Sunday 16 October 2011

Kako rastu slatki krumpir

Slatki krumpir su ukusna korjenasto povrće, u osnovi prilagoditi tropskim i subtropskim klimatskim uvjetima. Oni su bogat izvor ugljikohidrata (oba jednostavnih i složenih), proteini, dijetalnih vlakana, beta karotena, vitamin B i vitamina C. Kao po nutritivni sadržaj, slatki krumpir su superiorniji drugim kulinarske povrće. U povrtnjak, oni mogu prilagoditi različitim tipovima tla i uvjeti rasta. Ovaj članak naglašava različite korake o tome kako rastu slatki krumpir u lonac ili vrtnom tlu.
Kako rastu slatki krumpir kod kuće?
Slatki krumpir su vrlo lako rasti i održavati, osobito u područjima gdje se nalazi topla klima i duge vegetacije. Oni su također posađene kao pokrovnost u redovnom vrt kreveta za kontrolu rast korova. Mnogi vrtu entuzijasta preferirati održavanje slatki krumpir loze kao ukrasni biljke. Spomenuti u nastavku su korisne savjete, koje možete slijediti dok sadnje slatki krumpir kod kuće:
Plantažni site: U najizazovnijih korak u rastu slatki krumpir je odabirom nasada site koji ispunjava zahtjeve iz ovog rast tropskih usjeva. Oni rastu najbolje u dobro drenirani-pjeskovitim tlima i na područjima koja primaju punom suncu. Ostali idealne uvjete za uzgoj slatki krumpir su tople noći, umjerena kiša (barem 500 do 750 mm godišnje) malo kiselog tla (pH 5 - 6,5) i duge vegetacije.
Tla Priprema: Mix vrt tlu stajskog kompost i pijeska (ako potrebno) to izraditi Internet plodna i osiguralo pravilan drenaža. Slatki krumpir ne može tolerirati ekstremnim hladnim podnebljima i mraza. S obzirom na to, idealno vrijeme za pripremu tla je 3 - 4 tjedna ili mjesec dana prije dolaska teških mraz. Ovaj način, možete rasti slatki krumpir odmah nakon glazura je preko i kada tla temperatura mjere približno 70 ° F.
Odaberite slatki krumpir: Postoje mnoge vrste slatki krumpir, koje se razlikuju u tijelu i boje kože. Provjerite vrstu koja odgovara tla i uvjeti rasta u vašem području. Odaberite Uvijek zdrav, bolesti besplatno gomolje s netaknut kože i one koje su bez meke ili trule spotova. Potražite savjet od vašeg lokalnog hortikulturista, ako niste sigurni o različitim.
Sadnja Slatki krumpir: Slatki krumpir prenose iz gomolja i / ili gaćice (vino reznica). Možete pokopati slatki krumpir na pola puta u tlu ili vodi za promicanje klizanja formacije. Kada klizi su oko 6 do 8 cm dugo, nježno ih smanjiti putem oštrim skalpelom ili nožem. Mjesto gaćice u tlu (½ inča duboko) u kosim položaj, održavanje prostora od oko 12 do 18 inča između dvije biljke. Plant gaćice čim ih izrezati iz majke slatki gomolja krumpira.
Uzgoj Indoors: u slučaju da tražite informacije o tome rasti slatki krumpir u kontejnerima ili kako rastu slatki krumpir u zatvorenom prostoru, slijedite isti savjeti navedenih u pripremi tla i promicanje klizanja formacija. I umjesto da raste slatki krumpir skliznuti u vrtu tla, biljka u veliku posudu (s potting tlo) i stavite ga u ned-lit vrt ili sunčani prozor (zatvoreni u vrtu). Znati više o kontejner vrtu.
Poslije Plantažni Care: Nakon njegu slatki krumpir uglavnom uključuje redovito navodnjavanje biljaka, posebno kada su u fazi gomolja formiranja. Vrlo suho tlo (suša) rezultati u male veličine gomolja, dok je vodom prijavljeni tla uzrokuje truljenje od slatkih gomolja krumpira. Ukratko, možete zadržati u vlažno tlo, ali ne mokra. Također, imajte okom preko rast korova i bolesti poput korijena-čvor Nematoda i žičnjaka. Znati više o korova.
To je bio kratak u vezi kako rastu slatki krumpir u tlu. Jednom dobiti biljke osnovana da tlo, možete žetve lišća tijekom cijele sezone. No, učestale uklanjanje lišća nije preporučljivo, jer može smanjiti veličina gomolja. U toplijim krajevima, slatki krumpir može biti dobivenih u roku od 3 do 4 mjesec nakon plantaža, dok je duži period raste u hladnijim područjima. Jednostavan način prepoznati zrelih biljaka je provjera žuta obojenost od lišća. Za žetvu slatki krumpir, možete iskopao tlo oko glavne stabljike i lagano povucite gomolja.

No comments:

Post a Comment