Sunday 16 October 2011

Poinsettia biljke

Poinsettia biljke su male grmova koji su šarene lišća koje dolazi u različitim bojama. Poinsettia biljke pripadaju Euphorbiaceae obitelji i to je porijeklom iz Meksika. To je sub tropska biljka, a doseže visinu od oko 10 do 12 inča. U boji dio biljke su lišće koje se zove kao bracts dok su cvjetovi su mali žuti pupoljci koje su gotovo neprimjetan.
Tu je odnos između poinsettia biljaka i mačke. SAP elektrane koji je debela i mliječan bijele može izazvati grla, usta i želudac od mačke when ingested u velikim količinama. Pročitajte više o biljkama otrovne za mačke.
Poinsettia Plant Povijest
Poinsettia Biljka je porijeklom iz Srednje Amerike, gdje biljka cvjetala u području južne Meksiko poznat kao Taxco del Alarcon. Asteci su nazvali prekrasne jarke crvene biljka cuetlaxochitl koji procvjetao za nekoliko dana zimi. Oni su koristili bracts za vađenje purpurno obojeni za korištenje u tekstila i kozmetike. Mliječno bijela budala od Poinsettia biljke korišten je za liječenje groznice.
Poinsettia biljka je uveden u Sjedinjenim Državama od strane Joel Roberts Poinsett. Kada je imenovan kao prvi veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Meksiko predsjednik Madison, on je vidio neke lijepe blooms tijekom posjeta Taxco području 1828. On je uvelike fasciniran živim crvenu boju te biljne i odmah poslati neke od biljaka svojim prijateljima i botanički vrtovi u Americi. Poinsettia biljka rastao u popularnosti, a koristi se uglavnom za ukrasne svrhe u vrijeme Božića.
Poinsettia Plant činjenice
Poinsettias su višegodišnji cvjetnice grmlje i oni mogu rasti upto deset metara. , Poinsettia dan slavi ob 12. prosinca u čast smrti Joel Roberts Poinsett 12. prosinca 1851. ; Poinsettia biljke rasti najbolje u tropske klime i ne može izdržati smrzavanje. ; Poinsettias uvelike su cijenjena u vrijeme Božića za svoje svijetle crveno lišće i 85 posto od prodaje biljaka u saksiji su poinsettias. Pročitajte više na biljke. ; Najveći uzgoj Poinsettia postrojenja u Sjedinjenim Američkim Državama i Kalifornija je vrh Poinsettia proizvodnju države. ; Poinsettia biljka je cijenjen za svoje svijetle crveno lišće i cvjetovi su vrlo maleni žuti pupoljci koji su prisutni u centru. ; Poinsettia biljke su također zove plamen cvijet i list jastoga cvijet. ; Azteka koristiti za izdvajanje boje iz Poinsettia lišća. , Cijena od Poinsettia biljke direktno je proporcionalna broju cvjeta da biljka ima. Više brojem cvjeta, skuplji je biljka. ; Postoji preko 100 vrsta poinsettias dostupne od kojih je crvena poinsettias su najpopularnije. , Da više su 65 milijuna poinsettias prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama u godini, a glavnina prodaje se u mjesecu prosincu. ; Poinsettias dolazi u raznim bojama kao što su crvena, bijela, roza, losos, žuta, krem ​​i marelica. Tu su i neobična mramoriran raznolikost dostupan gdje je nekoliko boja su pomiješan zajedno. , Poinsettia Bowl je naziv za igru ​​NCCA zdjelu u San Diegu. ; Poinsettia Care bilja
Poinsettias zahtijevaju puno njege, ako želite da ih na posljednji čak i nakon što se završi Božić. Kada prvi put kupiti Poinsettia, to mjesto u blizini prozora tako da se može dobiti maksimalnu količinu sunčeve svjetlosti. Kako bi osigurali da poinsettias cvatu duže vrijeme držati biljka daleko od hladne nacrta jer će lišće hoćeš. Voda biljka u jednom danu ali bi se izbjeglo prekomjerno zalijevanje. Uvjerite se da postoji pravilan kanal za odvod vode van. Ako Poinsettia biljke sjedi se predugo u vodi, biljka će se trulež i bracts će uvenuti. Poinsettias raste dobro u vlažne klime, tako da ne treba ih držati na suhom mjestu. Postoje određene stvari koje treba zapamtiti kada kupnju Poinsettia biljke. Odaberite biljka koja ima žuti, čvrsto clustered pupoljci u centru i čije lišće su živopisne boje, bez bilo koji znak oštećenja. Kada primijetite da se bracts počinju izgubiti boju, rezati proizlazi, tako da nisu više od osam inča iznad tla liniju.
Pročitajte više na:, Poinsettia skrbi; Tropske Kućne biljke; Unutarnja tropskih biljaka skrbi; Je Poinsettia biljke otrovne? Odgovor je ne, to nije tako. To je samo mit, iako je budala iz biljke mogu biti iritans i uzrokovati upalu kože. Uzmi pravilnu njegu Poinsettia biljke i da ćete moći uživati ​​u njima na duže vrijeme.

No comments:

Post a Comment