Tuesday 27 March 2012

Kalemljenje Biljke: Kako Cijepljene biljka

Među različitim načinima vegetativnog ili aseksualna razmnožavanje bilja, rešetka je naširoko koristi tehnika za izradu nove biljčice. U ove metodologije, dvije biljke sličnih ili različitih tipova se spajaju kako bi stvorili jedan biljka. Do cijepljenje biljaka, od vas će biti u mogućnosti da propagiraju različite biljke vrhunske karakteristike. Iako, sve vrste biljaka, uključujući cvatnje sorte, rajčice, lubenice i krastavci mogu se propagira ovom metodom, to je uglavnom vrijedi za one koji imaju malo drvenaste stabljike.
Što je Plant Kalemljenje?
U biljka cijepljenje proces, specifičan biljka koristi za svoju korijen, koji se zove podloge, ili jednostavno zaliha. Još jedna biljka od istog ili različitog raznolikost je odabrana za snimanje dijela, koji se spominju kao potomak. Općenito, biljke koje imaju zdrav korijenski sustav je odabran kao dioničko, a potomak može biti bilo cvjetnica ili voćke, kao i po izboru hobi. Ove dvije su zatim izrezati i pridružio zajedno. Dakle, uz cijepljenje biljka proces, možete žeti prednosti izdržljiv zaliha i krupan potomak u jednom biljka. Znati više o propagiranju biljke iz reznice.
Kako transplantata biljka?
Kako bi se osigurala uspješna biljka cijepljenje, pobrinite se da snopića tkiva (ksilem i floema) od podloge su usklađene ispravno s vaskularnom tkivu potomak. Na taj način, kontinuirano vaskularni protok se održava i cijepljenju biljka raste i razvija normalno. Postoji nekoliko biljnih presađivanje metode kao što su pupi, rascjep, bič i dopuniti. Slijedeći su jednostavne korake kako bi grafta biljka, koju možete praksa da eksperimentirati kalemljenje sa svojim vrtne biljke:; Skupi biljka presađivanje alati - oštar ravnog noža, dvije biljke (ili grane), jednake debljine stabljike, presađivanje brtvila i vezivnog materijala. , Prvo odaberite biljka koja će poslužiti kao podloga za svoj projekt u vrtu. Uzmi potomak Vašem izboru, to može biti podružnica voćke ili cvjetnica. ; Matične ili grančica veličine potomak trebao bi biti gotovo jednak onom podloge, koji ste izabrali. Vam glatko može smanjiti podloge na dijelu, gdje mislite da je pucati veličina odgovara da vaše potomak. ; Postavite potomak na vrhu podloge na takav način da su dvije grančice uskladio ispravno bez jaz između njih. Korištenje lastiš ili string, vezati dvije biljke zajedno. , Posljednji korak je primijeniti brtvilo prema uputama proizvođača. Ako se učini ispravno, dvije biljke će meld i svoj novi cijepljenju biljka će razviti novi listovi i pupoljci. Znati više o kalemljenje voćaka. , Koje su prednosti Kalemljenje biljke?
Slično kao i ostale vegetativnog razmnožavanja biljka, postoje i prednosti i nedostatke cijepljenju biljaka. Ipak, prednosti cijepljenja biljaka prevagnuti svoje nedostatke. Neki od plus bodove biljnih rešetke su:; Budući da su koristeći već uspostavljene podloge, cijepljenje je najbolja alternativa za razmnožavanje biljnih vrsta koje je teško razmnožiti vegetativno s ostalim metodama. ; Inducing biljke ostati patuljak i krupan je velika prednost za presađivanje biljaka. Na primjer, voćkama jabuke i breskve se održavaju patuljka za jednostavnost u berbu. Znati više o patuljka voće stabala. ; Dwarfing biljke također smanjuje lomljenje grana, dok ih je održavanje u teškim uvjetima okoline, kao što su jak vjetar, teške glazura, itd. Također, možete koristiti potomak hladno tolerantnih sorti za uzgoj u hladnim klimatskim uvjetima. ; Korištenjem potomak starije voćke, a rok dospijeća im nove mladice su skraćena. Dakle, vaše cijepljenju voćaka nosit će plodove u kratkom vremenu, u odnosu na one propagiraju sjemena. ; S obzirom na postrojenja presađivanje tehnika, nije ni čudo da možete stvoriti cvjetnica sa različitim obojena cvjeta. Na primjer, možete grafta žuti ruža sa crvenom ružom i posljedični niz će nositi cvijeće i boja. Doista cijepljenje biljaka igra važnu ulogu u komercijalnim razmnožavanje grmova i grmlja, i drveće kako bi se zadovoljile zahtjeve hobisti.

No comments:

Post a Comment