Friday 30 September 2011

Ljepilo Sastojci

Za siguran, gotovo svatko od nas ima koristi neku vrstu ljepilo ili ljepilo staviti nešto ili drugo. No, rijetko mislimo o ljepilo sastojcima, i ono što ide u izradi ljepilo. Ljepilo u osnovi mješavina, od prirodnih ili sintetičkih izvora, koji povezuje dvije površine zajedno. Riječi 'ljepila' i 'ljepila', iako izgleda da znače istoznačnice, imaju različite korijene. Iz prirodnih ako su sačinjene izvora to se zove ljepilo, a ako je sintetičkim je poznat kao ljepilo. A ljepilo može vezati gotovo bilo koju vrstu materijala, ali oni dokazati korisnost kada obvezujući tanke listove ili slojeva. For ljepila postaviti ili izliječiti, oni zahtijevaju optimalna temperatura. Toplinska i električne provodljivosti ljepila ovisi o njihovu sastavu. Neka nas premjestiti na pogledati na ljepilo sastojke.
Sastojaka u Ljepilo
Ljepila su podijeljena kao ni prirodne ili sintetičke, ovisno o njihovim sastojaka i karakteristika. Neka nas pogledajte na svaki ljepilo tipa jedan po jedan:
Prirodni Ljepilo Sastojci; Sastojci za prirodne ljepila su izvedeni iz ili mineralnih izvora ili biološkim izvorima, kao što su životinje, npr. kazein, ili iz biljnog izvora kao što su prirodne smole, škroba (dekstrin) itd.
Postoje tri kategorije tvari koje se nazivaju ljepila tj. nemaju hemijskog sastava. Ove tri kategorije su kosti ljepila, sakriti ili kože ljepilo, ljepilo i ribe. Tehnički, drugi ljepila nazivaju ljepila, gume ili cement, iako većina nas nastoji se koristiti ove odredbe s generički značenje. Spojevi s pridržavajući svojstava kao što su mlaznica, caulks ili brtvila su pomiješana sa posebnim aditivima za priopćavanje ih pogodnim svojstvima prema njihovu uporabu.
Povijesno gledano, ljepilo je izumio when drevni plemena doznao da kosti, koža, kože i vezivnog tkiva životinja može biti obrađeni i kolagen bjelančevina u njima može biti izvađen. Kolagen je protein ljepljiva i ima korisnih svojstava ljepila. Čak i danas, ogroman komad ljepila napravio cijelog svijeta životinja ljepilom, što je izrađen kroz proces sličan koja je korištena u prošlosti. Ovih dana, životinje ljepilo je je napravio mimo namakanje skriva u vodi za proizvodnju zaliha 'koji je tada tretirana s vapnom razbiti skriva. Lime onda je odvojen a ostatak je neutralizirana sa slabim kiseloj otopini. Na oko 70 º C, što je skriva su grijana u vodi. Ljepilo alkohol na taj način formirana, zatim se odvaja i više vode dodaje se. Cijeli proces se ponavlja sa povećanjem temperature. Rezultanta ljepila liker je sušen u smola kao usitnjeno kuglica.
Mlijeko je također može biti izvor, iz kojeg ljepilo proizvedeno. Kazein, mliječni solidnu krvi i albumina se također može koristiti kako bi ljepilo. Sušena cow blood serum ima albumina, koje se zagrijavalo tako da ga koagulirati, tako da ona postaje netopiva u vodi.
Riba je još jedan izvor ljepila. Riba ljepilo od glave, kosti i kožu od ribe, ali je previše tanak i slab je ljepilo. Primitivni ljudi su otkrili da je zrak mjehuri nekih riba može proizvesti puno jače ljepilo koje je bijelo i bez mirisa, a ime je dobio ichthocol.
Osim životinja, biljaka također može koristiti za proizvodnju ljepila. Takav tip ljepilo naziva biljnog ljepila. Ovaj tip ljepilo je vodotopljivi i sastoji od škroba, koji se nalazi u povrća i žitarica. Ovaj segment prirodne gume također uključuje, agar iz smjesa u vodenim biljkama, algin which izvedena iz algi, a gumarabika koji nije ništa drugo nego ekstrakt bagrema drvo više obično znati kao eukaliptus. Također možete pokušati naučiti kako napraviti ljepilo prirodno kod kuće.
Sintetičko ljepilo Sastojci; cijanoakrilata je glavni sastojak sintetičkih ljepila također poznat kao superglue. To je otkrio dr. Harryju Coover u 1942, kada je radio za Kodak istraživanja Laboratories, prema razvoju optički jasno plastiku za gunsights. Zapravo Coover prvi odbacio cijanoakrilata zbog svoje visoke ljepljive karakter., No kasnije je shvatio da cijanoakrilata je koristan, a 1958 je na tržištu i zapakirani kako superglue.
Industrijske svrhe sintetičkih ljepila su pozvani epoksidnim ljepilima. Postoje dvije osnovne komponente kojima razne izmjene sastojci dodaju se poboljšala elastičnost i poboljšati there fizičkih i mehaničkih svojstava. Ovi aditivi obično uključuju ekstendera, punjenje sredstva, akceleratori i liječenje razrjeđivača. Evo primjera popis sastojaka koji se koriste, a proizvodnja sintetička priljepak:, niske molekularne mase epoksi smola (Modified), molekularne mase 500, aluminijski prah, Amorfni silicij, natrijev karbonat Na2 CO3.10H2O, natrijev kromat Na2CrO4.4H2O, Polyaminoamide (amina broj 180-250), Dakle, postoje mnoge vrste ljepila izrađena od različitih ljepila sastojaka i zato je važno da dobijete pravu jedan pogodan za svoj posao. U međuvremenu noviji i učinkovitiji ljepilo se proizvodi svaki dan. Svestranost je dokazano ljepila i znanstvenici stalno rade na bolje ljepilo sastojaka koji će učiniti svoje uporabe jednostavne i pouzdane.

No comments:

Post a Comment