Wednesday 21 September 2011

Delphinium Care

Postoji određeni vibe o višegodišnje cvijeće, a kada je u pitanju delphinium, šarm samo dobiva redefinirati. Delphiniums su takve višegodišnje cvijeće koje bi mogle preplaviti drugo cvijeće u vašem vrtu cvijet, s postoje različita izgledom i jarke boje. Delphinium je zapravo rod oko 300 vrsta od pola ili u cijelosti Hardy višegodišnji, dvogodišnji i godišnji cvijeća. Uobičajeno poznat kao "perčin", oni su neke veličanstvene biljke sa slatkim i upadljiv rezano cvijeće, koji traju više od tjedan dana.
Postoje tri osnovne boje delphinium cvijeća - žuta, crvena i plava. To znači, lijepa ljubičasta delphiniums da vidimo, su zapravo proizvodi hibridizacije. Uz pomoć hibridizacija, postoji nekoliko drugih boja koje su nastale u rasponu od blijedo nebo plava, indigo plava, ljubičasta, lavande, ružičasta i bijela. Sve ove vrste su zapravo delphinium otporna na bolesti i koji ih sve više pogodna za cvijet vrtove, samo s osnovnim znanjem o delphinium skrbi.
Delphinium Cvijeće značenje
Delphinium cvijet značenje je često povezan s bezbrižno ponašanje i lakoću. Postoji zanimljiva priča o podrijetlu delphinium cvijeća. On je rekao da su nastali za vrijeme poznati 'Battle of Troy ". Prema legendi, Ahilovu majka htjela herojski grčki ratnik prihvatiti svog sina oklop. Odisej je bio izabran umjesto Ajax, koja je bila omiljena još od dva. Ajax posramljen, ubio se u očaj. On je rekao da gdje je prolio svoju krv, ove male lijepe delphinium cvijeće emerged! Međutim, ne postoji točna veza između delphinium smisao i gore objasnio legenda!
Prethodno Indijanaca, a zatim Europske kolonisti koriste delphinium cvijeće kako bi boja i odvozom škorpioni! Danas, delphinium Također se pretpostavlja kao rođenje cvijet mjeseca srpnja. Te cvijeće su dani daleko da simbolizira lakoću situacije i naći humor u dan-to-day stres života. Oni su također isušio i koriste za razne cvjetni aranžmani. Oni od vas koji su fascinirani legendi ili ljepotu tih cvjetova može sigurno biljka neke od tih grmova u vrtu i naučiti neke jednostavne načine of delphinium opskrbu biljaka. Pročitajte o višegodišnji ljubičasto cvijeće kao dobro.
Delphinium Care Upute
Delphinium cvijeće su zapravo pogodne za sredinom ljeta vrtovima i su odlični za graniče od cvjetnjaka. Punom suncu, što znači 8 do 10 sati sunčeve svjetlosti djelomičnu sjenu, što znači, 4 do 8 sati sunčeve svjetlosti bitna koliko delphinium skrb je u pitanju. Također, većina zemljišta su povoljni za delphinium cvijet biljke napredovati, ali za bolje vrtlarstvo i dobivanje zdravije biljke, dodajte kompost gnoj i treset mahovina kao sphagnum u tlo u kojem delphenium se uzgaja.
Uvijek zapamtite da delphinium cvijeće su teški feeders a oni trebaju redovito gnojidba za nadređenog i zdraviji procvate, tijekom svog cvjetaju sezone. Stoga koristite kvalitetne višegodišnji gnojivo za njih kao i po uputama. Jedan od druge osnove delphinium skrbi uključuje ih iskolčenja. Uglavnom, stabljika delphinium cvijeće su šuplje, a kao rezultat toga, oni su uvijek u opasnosti od dobivanja ozbiljne štete od vjetra. Kao dio delphinium skrbi upute, radije bih vam predlažemo da se uloga svake stabljike pojedinačno ili okolnih neke od njih, zajedno. Visina udjela mora doći do tog je cvijet spikes, za bolju zaštitu. Pročitajte na oko dizajna za višegodišnji cvijet kreveta vrt as well.
Delphiniums su zapravo otporna na bolesti i poremećaja besplatan, ali po različitim atmosferskim uvjetima oni su na rubu padati za višegodišnja biljka bolesti poput pepelnice, lisnih mjesta, stabljika trulež. sive plijesni i astra žuta. No, pravilan delphinium njegu i pravovremeno oplodnja bi se osiguralo bolje zdravlje delphinium biljaka. Kao početni korak delphinium skrbi, osigurati obrezivanje the blijedi cvijeće, posebno prije nego počnu padati sjemena. Također smanjiti preostale stabljike na krunu. Čitajte na višegodišnja biljka skrbi, kao dobro.
Pa, mislim da sve vas sada su svjesni o tome kako briga za delphinium u vrtovima. Oni su stvarno niske održavanje i imaju manje zahtjeve od njihovih vlasnika, kao dobro. Međutim, osnovna briga za delphiniums u vašem vrtu je uvijek potrebno i korisno za vas i cvijet vrtovima! Na ime ove mjenice zaključujem ovaj članak o delphinium skrbi. Sretan vrtu!

No comments:

Post a Comment