Friday 16 March 2012

Kako poboljšati kratkoročne memorije

Dobra memorija je vrlo moćna sredstva da imaju, koje će vam pomoći u svakoj sferi života. Dobar memorija će vam pomoći u vašem studija, na poslu, u svom svakodnevnom životu, pa čak i svoj društveni život. Međutim, nije svatko ima prirodnu sposobnost da se dobro sećam. Srećom, za razliku od određenih u Born talente, postoji niz koraka kako poboljšati kratkoročne memorije i dugo Therm pamćenje. Možete povećati svoju sposobnost da se pamtiti po ostvarivanju svoje pamćenje, konzumiranje hranjiv dijeta i živi zdrav stil života.
Načina da poboljšate kratkoročne memorije
Mozak Vježbe: Baš kao i mi koristimo vježbe da ton naše tijelo, možemo koristiti vježbe da izoštri naše umove. Isti principi primjenjuju se ovdje previše vježba, a više ćete vježbati svoj mozak, bolje ćete biti u mogućnosti obraditi i zapamtiti podatke. Mozak vježbe za poboljšanje kratkoročne memorije su na temelju novina i senzornih stimulacija. Ideja je da se izazov, tako da se može koristiti mozak putevi niste koristili prije. Ne trebate poseban 'vježbe', čak i za brushing zubi s recesivno ruku će biti dosta. To će koristiti manje koriste veze na recesivne stranu našeg mozga. Alternativno, možete probati 'neurobic' vježbe, koje uključuju radiš zadatke drugačije, kao kao što su odijevanje svojim očima zatvorena. Učenje nešto novo je dobro za mozak, čak i nešto jednostavno kao igra karata ili recept. Pročitajte više o poboljšanju memorije igre.
Fokus: Morate obratiti pozornost na bilo kojoj temi za vaš mozak to shvatiti. Morate dati temu o 8 sekundi potpunu pozornost komad informacija do odgovarajuće memorijske centar u mozgu. Pokušajte ukloniti rastresenost, i ne multitask kada je potrebno da se koncentriraju.
Razumijem tvoj stil učenja: Dok većina ljudi su u mogućnosti da bolje uče čitajući ili gledajući ono što oni moraju znati, možda bolje uče slušajući nekoga. Ako je to biti slučaj, to je bolje za vas snimiti informacije koje su vam pokušava naučiti i slušati. To je važno za vas da razumijete ono što vaš stil učenja, i koristiti taj način za stjecanje informacija. Pročitajte više na poboljšanje memorije savjete.
Organizirajte informacije: organiziranje informacija jedan stječe je korisna u njoj zadržati. To može značiti donošenje unose u adresari, datebooks i / ili kalendari, ili izradu popisa i bilješke. Ako je materijal složen, napravi bilješke o njemu i organizirati bilješke u kategorije kasnije. Dok je odluka bilješke, slike su zajedno s riječima.
Crtanje Priključci: Iako učenje nešto novo, pokušajte to se odnose na informacije što već znate o toj temi. By crtanje veze između novih i postojećih informacija, može se lakše zapamtiti. Čak i ako je objekt potpuno nova, to je gotovo uvijek moguće odnose na nešto što već znate. Pročitajte više o tome kako poboljšati pamćenje snage.
Mnemonički Uređaji: Još jedan način poboljšanja kratkoročne memorije je kroz mnemotehnika uređaje koji su mali trikovi koriste zapamtiti podatke, to obično uključuje udruge materijala na slike, rečenice, ili riječi. Na primjer, netko može vizualizirati mikrofon da zapamtite ime 'Mike', ili se ne sjećaju rečenice "Moja Vrlo Izvanredni Majka nas jednostavno poslužena Devet pite 'naučiti nazive planeta (leđa kad Pluton bio planet).
Pročitajte o:; Memory Enhancement tehnike; Memorija poboljšanje vježbe, ako želite poboljšati kratkoročne memorije, početi živjeti zdrav život. Ako se pitate pod kojim uvjetima poboljšati kratkoročne memorije, oni uključuju redovito vježbanje, upravljanje stresom, spavanje sufficeintly i ne pušiti. Zdrava prehrana koja se temelji na voće, povrće, cijela zrna, i zdrave masti također pomaže poboljšati pamćenje. Incude B vitamina, osobito B6, B12 i folne kiseline, antioksidansi poput vitamina C i E, te beta karotena i omega-3 masnih kiselina u Vašoj prehrani. Drugi iznenađuje činjenica je da imaju pozitivan stav, te se reći da možete naučiti i sjetiti komad informacije će vam pomoći da ga zapravo sjetiti.

No comments:

Post a Comment