Wednesday 26 October 2011

Yucca Palm Care

Yucca je popularan ukrasnog biljka koja pripada obitelji Agavaceae. Utvrđuju se oboje kao grm ili stablo, uglavnom zbog svoje drvenastih stabljike i visine, u kojoj nekih vrsta narasti do više od 8 metara visok. Značajne značajke ove višegodišnji palme su teške, zimzelen, mač kao lišće u rozeti snosi uzorak i duge metlice cvasti, učitava s bjelkaste cvjeta. Drugi karakter juka palme vrijedna spomena jest njegova mutualistic oprašivanje, što je učinjeno strane juka moljac. Yucca dlan je poznat po varirao uobičajena imena u različitim regijama, od kojih su neki soapweed, Adam's igla, španjolski bajonet ili španjolski bodež. Bijeli obojena juka cvijet je delegiran kao stanje cvijet New Mexico. Osim atraktivan lišće i cvjetanja, većina juka biljke dijelovi su jestiv, poput cvjetnice stabljika, cvijeće, voće, sjemenke i korijenje. Ovaj članak baca svjetlo na osnovne savjete juka za dlan skrb, kako izrezati stablo juka dlan i presaditi.
Kako skrbiti za Tree Yucca Palm?
Yucca je porijeklom aridnim regijama Amerike i Kariba. S više od 50 poznatih vrsta, yucca je biljka prilagoditi širok spektar klimatskim uvjetima. Dakle, da li vam je rasti u zatvorenom prostoru ili na otvorenom, juka dlan njegu zahtijeva minimalan napor. Zapravo, većina landscapers radije raste yucca dlan for xeriscape vrtlarstvo, uzimajući njegov sušu u obzir. Navedene u nastavku su savjeti da se brine za dlan juka:
Sadnja stranica; Yucca dlan zahtijeva jakoj sunčevoj svjetlosti za zdrav rast, ali se također može tolerirati djelomičnu sjenu. Dakle, odaberite obasjan suncem mjesto u slučaju da su sadnju na otvorenom i za zatvoreni u vrtu, to mjesto u blizini vrata i prozora, gdje se biljka može primati indirektne sunčeve svjetlosti. Ako je potrebno, instalirajte sustav rasvjete osigurati umjetno svjetlo u zatvorenom yucca biljke.
Stanje tla; Još jedan važan korak u vezi juka skrb palma je priprema tla. Budući da je porijeklom iz sušno conditions, yucca biljke rasti najbolje pješčane i dobro drenirano tlo. Accordingly dodatak vrt tlo s dozu pijeska osigurati dobru drenažu. Yucca biljke za uzgoj u kontejnerima, ležao 2 do 3 inča kamena šljunak na dnu posude i korištenje pjeskuša. Znati više o kontejner vrta.
Zalijevanje frekvencije; najvažniji dio u juka skrbi dlan biljka je ispravan zalijevanje. Over navodnjavanje biljaka dovesti do rumenila of krošnjama savjete i razvoj žute aureole u lista. Kako bi se osigurao optimalan razvoj i pravovremenu cvatnju, juka palme zahtijevaju umjereno zalijevanje. Možete ih navodnjavanje jednom u 7 do 10 dana, kada je gornji sloj tla postaje suha.
Bolest zaraženosti; Yucca palma otporan na gotovo sve vrste bolesti i štetočina koje su najviše biljke zaražene. Ipak, previše manje ili previše zalijevanje može oslabiti biljaka, što ih osjetljiv na greške i grinje. U takvim slučajevima, sprej ostavlja s razrijeđenom sapunicom smjese vode i redovito pranje sapunom.
Propagiranju Yucca, Razmnožavanje ove cvjetnice houseplant može biti ispunjavanja mimo rezanje ogranci ili zrele stabljike. Strip osušeni listovi iz donjeg odjeljka i provjerite da li je stabljika je smeđe boje ili ne. Ako je odgovor pozitivan, to je sazreli i spreman za rezanje. Korištenje oštar nož, izrezati matične ili rizoma (na stemless yucca) i ostavite ga da se osuši na zraku u hladnom i suhom mjestu. Prašina površina reza s fungicida smjesu spriječiti gljivične infekcije.
Presađivanje Yucca, nakon rezanja zrele yucca korijen pr izdanak, ona presaditi u lonac ili vrt. Vi svibanj ištanje to znati kako presaditi jednom stablo yucca dlan. -Pa... Pripremite smjesu potting ili vrt tlu dovoljne količine pijeska. Za unutarnje nasada, ispunite lonci s tla smjesu. Nakon toga, napravite rupu u potting tla ili vrt, dovoljno velik za smještaj rezanje. Mjesto juka rezanje u rupu, ispunite rupu s tla i pritisnite nježno ukloniti zraka džepove. Duboko voda novi dlan yucca. Znati više o yucca biljke skrbi.
S pravilnim skrb juka dlan, svoje novo zasađeno juka će razviti korijenje i dobiti osnovana na tlo unutar sezone ili tako. Dok raste it zatvorenom prostoru, ne zaboravite pomaknuti ga van u pravilnim vremenskim razmacima. Mimo događaj na taj način, možete zadržati bujna lišće i zdrav Yucca palme koji će dati zeleni dodirom na svoj dizajn interijera.

No comments:

Post a Comment