnica.
Bi se osigurala sigurnost u gotovini pulta. Ispraznite gotovini ladici nakon redovitim intervalima vremena, tako da minimalna količina novca se čuva u njemu. Kad nije u uporabi zaključati ladice i držite tipke na području osiguran. Na kraju dana, novac treba računati iza zatvorenih vrata, a ne ispred kupaca.
Postoje krađe preventivni sustavi koji se mogu koristiti kako bi se smanjili krađa. CCTV ili televizije zatvorenog kruga se smatra jednim od najboljih prevencija krađe uređaja. To daje lopovi osjećaj nesigurnosti kao i oni osjećaju da su se gledali. Drugi uređaj je EAS ili elektronički članak sustav nadzora. Ovdje EAS tag je priključen na svaki i svaki put u trgovini. Kada kupac kupuje predmet, oznaku ili odvojen ili deaktivirati. Ako netko pokuša poduzeti neke neovlašteno predmet iz trgovine s oznakom, tada alarm će puhati dok prolazi vrata.
Svake godine malo industrija trpi velike gubitke zbog krađe. Iz tog razloga, krađe prevencija je potrebno u cilju smanjenja mogućnosti za lopovima. Štoviše, krađe je veliki zločin i počinitelja treba kazniti. Ako je učinjeno od strane maloljetnika onda bismo trebali naučiti lekciju ih tako da oni ne idu na počinjenje teških kaznenih djela u budućnosti.

No comments:

Post a Comment