Monday 2 April 2012

Čuvanje hrane Smjernice

Pravilno skladištenje hrane je vrlo potrebno jer pomaže u očuvanju kvalitete hrane i zadržava okus, tekstura i hranjivim tvarima. Ako ne pohraniti hrane u preporučeni način, a zatim hrana može plijen i jesti hranu razmažena mogu uzrokovati trovanje hranom. Hrana u osnovi je pohranjena u hladnjake i ostave i važno je da znate koji hrane treba biti pohranjena u špajz i koji bi trebao biti pohranjeni u hladnjaku. Još jedna važna stvar je da treba pohraniti samo one hrane koju znate da će jesti, ne postoji točka spremanje kockica tofu ili sojino mlijeko, ako znate da ste ne idući u ga konzumiraju.
Svježe proizvode, meso i perad treba kupiti posljednji u supermarketu i pohranjeni u hladnjak. Sušena hrana poput pšenice, riže, tjestenine i bilje i začini trebaju biti pohranjene u spremište. Izbjegavajte kupovinu prekomjerne hrane, posebno kvarljivu robu kao što su voće i povrće kao što su mogli otići u otpad. Najbolji način da slijedite smjernice za spremanje hrane je napraviti popis svih stvari koje trebate, a odlazak u kupovinu i redovito se zalihe stavke koje imaju 'najbolji prije' datuma.
Za spremanje hrane Smjernice za potrošače
Neke smjernice za spremanje hrane za potrošače su kako slijedi. ; Uvijek pohraniti meso, perad, jaja, morske plodove i mliječne proizvode najviše najhladniji dio hladnjaka. Izbjegavajte preopterećenja hladnjak tako da je nadjev s previše hrane jer smanjuje sposobnost hladnjak da se ohladi hrane adekvatno. To bi moglo dovesti do kvarenje hrane. ; Kuhana hrana treba biti pohranjena u hermetičan kontejnere ili zujanje brave vrećicama, tako da hrana ne isušuje i zadržati svoj okus. Nikada nemojte držati u frižideru hrane u otvoreni kontejner kao miris hrane će se prenijeti iz jedne antene na drugu. ; Operite hladnjak svakih 15 dana da bi se uklonili izlijevanje i razmažena hrane. Zagađivale hrane su razmnožavanje, za bakterije rasti i razmnožavati se i da će zaraziti druge namirnice. ; Održavati zamrzivač temperaturama ispod 0 º F kao što postoji velika vjerojatnost da hrana pohranjena iznad ove temperature će plijen. ; Ne refreeze djelomično smrznute hrane kao što su smrznuti grašak i piletina. Strogo izbjegavajte zagrijavanja i refreezing juha, variva i složenaca. , Kada koristite ostatke, to je dobra ideja da ih oznaku s datumom na koji je bio pohranjen i koristiti ih u najkraćem mogućem roku. ; Čistite ostava redovito, tako da hrana čuva u špajz mogu biti pohranjeni na duže razdoblje. ; Čuvanje hrane Smjernice za restorane
Restorani moraju slijediti sigurne smjernice za pohranu hrane, kako bi zadržali svoje licence, kao i pružiti patrons sa higijenskim hrane. Neke smjernice za spremanje hrane za restorane su kako slijedi. ; Hrana koja je kupljena za korištenje u restoranima treba da se dovede iz izvora koji je odobren od strane zdravstvenog odjela. ; Područja gdje je hrana pohranjena treba biti suha, dobro prozračenom i adekvatno osvijetljeni. ; Hrana mora biti pohranjena u skladištima i tamo bi trebao biti redoviti pregled spremište za provjeru prolijevanje, zaraza and kvarenja. ; Svi suha hrana mora biti pohranjena na police ili platforme koje su najmanje 6 centimetara iznad poda. ; Hrana se mora koristiti na način da su dostavljene. Nemojte koristiti novi prehrambeni proizvod ako već imate inventara iz zadnje isporuke. Oznaka datuma na koji je hrana stigla zajedno s 'najbolje prije' datuma. ; Budite vrlo pažljivi kada su rukovanje peradi i proizvoda od mesa. Imaju odvojene cjepkanje zajednice za meso, plodovi mora i povrća kako bi se izbjeglo unakrsne kontaminacije. ; Pročitajte više na:; Sigurnost hrane, Long Term čuvanje hrane i sigurnosti Smjernice; Dakle, vidjeli smo da je vrlo važno da slijedite smjernice za spremanje hrane, kako bi se hrana ne pokvari ili dobiti kontaminirane. Držite zaliha ono što kupiti i imati dobar sustav rotacije, tako da ne završiti gubit hrane.

No comments:

Post a Comment