Saturday 24 September 2011

Vrste viskija

Whiskey zapravo znači "voda života" po galski riječ irski viski, koji je fonetski skraćeno na usky, dok je engleski napokon to zove viski. Njegovo porijeklo je nešto sporno, da se ne treba čuditi, s obzirom na činjenicu da svatko želi biti dijelom ovog popularnog alkoholnog pića u povijesti. To čini njegov razvoj povijesti kao zanimljiv kao viski vrste trenutno dostupnih.
Destilacija je stari proces koji se koristi u Aziji destilirati parfema. Kinezi su destilaciju liker od riže od uzrasta. Irski misionari nosili destilacije tehnika u Irsku i drugim dijelovima svijeta, od Mediterana, za medicinske svrhe. To je u Velikoj Britaniji da ječam je prvi put korišten kako bi viski. I kao što kažu, ostalo je povijest ...
Kako je Whiskey napravio?
Tradicionalno, viski proces donošenja uključuje slada, gnječenje, fermentacija, destilacija i sazrijevanja. Proces i fermentirano zrna sastojak je ono što čini svaki viski različiti jedni od drugih. Grain je klijavih, taj proces se zove slada. Slada je učinjeno kako bi se pretvoriti topivih šećera iz škroba u zrnu na alkohol. Treset se koristi za zaustavljanje i suhe klijavih zrna je treset dim može utjecati na okus gotovog proizvoda. Zrna onda je mljevena. Hot čista voda se dodaje da raspusti šećere u sladu, proces se provodi nekoliko puta s više grijanom vodom. Ova tekućina se zove 'sladovine', a prikupljeni za daljnju obradu. Hlađen wort je izlio u velikim tenkovima i kvasac se dodaje na početak procesa fermentacije. Kvasac pretvara u šećere koji su prisutni u alkohol i na par dana, ti si blizu da ima piva pri ruci. Destilacija procesa i koliko puta je tekućina destilirana uglavnom ovisi o viskija, pa čak i viski zemlji porijekla. Nakon destilacije je više, duh je stavljen u hrastovim bačvama i pohranjeni sazrijevanja. Hrast bure je ono što dodaje 'tipičan znak' da je okus viskija (duh). Kao drvo je porozan, to dodaje "ekološka svojstva 'u duhu je okus. Svake godine oko 2% od duha je izgubio kroz prirodno isparavanje, tako da stariji viskija, najmodavac duh i više trošak.
Vrste viskija
Whiskey je napravljen od vode, kvasca i fermentiranog zrna i dobi u drvu. I to je kvaliteta tih triju sastojaka uz tretman je dobio da svaki viski svoj poseban okus i aroma. Nakon su različite vrste viskija.
Popularne Vrste viskija, Malt Whisky: Ovo viski je napravljen u potpunosti od sladni ječma i destilirana u luk u obliku slova lonac i dalje.; Grain Whiskey: Napravljen od mješavine sladni i UN-sladni ječma zajedno s drugim žitaricama, obično u stupcu dalje.; Single Malt Whisky: Ovo viski je napravljen od jednog destilerija, a može biti ili ne bi mogla biti mješavina viskija iz različitih kanti, ali svi su napravljeni od iste destilerije.; Vatted Malt Whisky: Napravljen od mješavine slada whiskeya iz raznih destilerije.; Pure Pot Ipak Whiskey: Ekskluzivno u Irsku, ovaj duh je destilirana u lonac i dalje od zgnječiti oba, sladni i UN-sladni ječma., Miješano whiskeya: Ovo viski je napravljen od mješavine slada i zrna whiskey. ; Bačva Snaga whiskeya: Rijetke, skupo i najbolje, bačva whiskeya obično bocama od bure nerazrijeđeno direktno.
Američki whiskeya; američki whiskey obično kombiniraju ravno viski s novim (ne dobi) viski, zrna neutralni duhova, arome i boje. Oni su napravljeni od zgnječiti koja se sastoji od zrna.
Rye Whiskey: Ovaj napitak je napravljen od mješavine tople vode i zgnječen zrna, najmanje 51% raži.; Bourbon Whiskey: Ovo viski je napravljen od pire koji se sastoje od najmanje 51% kukuruza. Čak Kukuruz viskija su sa sličnim dosljednost. , Straight Whiskey: Ovo viski se sastoji od bilo zrna (najmanje 51%) i dobi u spaljene novom hrastu spremnici za dvije ili više godina., Tennessee Whiskey: Ovo viski je filtrirana kroz debeli sloj javora ugljena prije nego se stavi u kanti za starenje.
Scotch viskija, osim viskija nije napravio u Škotskoj, oni ne mogu biti označen kao 'scotch'. Neki od najbolje vrste viskija, Scotch whiskey 'su prilično omiljena širom svijeta.
Single Malt Whisky: izrađena od 100% sladni ječma viski iz jednog destilerija.; Single Grain Whiskey: Destilirana na jednom destilerija iz vode i sladni ječma, može ili ne može sadržavati zrna ostalih žitarica.; Miješano Grain Whiskey: Ovo whisky je izvršeno miješanje zrna whiskeya iz više od jednog destilerija.; Miješano Scotch Whisky: mješavina Single slad viskija i zrna viski koja je destilirana na više od jednog destilerija je poznat kao pomiješan Scotch viski.
Ostale vrste Whiskey
Osim žitarica koristi da daju svaki viskija svoje različita okusa, svaka zemlja također nudi različite vrste viskija je za one koji vole raspon u svoje tost. Ove whiskey razlikuju jedni od drugih žitarica, bačva i destilacija proces i koliko puta je destilirana. Klimatski uvjeti također imaju utjecaja na okus viskija.
German Whiskey, irski viski, Japanski Whiskey, indijski Whiskey, finski Whisky, kanadski Whiskey
Pronađite više informacija o drugim vrstama pića i piti receptima.
U dobi od viskija samo treba računati sve dok on ostaje u drvenim bure, a ne njegovo punjenje dobi. Dakle, ono što smo ovdje je veliki broj vrsta viskija za jedan upuštati u, uz svaku vrstu donoseći sa sobom okus jedinstven za mjesto i vrijeme.

No comments:

Post a Comment