Saturday 3 March 2012

Vrste automobila

Budući da je izum prvi parni pogon automobila u 1672, automobili su došli dug put kako bi postali sastavni dio našeg života. Bliži pogled na povijest automobila mogu vam dati grubu ideju o tome kako ti strojevi dobio bolje s vremenom. Zadnjih nekoliko desetljeća bili svjedoci uvođenja nekoliko različitih tipova automobila, bolje od svake druge. Najnoviji je dodatak dinamičnom trend u automobilskoj industriji je uvođenje koncepta automobila, prototip vozila napravljene na izlog koncept i tehnologije uključene u to. Tijekom godina, ti strojevi samo je dobio bolje i bolje, melioracije koji se očekuje da će nastaviti s vremenom.
Različite vrste automobila
Automobili mogu biti široko svrstati u razne tipove na temelju njihova oblika, veličine, mehanički specifikacije, performanse, itd. Ovdje je popis najpopularnijih tipova automobila koje su vidjeli na ulicama ovih dana.
Kabrioleti: Ove male automobile sa sportskim izgledom, obično imaju krov koji može biti ili presavijeni ili samostojeća. Iako je većina kabrioleti su dva sjedala i / ili dvoja vrata, četiri sjedala i / ili četiri vrata kabrioleti su također dostupni. S vremena na vrijeme, skidanje krova može biti zamoran posao, i kupovnu moć pomoć kabrioleti vam može uštediti nevolje su uključeni u to. Neki od poznatih kabrioleta na tržištu danas uključuju Ford Mustang, Dodge Avenger i Pontiac Sunfire.
Coupe: To su male dvoja vrata automobila, sportski krov koji je nagnut prema straga. To su skraćena verzija limuzine, a možete doživjeti pitanje grčevi u coupea, posebno kada se pokušati dobiti u stražnjem sjedalu. Neki od poznatih modela Coupe na tržištu danas uključuju Bentley Continental GT Coupe i Aston Martin DBS.
Hatchbacks: USP hatchbacks je dovoljno prtljažnog prostora i velika vrata ugurati u sve vaše prtljage. Teretni prostor od tih srednjih automobila je dostupna od na stražnjem sjedalu, za razliku od debla u odvojenim limuzina. Neki od najpopularnijih hatchback modela uključuju Audi S3, Geo Metro i Dodge Caliber.
Limuzina: Ovi automobili u rasponu od srednjih do velikih modela, kao i obično značajka dva reda sjedala. Budući da je znatno velik, oni pružaju dovoljno prostora za ljude koji se nalaze na stražnjem sjedalu, kao dobro. Ove obiteljskih automobila, a posebno velike limuzine, imaju snažan motor i pliš, prostrani auto interijere. Iako parkiralište može biti koji uznemiruje zbog njihove relativno velike veličine, veličina je poboljšati sigurnosne značajke tih vozila. Najnovije uključivanje na ovu vrstu automobila, luksuznih limuzina redefinirali pojam luksuznih vožnja u velikoj mjeri. Toyota Camry i Ford Taurus su popularne limuzine srednje veličine, dok je Ford Crown Victoria i Buick LeSabre su popularne velike limuzine dostupna na tržištu.
Minivans: Ove srednje veličine automobila pružaju dovoljno prostora za putnike, kao i prijevoza tereta. Tu je i veliki izbor kada je u pitanju minivans. Neke od ovih multi-utility vozila (MUVs) su četiri kotača pogon, dok neki nude sjedalima koja se mogu preklopiti kako bi se pretvoriti putnički automobil na utility vozila. Popularni minivan modeli dostupni danas su Dodge Grand Caravan, Volkswagen Routan i Kia Rio.
Sportski automobili: Ovo su snage upakiran dva sjedala automobila, koji su dizajnirani za dobivanje maksimalne zabava brzo voziti. Njihova istaknute značajke uključuju mišićna motor i njegovan izgled, temelji se na zakonima aerodinamike. Oni svibanj činiti se biti malo skuplji, ali ovi automobili su namijenjeni za ljude koji ne vole kompromis sa snagom i izgleda. Pročitajte više na sportske automobile.
Sport-utility vozila (SUV): Ovi automobili su konstruirani za redovite ceste, kao i off-road terena. U nekim zemljama, oni su također se spominju kao off road vozila ili 4x4. Istaknute značajke uključuju terenci iznimno tla, pogonom na četiri kotača i hrapav styling. Iako je svestran, ovi automobili može koštati bogatstvo posjedovati i održavati. Popularni SUV modeli uključuju BMW X-5, Lexus RX 300 i Toyota Land Cruiser.
Karavan: Ove četiri vrata putničkih automobila imaju relativno dugo krovom i dovoljno prostora za teret u stražnjem dijelu. Iako je njihov teretni prostor je znatno manje u usporedbi s kombijima, ne može se zanemariti činjenica da je putnički prostor je u rangu s limuzina. Četvero vrata vozila također ima stražnja vrata otvor, što osigurava lako utovar i istovar tereta.
Od svih različitih tipova automobila, popis najboljih među njima je vrlo težak zadatak. Svaka vrsta ima svoje prednosti i mane, koje se moraju imati na umu prije kupnje automobila. Ovisno o vašem zahtjevu, možete odabrati automobil koji odgovara vašim potrebama najbolje.

No comments:

Post a Comment