Saturday 21 April 2012

Mulberry Tree rezidbe

Duda, također poznat kao Morus je rod listopadnog drveća oko 10 do 16 vrsta. Duda stabla su porijeklom iz tople umjerene, kao i suptropskih područja Azije, Afrike, Amerike i Europe. Stabla su narasla i za svoje jestivo voće i također za uređenje svrhe. Postoje uglavnom tri vrste duda koje se uzgajaju za njihovim plodovima. Oni su poznati kao bijeli dud ili Morus alba, crveni dud ili Morus rubra i crni dud ili Morus nigra. Plodovi ili bobicama duda of stabla se koristi za izradu pita, vina i torte. Listovi na stablu su i lobed su raspoređeni naizmjenično. Listovi, posebice bijeli dud su glavni ili jedini izvor hrane dudov svilac, za koje je bijeli dud također uzgaja svile. Duda može rasti vrlo brzo kad je mlad. Prije sadnje duda stabla, to je vrlo važno kako biste saznali koje vrste će biti idealna za uzgoj u vašem klime i tla. Osim toga, stabla će zahtijevati malo njege i pažnje, od čega je obrezivanje je važan dio. Dakle, ovdje su neke savjete o dud stablo rezidbe.
Kada orezati Mulberry Tree
Idealno vrijeme za rezidbu dud stablo je uspavan sezone, kada je rast stabla dolazi do zastoja. Ne preporuča se orezati jedna duda drvo, kada je još uvijek raste. Tijekom spava sezone, kada nema lišća na stablu, rezidba se može obaviti sigurno i jednostavno. Općenito, rezidba u kasno ljeto je učinio za promicanje novih rasta, dok u jesen, rezidba može biti učinjeno prije smrzavanja, ili kada je stablo gubi lišće. Besplodna stabla duda, što je češće preferira kao krajobraznog stablo može biti obrubljen u početkom zime, kad je stablo je izgubila sve svoje lišće. Međutim, možete napraviti iznimku za vrijeme rezidbe, zbog sigurnosti i zdravstvene brige. Ako možete naći veliki broj oboljelih i oštećenih grana na stablu, mogu se ukloniti u bilo koje doba godine. Inače, stablo može biti osjetljiv na bolesti i štetočine. Isto tako, obrezivanje također može biti učinjeno i na drugim puta za pitanja sigurnosti, posebno kada je grana grow u blizini telefona ili vodova.
Kako to orezati Mulberry Tree
Rezidbe je više nego samo održavanje oblik i izgled drveta. Rezidbe je bitno za zaštitu bilja i poboljšati svjetlo i cirkulaciju zraka. Dok je obrezivanje stabla duda, imajte na umu da nećete uklanjati više od jedne trećine lista sklopa u jednoj godini. Također je poželjno kako bi se izbjegle teške rezidbe. Postoje u osnovi dvije metode zaposlen dud stablo obrezivanje, uključujući, neplodnim i plačući dud stablo rezidbe. Ove tehnike su poznate kao kruna smanjenje i pollarding. Pollarding je više uobičajeno zaposlenih za bezuspješnih obrezivanje dud stablo. U tehnika krunu smanjenje, središnji vođa je cut natrag na duljinu sekundarne grane. Ova metoda pomaže u održavanju oblika stabla smanjenjem krune veličinu, odnosno visinu i širenje krunice. S druge strane, u pollarding, sve grane su smanjiti na glavni kanal za promicanje novih rasta. Svaka grana je pruned natrag na kutni i proces se ponavlja svake dvije godine. Pollarding u osnovi provodi za mlade biljke.
Međutim, kruna i smanjenje pollarding može na vrijeme, izazvati puno štete na stablu. Crown smanjenje može dovesti do duboke rane rezidbe, koji se može dokazati štetno za stablo u dugoj vožnji. Stoga, ako je moguće, pokušajte izbjeći teške rezidbe. Umjesto toga, držite drvo zdrav uklanjanjem svih vrsta mrtvih, trulih ili bolesne grane. Također ukloniti grane koje se međusobno prijelaz, ili one dodiruje tlo. Dok je kresanje grana, ili ih smanjiti na magistralnu ili do točke odakle drugog ekstremiteta raste iz nje. Uz kresanje grana, uklonite odojak uspješan u podnožju stabla. Ne orezati stabla duda više od dva puta u godini.
Pročitajte više na:; Mulberry Tree Identifikacija, Mulberry Tree činjenicama; Nadam se da ovih nekoliko savjeta o dud stablo obrezivanje bi se pokazati korisnim za održavanje prirodnom obliku, kao i zdravlja vašeg stabla. Uz rezidbe, obratite pozornost na druge zahtjeve postrojenja kao što su, osvjetljenja i zalijevanje zahtjev, kako bi osigurali pravilan rast vašeg postrojenja dud. Biljka se obično preferira punom suncu i vlažna, ali dobro drenirano tlo. Zalijevanje će uglavnom biti potrebna samo u izrazito suhog razdoblja. Brigu o svim tim raznim aspektima njege biljaka pomoći će da raste jaka i zdrava dud stablo.

No comments:

Post a Comment