Saturday 15 October 2011

Banana za njegu drveća

Ime banana primijeniti i na zeljasta biljka i plodovi ga proizvodi. Banana stablo porijeklom iz jugoistočne Azije, iako je prvi put pripitomljen u Papui Novoj Gvineji. Iako često nazvao kao stablo, banana je zapravo nije stablo. Danas banane su uzgajaju u nekoliko zemalja uglavnom za plodove. Nekoliko banana biljke su također uzgaja kao ukrasni biljaka, posebice zbog njihovih spiralno raspoređeni, lijepa lišće. Međutim, banana biljka zahtijeva puno pažnju i njegu. Dakle, neka je uzeti kratak pogled na otvorenom, kao i zatvoreni banana stablo briga.
Plant Opis
Banana brzo rastuća višegodišnje, s jakim i čvrste stabljike ili peteljke. Stabljika je zapravo pseudostem, formirana s koncentričnim slojevima lista korice. Ovaj psuedostem izlazi iz podzemlja rizoma ili corm. The pseudostem može doseći visinu od oko 20-25 stopa, sa spiralno raspoređeni listovi. Listovi su široki i može se širiti do 60 cm, a dostizanje dužine oko 2,6 metara. U cvjetnice sezone, grozd cvjetova mogu se naći u stabljici, koje ostaju prekrivene purpurnom bracts. Kako plodnih sezone stigne, banana voće rasti u visećoj klaster, koji je nazvao kao hrpa. Ubrzo nakon plodonošenja, stabljici umire i sljedeće godine, nova stabljika raste iz corm.
Kako skrbiti za Banana Tree
Banana stabla skrb započinje s izborom odgovarajuće mjesto za sadnju stabla. Stablo preferira jakoj sunčevoj svjetlosti, iako također može upravljati rasti dobro u djelomično zasjenjenom području. Ali, bolje je odabrati mjesto koje prima puno sunčeve svjetlosti za rast stabla banana. Sljedeći važan točka je tip tla. Dobro isušen, pješčana tla, bogata organske tvari je najbolje za uzgoj banana. Teška tla, kao što su potting tla nije idealno za uzgoj banana postrojenja. Tla koje se mogu zadržati dovoljno vlage, no u isto vrijeme, ne ostaje mokro za dugo vrijeme može smatrati idealnim tlo za uzgoj banana stablo. Za unutarnje banana stablo, mjesto biljka na mjestu koje dobiva dovoljno sunca.
Sljedeći dio banana postrojenja skrbi zalijevanje. Stablo treba redovito zalijevanje, no pazite da ne sjediti u vodi. Stajaće vode mogu trulež korijena stabla. Najbolji način je da se provjeriti na vrh tlo, prije watering banana stablo. Ako gornji tlo suši do pola ili jedan palac, onda voda biljka. Banana stabala posađeno u mokrim i sjenovitim mjestima općenito bi, zahtijevaju manje vode od onih uzgajaju u sunčanim mjestima. Voda zahtjev stabla bi također biti manje tijekom zimskih dana. Dakle, smanjuju učestalost navodnjavanja tijekom zime. Zatvoreni stabla banana bi također zahtijevaju puno vode tijekom vegetacije. Ali, opet stoji voda može truljenje korijena. Dakle, osigurati pravilnu odvodnju za banane uzgaja u loncima. Ne zaboravite da provjerite tla prije zalijevanja your zatvoreni banana biljka.
Što se tiče oplodnje tiče, mineralna gnojiva mogu se primijeniti tijekom vegetacije. Općenito, mala količina gnojiva primjenjuje se dok zalijevanje biljaka, a zatim teška doza se daje jednom mjesečno. Možete koristiti uravnotežen gnojivo za vaše banana biljka, ali je količina dušika bi trebao biti smanjen u vrijeme cvatnje. Banana plodovi su vrlo osjetljivi na sunčevu svjetlost i stoga, pretjerano intenzivna suncu u ljetnim danima može ih spaliti. Stoga, ako ste zasadili your banana stablo u mjestu koje prima puno sunca, štite plodove tako da ih pokrivaju sa svjetlom krpom.
Tijekom zime, imate da zaštitite svoje banana stablo od prodora hladnoće. Ako je Vaš mjesto dobiva svjetlost mraz, možete omotati ili pokriti prtljažnik s dekom. Stabla uzgajaju u kontejnerima može lako biti zaštićen od ekstremnih hladnoće, da im zatvoreni, kada temperatura padne ispod 28 stupnjeva celzijusa, posebno u noćnim satima.
Pročitajte više na:, patuljak Banana stabla; Povijest Banane, zanimljive činjenice o Banana; Nadam se da ove jednostavne savjeti o banana stablo skrb će se pokazati korisnim u uzgoj zdrave banana biljke. Osim što je prekrasna biljka, banana drvo proizvodi voće, koje ne samo da ima sladak okus, ali su također poznati po svojoj prehrambenoj vrijednosti. Dakle, možete rasti ova stabla, kako u ukrasnog bilja, kao i za njihove ukusna voće.

No comments:

Post a Comment