Tuesday 13 March 2012

Gladiola Care

Gladiola je rod višegodišnjih cvjetnica, koja obuhvaća oko 260 vrsta, koje pripadaju obitelji Iridaceae. To u velikoj mjeri nalazi u Aziji, mediteranske Europe, Afrike, osobito tropskih Africi i Južnoj Africi. Ove prekrasne cvjetove simboliziraju sjećanja, zaljubljenost, čast i vjernost. Gladiola je također poznat po imenu gladiola. Riječ, gladiola zapravo potječe od latinske riječi, što znači mač. Gladiola je jedan od rijetkih cvjetnica, što nije tako teško rasti. Ovdje je kratak prikaz gladiola skrbi i kako rastu gladiola. Znati više o cvijeću značenja.
Plant Opis
Gladiola je cvjetnica, s UN-račvast korijen, koji raste iz gomoljasti i zaobljeni corm. Općenito, 1 - 9 uzdužni žljebovima listovi mogu se naći na stabljici. Ove užlijebljene ostavlja ostati zatvoren u korice. Kasnije, cvijet šiljak izlazi, s cvijećem pojavljuje jedna iznad druge. Cvjetovi se obično nalaze u istoj strani na stabljici, i oni su dugo i dimnjak u obliku. Elegantan gladiola cvijeća dolaze u niz boja, od zagasito crvene, žute, ružičasto ljubičast do ružičaste i bijele boje. Lapovima i laticama cvijeća gladiola su identični, koje se zovu tepals. Dorzalni tepal je veći od ostala tri tepals.
Kako to Grow gladiola Bulbs
Možete rasti gladiola iz lukovice ili corm i idealno vrijeme za sadnju gladiola je rano proljeće. Gladiola mogu uzgajati u gotovo svim tipovima zemljišta, pod uvjetom da je dobro dreniranom i plodna. Međutim, malo kiselog tla je više poželjno za uzgoj ove biljke cvjetnice. U idealnom slučaju, corm treba biti posađeno oko 2 do 3 cm duboko, i 6 inches apart. Veliki corms može biti posađeno oko 4 do 5 cm duboko, a oko 7 cm apart. Svaki redak bi trebao biti razmak najmanje 21 - 35 inches apart. Lijepa gladiola cvjeta bi se pojaviti oko 8 do 9 tjedna nakon sadnje. Osim corm ili žarulja, gladiola biljka također mogu biti uzgojene iz sjemena. Ali, koristeći corm rasti gladiola je puno lakše nego što raste iz sjemena.
Kako se brinuti o Gladioli
Gladiola ne može natjecati s korovom, pa se pobrinite da ukloniti korov s vremena na vrijeme. Važan dio gladiola briga je održavanje vlage u tlu. Primjena 2 do 3 sloja malča oko biljke mogu pomoći zadržati odgovarajuću razinu vlage u tlu. Usitnjavanje također može pomoći u kontroli rasta korova. Redovito zalijevanje je još jedan važan aspekt gladiola skrbi. Zalijevanje se može obaviti na tjednoj osnovi, osobito tijekom sušnih razdoblja. Odabrane za sadnju gladiola treba primiti puno sunca, kao što je ova biljka preferira punom suncu. Gnojidba je potrebna samo kada je tlo nije plodno, ili biljka čini se da je malo slab ili ne raste ispravno. U takvoj situaciji, možete primijeniti neke tekućeg gnojiva na tlo.
Za gladiola njegu nakon cvatnje, uklonite pojedinca cvijet, čim se gubi. Kada se sve cvijeće se troše, rezati cijeli cvijet stabljici na zemlju. U područjima, sklona tvrdi mraz, gladiola corm treba ukinuti ili iskopali, prije prvog mraza. Ovo je najvažniji dio gladiola skrbi za zimu. Dakle, trim stabla uklanjanjem svih smeđe lišće, do pola inča u corm, u oko 6 do 8 tjedana nakon završetka cvatnje. Zatim, poduzeti odgovarajuće skrbi o gladiola bulbs ili corms, uklanjanjem tla i korijenje od njih, te ih sušenje u dobro prozračenom i toplo mjesto. U toplijim područjima, corm bi trebalo ostaviti na terenu. Ali, budite sigurni da primjenjuju sloj malča preko njega.
Pročitajte više o, Vrtlarstvo, suzbijanje korova, corms pohranjeni može se koristiti u proljeće opet rasti gladiola. Dakle, ove lijepe i atraktivne gladiola cvijeće mogu se uzgajati bez mnogo napora, i ako se primarni uvjet biljka je upoznao. Najvažnijih čimbenika gladiola skrbi je pružanje adekvatne suncu, vode i štiteći ih od neželjenih korova svoje cvjetnjak. Međutim, ove elegantne i lijepe cvijeće vrijedi toliko truda, a oni su sigurni da vratiti dodavanjem ljepotu i toplinu u vaš vrt.

No comments:

Post a Comment