Sunday 25 March 2012

Kada zamijenite gume

Većina od nas koristiti naših vozila i redovito su vrlo posebice o rutinsko održavanje. Dok je, održavanje je vrlo važno za učinkovito funkcioniranje i duži vijek trajanja vozila, nalazi se jedno područje, koje većina od nas imaju tendenciju da zaboravite, zamjenu guma. Većina gume dolaze s jamstvom za određeno razdoblje i isteka jamstvenog roka ne znači da morate zamijeniti onima gume. Dakle, vlasnici vozila i dalje koristiti te gume, uz pretpostavku da su u dobrom stanju, dok su susret guma, pregorio guma ili bilo koji takav incident. Osim od kvarenja Vaše putovanje, takvih incidenata također može izazvati tjelesne ozljede. Periodični pregled od gume može vam pomoći kako bi se izbjegle takve pojave. Ovaj članak vam može dati neke savjete o tome kada za zamjenu guma. Pročitajte više na auto probleme.
Kako ćete znati kada zamijeniti gume
Svi znamo da je zamjena dotrajale stare gume vrlo je važno za performanse vozila, kao i za našu sigurnost. Nakon isteka jamstvenog roka, redovne inspekcije od gume je potrebno. (U stvari, nije potrebno čekati za jamstvenog razdoblja isteći, za provjeru gume). Postoji toliko mnogo načina za prepoznavanje guma, koja mora biti zamijenjena. Sljedeće su neke od metoda koje vam mogu pomoći u odlučivanju kada će zamijeniti gume.
Inspekcija Nosite pokazatelja
Jedan od najboljih načina kako bi se utvrdilo kada će zamijeniti gume je uvidom znakove trošenja i habanja ili nositi pokazatelja. Većina gume imaju ugrađene nositi pokazatelji, koji svibanj ne biti vidljiv na novim gumama. Kao guma dobiva dotrajale, te gazi od tvrde gume postaju vidljivi. Kao što je po zakonu, trošenje indikatori pojavljuju na gume, jer dobiti gazi premoren to 1/16th od palac s površine gume. Ovo je navedeno dubina gaznoga sloja za zamjenu guma. Ako vam naći ove nositi pokazatelji u dva do tri različite dijelove od gume, onda je vrijeme za zamjenu guma. Ovi pokazatelji moraju nositi se pojavljuju na različitim dijelovima, koje su manje od 120 stupnjeva, osim na obodu gume. Ovo je način kako možemo interpretirati nositi pokazatelja kako bi se utvrdilo kada će zamijeniti gume. Pročitajte više o tome kako popraviti guma.
Penny Test za mjerenje dubina gaznoga sloja
Ovo je jedan od najjednostavnijih metoda, koja se može primijeniti da biste saznali kada će zamijeniti gume. Sve što trebate je SAD denar, koji mora biti smješten između gazi na vašem gume. Peni moraju biti postavljeni na takav način, da je vrh predsjednika Lincolna glavu na peni mora stati u gaziti. Morate provjeriti da li je glave dio je pokriven od strane spojnice. Čak i ako jedan mali dio glave prekriven, možete koristiti gume za neke više vremena. Ako ne, svoje vrijeme za zamjenu guma. Ovaj test je potrebno obaviti svakih dvanaest inča uz opseg gume. Morat ćete napraviti tri kruga, kao vanjskog, srednjeg i unutarnjeg gazi moraju biti testirani. Ako je dubina gaznoga sloja je isti oko struka, zatim, morate zamijeniti gume. Ako se problem nalazi u određenom području samo onda, kotač poravnanje treba učiniti i zamjenu guma nije potreban. Sada, znate kako se mjeri dubina gaznoga sloja, pri odlučivanju kada zamijeniti gume. Pročitajte više o tome kako promijeniti gumu.
Ostali faktori
Spomenute metode su neke od zajedničkih i jednostavne metode kako bi saznali na trošenje i habanje guma, koji vam mogu pomoći u odlučivanju kada će zamijeniti gume. Postoje razne druge faktore, koji su pokazatelji zamjenu guma. Ako gume imaju pukotine i odmor, kroz koje, unutarnji čelika teme koje su vidjeli, onda zamjena je potrebna. Ako bokovima od gume imaju ispupčenja, mjehurić, proreza i rupa, onda također, morate provjeriti trošenja i habanja. Ako potrebnog tlaka zraka u gumama se ne održava, to može biti znak propuštanja zraka i kontinuirano propuštanja zraka je još jedan znak da ukazuju na zamjenu gume. Vi svibanj također provjeriti vrijeme isteka gume, koje se smatra da se 10 godina od datuma proizvodnje. Kao što većina nas ne koristiti gume za deset godina, ova točka nije toliko važno. Međutim, pokušati provjeriti datum proizvodnje, što je kodiran na boku gume. Idi za nove, umjesto stare (ne koristi) one. Pročitajte više na savjete za sigurnost i održavanje guma i guma ocjene: brzina ocjena i opterećenja indeksa.
Sada imate osnovnu ideju o tome kada zamijenite gume i koliko često da zamijenite gume. Ukratko, imate na pretek vremena da provjerite gume za navedenu znakove, da može vam pomoći u određivanju kada zamijeniti gume.

No comments:

Post a Comment