Monday 12 March 2012

Različite vrste sjemena

Postoji oko milijun različitih vrsta sjemena, pa podjela na određenu vrstu sjemena je malo teško. Tu su i neke sjemenke koje spadaju u više od jedne kategorije, poput zrna kave, koja se koristi za jestive svrhe i za plantaža svrhe. Sjemenke su vrlo značajne za naše živote, bilo da je za uzgoj žitarica, ljekovitog bilja, voća ili povrća, ili ih koriste za kulinarske svrhe kao što su grah koristi za izradu enchiladas. Bez obzira koju kategoriju spada pod sjeme, važno je odabrati zdravog sjemena kako bi dobili maksimalnu korist iz sjemena. S obzirom na nastavku su dvije glavne kategorije sjemena; sjemena koristi za plantaže i sjemena koristi za jelo, a neke savjete o odabiru sjemena.
Vrste sjemena za Plantation
Uz organski uzgoj dobivanjem popularnost iz dana u dan, biljke su s lijeve strane dva izbora: da li da ide za genetski modificirane sjemena hibridnog ili da se odluče za organske sjemena dobiti organski prinos. Po mom mišljenju, organske sjemenke su bolji izbor, jer oni su više sigurna i prirodna. Međutim, dok odabirom određene vrste sjemena za sjetvu osigurati raznolikost sjemena, da li organski ili hibridna, koristi se prije i dati zdrav urod.
Sjeme za uzgoj žitarica Biljke: Možete pronaći tih sjemenki biljaka za sjetvu na poljoprivrednika na tržištu, ili naručiti ih online. Odaberite dobro sjeme kvalitete razviti svoje žitarice, i tražiti savjete od dobavljača za njegu upute. Primjeri žitarica sjemena: mekinje, pšenica, riža, kukuruz, itd.
Sjeme za uzgoj voća / cvijeća Biljke: Voće i cvijet sjemena su lako dostupni na vrtić, ponovno provjerite jeste li odabrali dobre kvalitete sjemena voćke i odaberite raznolikost voća želite rasti, postoje razne sorte jabuka, pokušajte dobiti vaše ruke na sjeme koje su porijeklom iz vašoj regiji. Primjeri voće i cvjetnih biljaka uzgojenih pomoću sjemena: breskve, marelice, nektarine, ruže, suncokret, itd.
Sjeme za uzgoj povrća i ljekovito bilje: Opet, možete naći sjemenje rasti povrće ili biljka biljke na vašem lokalnom rasadniku. Pick out zdrave, ne-modricama i velike veličine sjemena kako bi dobili zdrav urod. Primjeri lako rasti povrće i ljekovito bilje uzgaja pomoću sjemena: rajčice, tikvice, grah, krastavci, špinat i sl., a bilje poput korijandera, bosiljka, kadulje, itd.
Sjeme za uzgoj Grass: Rasti lijepe trave možete kupiti sjeme od dobavljača online ili preko vašeg lokalnog vrtić. To je u redu ako idete s kvalitetom sjemena trava koje su non-organic sorti, kao trava je samo za ukrasne svrhe. Više o tome kada biljka trava sjeme.
Vrste jestivo sjemenje
Neke od gore navedenih vrsta sjemenja također spadaju u jestivo sjeme vrsta, na primjer, žitarice i mnogo voća i povrća, sjemenke su jestivi sisati kao krastavac sjemena i sjemenke rajčice. S obzirom na nastavku su vrste jestive sjemenke se koriste u kuhinji i one koriste za hranjenje ptica.
Sjemena koje se mogu jesti sirovi: Mnogi sjemenke se mogu jesti sirove, i može se naći u supermarketu. Provjerite jeste li odabrali paket dobre kvalitete. Neki primjeri takvih sjemenki su: grah-zlatni sjemenke, kikiriki, rotkvica, suncokret, djetelina, itd.
Sjeme koje je potrebno da se kuha prije konzumacije: Postoji mnogo sjeme koje treba biti namočen za mnoge sate dobiti klice, a zatim pojede, a neke sjemenke su natopljenom i onda kuhane prije nego što postanu jestivo. Neki primjeri takve sjemenke su pinto, grah, bijeli grah, brokula, itd.
Sjemenke to Feed Ptice: Za hranjenje ptica postoje razne vrste sjemena koristi. Međutim, određeni ptica sjeme privući određenu grupu ptica. Sjeme se koristi za hranjenje ptica su suncokret, proso, kukuruz napukao, čičak, pšenica, zob, itd. Pročitajte više o bird feeders.
To su različite vrste sjemena objasnio. Dakle, bez obzira na vrstu sjemena tražite, osigurali ste odabrali dobru kvalitetu sjemena kako bi dobili najbolje iz njih.

No comments:

Post a Comment