Tuesday 6 March 2012

Rezidba voćkama

Voćke uglavnom uzgajaju za svoje jestivo voće, dok većina njih povećala estetska vrijednost od bilo koji dizajn kuće krajolika. Zamislite ljepotu dobro održavan voćnjak sa voćkama sve oko sebe. Tijekom plodnih ne-vrijeme, bujna lišće daje zelenila dodir u vrtu. I kad stigne razdoblje plodnih, od vas će doći do uživati ​​u cvjetovi, nakon čega mali plodovi će se razvijati i zrele s vremenom. Dakle, to neće biti krivo ako kažem plodovi stabla su vrijedne za sva godišnja doba.
Kao i kod bilo koje druge biljke, voćke zahtijevaju posebnu brigu i pažnju za optimalan rast. Osim što pruža dovoljno hranjivih tvari te optimalni uvjeti rasta, morate trim grane u redovitim intervalima. Rezidba voćke je potrebno ukloniti mrtve i bolesne dijelove, dok je poticanje razvoja novih izbojaka. Dakle, za razliku od obrezivanja ukrasnog bilja dati oblik sklopa, obrezivanje voćaka je usmjeren na kontroliranje njihov rast i istovremeno, umanjuje bolest infestacije.
Kako orezati voćkama?
Razne tehnike rezidbe voćke su zaposleni na povećanje prinos plodova. Osim toga, vrijeme obrade smanjuje rizik od razvoja slaba grana, na taj način umanjuje njihovu lom zbog voće opterećenja i otežanim uvjetima okoline. Ukratko, pravilan metoda rezidbe i obuke voćke su važni kako bi se osigurala visoka produktivnost i dugovječnost. Navedene u nastavku su neke od rezidbe voćke savjete, koje možete primijeniti tijekom voće u vrtu:
Potrebni pribor za rezidbu voća stabala; U cilju trim grane mladih voćaka, od vas zahtijevati odgovarajuće vrtni alat, naime, jake orezne makaze i loppers (ili obrezivanje vidio). Dok je za rezidbu stare voćke koje su visoke, trebat će vam više sofisticiran loppers, po mogućnosti teleskopski pruners. Inače, možete koristiti ljestve i redovitim obrezivanje vidio smanjiti visoke grane.
Točno vrijeme za rezidbu voćkama, Mnogo puta, nailazimo vrtu stručnjaci naglašavajući važnost pravodobno i redovito obrezivanje biljaka. Dakle, kada se orezati voćke? Idealno vrijeme za rezidbu voćaka kao što su marelice, šljive, trešnje je rano proljeće svake godine, razdoblju kada su još uvijek u svojim neaktivnih ili uspavanom stanju. Dok zima je najbolje orezati kruške i jabuke. U oba slučaja, primijetit ćete brzo ozdravljenje od rana rezidbe. Slaba i oboljelih grana mogu se ukloniti u bilo koje doba godine.
Tehnike za kresanje voćkama; Odredite oblik voćaka, koji će osigurati maksimalnu rodnih za pojedine sorte. Ovaj korak je važno u rezidba voćaka, jer je stablo jabuke pruned u središnji vođa sustav i drvo breskve najbolje je pruned u sustava s otvorenim središtem. U bivšoj tehnika, glavna stabljika je zadržao i cut natrag bočnih grana, dok je glavni korijen pruned je i bočnih grana dati značaj u drugom metodom. Saznajte više na obrezivanje stabala breskve i obrezivanje stabala šljiva.
Grane rezidba voćaka; Prvo, trim odojak (ako postoje), mrtvih i bolesnih grana. U ranim fazama rasta, trebali biste također ukloniti viseće grane i prema unutra raste grane. Vaš krajnji cilj je da odaberete četiri do pet zdravih glavni udovi koji su ravnomjerno raspoređeni, a uklanjanje grana formirana u uskom prepone kutova. U dobiti dobar prinos, odrezak od cvijeća i mladih plodova za prva dva plodnih sezone. Svi plodovi stabla treba pruned godišnje tijekom uspavan fazi.
Rezidba post voćkama; post voćke, i sam naziv daje dojam velikog, zanemaren stabala. Kako bi se potaknuo rast novih pucati, smanjiti svi mrtvi i bolesnih grana. U slučaju, stara voćka dalje se pojavljuje pretrpane, razmislite rezanje grana više, dok su zadržali nekoliko zdrav. Na taj način, vi ste sve veći prodor sunčeve svjetlosti i davanje prostora za razvoj novih proizvodnih izbojaka. Znati više o uputama voća stablu obrezivanje.
Uzgoj i briga za zdrav voćke je tako opuštajući hobi, koji zasigurno ćete uživati ​​u najvećoj. A uz ovaj koristan vodič za obrezivanje voćaka, nadam se da ćete uspjeti u održavanju zdrave voćke u svom dvorištu i berbu dobar prinos svake godine.

No comments:

Post a Comment