Sunday 25 March 2012

Daylily Bulbs

Daylilies pripadaju rodu Hemerocallis, roda je izvedeno od grčke riječi ????? i znači dan i lijepo, respektivno. I vjeran svojim značenje, daylilies su lijepe sa svake boje dodajući da njegova živost. Što čini daylilies razlikuje od drugih ljiljanima i članove svoje roda je da većina sorti cvatu u zoru i venu daleko u zalasku sunca, samo biti zamijenjen drugim iz klastera tjednima. One mogu čak dobiti neke ženske sportske hlače noći iz ove obitelji.
Daylily Bulbs
Porijeklom iz Azije, daylilies su popularni landscaping višegodišnje cvijeće, s opsežan izbor hibrida i sorti, s bojama poput žute, narančaste, roza, crvena, ljubičasta, plava, breskva, marelica, bijele i pastela, i puno nijansi između . Daylilies može biti jednostruko ili dvostruko petaled, s prugastim ili nijanse i mnogo više mješavine. Najčešće boje su žuta i narančasta, a može se naći raste obilno po cesti. Kvaliteta žarulja određuje kvalitetu cvijeta, pa se moraju osigurati da daylily žarulje su zdravi. Oni mogu biti okrugli, ovalni ili izduženi oblik. Većina rasadnika ili će vam prodati žarulja koja je u polu-uspavanom stanju s malo čudno suhog korijena, ili u saksiji žarulje koje imaju sprouted nekoliko list puca. Poželjno je kupiti žarulje koje nisu ukorijenjene. Ovaj jedan način može provjeriti kvaliteta.
Kako Plant Daylily Bulbs
Odaberite žarulje po boji što je potrebno, s takvim širok raznolikost, može se eksperimentirati s puno boja. Daylilies su također pogodna za kontejner vrta. Oni mogu biti uzgojeno u USDA zone biljne otpornosti 1 do 11, to ih čini prilagodljiv za većinu vrsta klime. Oni mogu biti posađeno u proljeće ili jako kasne jeseni i oni cvatu od ranog proljeća do mraza, ovisno o hladnoća klime.
Daylily žarulje sadnje, bilo u zemlji ili posude, treba biti učinjeno u tlo koje je porozna kako bi se olakšalo kretanje zraka i svjetla za žarulje. Tlo treba biti dobro drenažno i dobro pomiješana s organskim kompost. Daylilies uživati ​​u suncu, tako da ih nikada ne mjesto u zasjenjenom području. Kopaju rupu u labav tla do dubine koja bi trebala biti u stanju primiti čitav žarulje s korijenjem bez uzimajući ga savijena. Ako raste u grozdovima tada biljka lukovice nekih 15 inches apart. Tip žarulja treba viriti izvan tla. Napravite berm oko lukovice, i lagano sipati vodu. U lonac, sipati vodu prema vanjskoj strani najveći lonac. Vode dovoljno navlažiti tlo, višak će se postaviti u trulež žarulje.
Dodajte neke tekuće gnojivo jednom pupoljci počinju se formirati. Redovito hraniti nije potrebno. Korovi se natjecati s žarulja hranjivim tvarima vrlo agresivno, tako da provjerite da li de-korova na području redovito. Nakon cvatnje sezona je gotova, izvadite deadheads. Ako ne želite ukloniti i pohraniti žarulje, smanjiti cvijet proizlazi i stara lista rast dolje na zemlju, i pokriti s folije u zimama. Usitnjavanje će zadržati lukovice toplo i spriječiti ga od smrzavanja. Frozen lukovice u zemlji su općenito osjetljivi na rast gljiva. Pročitajte više o vrstama malča i savjeti za usitnjavanje.
Kako Store Day Lukovice Lily za zimu
Očuvanje daylily žarulja preko zime će učinak njihove izložba cvijeća sljedeće sezone. Dakle, žetvu i skladištenje njima treba biti učinjeno s oprezom. Nakon cvatnje sezona je gotova, iskopati lukovice. To bi trebalo biti učinjeno pažljivo, vaše kopanje out oprema ne smiju povrijediti ili odrezao lukovice. Koristeći svoje ruke, pokušajte nježno odvojene žarulje i protjerati sve zemljišta od njega. Ostavite lukovice u hladu da se osuši za par dana, prašine ih lagano sa anti-gljivične prah. Stavite žarulje u velikom mreže torbu, i pohraniti ih za zimu u hladnom i suhom mjestu. Keep checking na njih povremeno kako bi se osiguralo da nema vlage postavlja oko njih. Kada se iduće sezone sadnje je oko kutu, izvadite ih i sunce za dan prije sadnje. Pročitajte više o daylilies sadnje.
Briga za vaše daylily žarulje dok skladištenje ili sadnju njih će osigurati zdrav, živih boja cvjeta u klastere kako dodati milost na svoj cvjetnjak tjednima.

No comments:

Post a Comment