Wednesday 28 September 2011

Kako dobiti osloboditi od Statični prilijepiti

Statični pribiti odnosi na fenomen priljepljivanje svjetla objekta na drugi površinu, zbog statičkog elektriciteta. Primjeri statički prilijepiti su, dlaka nitima privlači plastični češalj, odjeću prianjaju na kožu, baloni držati na zidu i prašine prianja za plastične površine. Statični prilijepiti je ružan i bothersome situaciji, kada pojavljuje u suknje, hlače ili t-košulje da ste nosio. Ovaj članak baca svjetlo na uzrocima statičkih prilijepiti i kako dobili osloboditi statičkog prilijepiti u odjeću.
Što Uzroci Statični prilijepiti na odjeći?
Statični prilijepiti je razvijen zbog statičkog elektriciteta, značenju 'električne u mirovanju'. U takvom slučaju, električnih naboja (ili elektrona u jednostavnijim riječima) su deponovani na lakoj objekata, koji dodiru s drugi objekt imaju tendenciju pridržavati međusobno. Statični prilijepiti javlja između dva nejednakih objekata, kao sličnim materijali imaju istog naboja ne privlače međusobno. U cilju razumjeti uzroke statičkih prilijepiti bolje, Uzmimo primjer dva različita materijala pod trenja.
Kada dva objekti različitog materijala šminka (npr., odjeću i kosu) trljati jedni protiv drugih, optužbe materijala privući optužbe drugog jedan tako da atoma odnosnih materijala su uravnoteženi i stabled. U tom procesu, transfer naknada odvija (plastične kosu gubi elektrona i odjeću dobitak elektrona), rezultira statički elektricitet. Cloth tkanina kao vuna, najlona i svila razviti pozitivan optužbama; dok gume, plastike folijom i poliesterske negativno su naplaćuju materijali.
Kako dobiti osloboditi od Statični prilijepiti na Dress?
Dakle, vrlo često naići neugodnih situacija, u kojoj se hlača prianja na površinu kože. Kao što sada znamo uzroke statička prilijepiti, ne krivi platno tkanina. Na svjetlije strani, postoje određene metode koji možete vježbati za dobivanje osloboditi statičke prilijepiti. Neki od effectual prirodne načine da biste dobili osloboditi od statična prilijepiti su navedeni u nastavku:
Koristite Body Lotion: Kadgod namjeravate nositi vunenu ili najlon odjeću, posebno tijekom zimskih mjeseci, primjenjuju dobro tijelo losion prije stavljanja na svoju odjeću. Losion će djelovati kao barijeru i ponašanje optužbe, sprječavajući statički prilijepiti iz razvoju.
Koristite lak za kosu: Slično losione, kosu najbolje da biste dobili osloboditi od statična prilijepiti. Prije nošenja haljine, možete lagano sprej na unutrašnjosti tkanina i također, u tijelu. Pričekajte nekoliko minuta i pustite kosu da se osuši ispravno.
Omekšivač i vodnoga Rješenje: U sprej bocu, kombinirati 2 žličice omekšivač sa 2 quarts vode. Shake dobro rješenje i sprej lagano na unutarnje strane odjeće. Dopusti tkanina apsorbirati rješenje i trošenje njega. To će djelotvorno ukloniti statičkog elektriciteta iz odjeću.
Dodaj Sušilica Listovi: Umjesto bave statički pribiti u vrijeme obuËenih, zašto ne riješiti problem unaprijed. Dok sušenje vlažnom odjeću u električni kosu, možete dodati komad kosu lima izbjeći statički prilijepiti. Air sušenje odjeću je također dobru mjeru odvojiti statičnog naboja od tkanina.
To su neki od savjeta o tome kako dobili osloboditi statičkih prilijepiti na odjeću. Šanse doživljava statična prilijepiti je puno veći zimi, kada je zrak suho s vrlo niskim vlažnost razinama. To je zato vlage provodi elektrona i spriječiti buildup statičkog elektriciteta. Uzimajući to u obzir, možete poduzeti posebne mjere opreza kako bi dobili osloboditi od statičkog prilijepiti tijekom suhoj klimi i sami rezervnih iz nezgodnih situacija!

No comments:

Post a Comment