Thursday 5 April 2012

Kako rastu jabuke

Omiljeno voće antičkih Grka i Rimljana, jabuke i više od 7500 + sorti, čini ovo voće omiljeno među mnogim ljudima. Apple je možda jedino voće koje ima bezbroj mitova i folklores ga okružuju. Jabuka je pomaceous (voćni proizvodi cvjetnice stabla) Plod jabuke, pripada obitelji ruža Rosaceae. Uzgajanog od svojih divljih predaka crabapple stabla, više od 55 milijuna tona jabuke se uzgajaju godišnje. Ako ste zainteresirani da dodate na ovu statistiku, naći ćete informacije o tome kako rastu jabuke dano u nastavku vrlo korisno.
Kako rastu jabuke
Jabuka je bjelogorično drvo koje, ovisno o svojim sorta, će rasti bilo gdje između 10 do 40 metara visok. Kruna je obično gusta i lišće tamno zeleno svijetlo. Jabuka cvjetovi se pojavljuju u velikim grozdovima istovremeno s pupi listova u proljeće. The ružičast bijelo pet petaled cvijeće treba prijeći stranooplodnog s cvijećem drugih stabala jabuka, isti ili drugi izbor. Većina komercijalnih uzgajivača posegnuti za vanjskim ili mehaničkih oprašivanje podupirućih za razvoj ploda. Apple je sezona od kraja ljeta do početka zime, međutim, oni su na raspolaganju tijekom cijele godine zbog hladnoće skladišta. Ova informacija o tome kako rastu jabuke je namijenjen za dom raste, za komercijalni uzgoj zahtijeva opsežna istraživanja.
Razmnožavanje: Apple stabla može se pokrenuti preko sjeme, kao i podloge (reznica). Prikupiti brojne sjemenke s nekoliko jabuka, te ih suhe u hladu. ih sijati u srednje vlažnim sjetva, i držati vlažnom dok ne proklijaju. To manje ili više pokriva osnove kako rastu jabuke iz sjemena. Stručnjaci savjetuju korištenje podloge cijepljenje ili razvoju reznice kao mnogo bolji način da klon stablo majka jabuka. One mogu jednostavno hop u vrtić postrojenja i pokupiti poželjno sorta. Važno je uvijek odabrati bolesti rezistentnih sojeva. Pročitajte više na raste jabuke iz sjemena, a ako ste zainteresirani za znajući kako rastu jabuke iz reznice, prođite kroz reprodukcijski biljke iz reznice.
Sadnja i nakon njega: uzgajivač dom bi trebao rasti dva stabla jabuke kako bi se olakšalo križ oprašivanja. Apple stabla zahtijeva punu sunca, ili najmanje šest sati sunca dnevno za unutarnju one. Apple stabla ne vole vlažan tlu, pa bi se osiguralo dobro isušivanje tla tako da je izmjenama i dopunama. Oni su plod dobro u pješčanim ilovače do pjeskuša glinasta ilovača s pH održava ili izmijenjen kako bi 6,0 do 6,5. Prostor stabla oko 25 inches apart, kopaju rupe do dubine od 110 do 115 cm (ovisno o veličini od jabuka stablo se sadi). Korijenje bi trebalo biti dobro raširena, uz matične čvor ili graft sindikat neposredno iznad razine tla. Graditi berm oko njega i ispunite ga s vodom. Stablo dobro dobiva uspostavljen nakon druge godine, a do tada to ne može izdržati sušu, pa voda dobro i kao i po zahtjevu. Zagrtati biljke oko stabla za par godina. Patuljak jabuke imaju slabe sustava korijena i može zahtijevati iskolčenja. Većina gnojenje zahtjevi su jabuke sorte specifične, dobiti tu informaciju prilikom kupnje podlogu.
Rezidbe jabuka: Koncept centralno vođa sustava je često primjenjuje tehnika za obrezivanje stabala jabuka. Ovdje debla tretira kao središnji lider sa samo četiri-pet glavnih bočnih grana. To je učinjeno kako bi se osiguralo svjetlost i zrak pokret doseže svaki dio stabla, kako bi se spriječilo bolesti i sazrijevati ploda. Ova metoda rezidbe se obično radi u roku od prvih par godina da oblikuju stablo. Jednom osnovana da će to biti štetan za stabla promijeniti svoj osnovni oblik. Nakon oblikovanja, godišnji orezati da zadrži oblik, ukloniti mrtve, slomljen ili bolesne grane, ili bilo koji drugi novi rast u srednjem ili gornjem dijelu stabla može biti učinjeno. Pročitajte više o rezidba voćke - kako orezati voćke.
Bolesti i štetnika: Mi smo ne samo one koji uživaju u stablo jabuke i voća. Jabuke su skloni mnoge štetočine. Crv u jabuku kao zajednički jedan; curculio beetle, jabuka larva i jabukovog savijača su drugi. Većina tih crva, zapravo crv njihov put u jabuka iz cvjetova. Rano otkrivanje je jedini način da se osigura da svoje žetve nije položio na otpad. Krasta, jabukovače jabuke hrđa i pepelnica, itd su vrste gljiva koje se mogu zaraziti stabla. Postoje specifične pesticida na raspolaganju za rad s njima. Bilo bi najbolje da pronaći organske ili prirodne alternative za rad s njima, vi ne želite da se vaše jabuke okus poput pesticida!
Iako većina ljudi misle da je uzgoj stabala jabuka je težak zadatak, nakon čitanja gore navedene informacije o tome kako rastu jabuke, može se vidjeti da ovo nije slučaj. Strpljenje i vodi brigu o posadi stablo jabuke jednom, će osigurati da ćete uživati ​​u svojim plodovima u godinama koje dolaze!

No comments:

Post a Comment