Wednesday 26 October 2011

Rasti Bonsai Tree

Bonsai stablo ukrasni stranu stol, ili kao centerpieces će napraviti zanimljiv dodatak vašem dekor. Jedan uvijek može kupiti jedan i pročitati o njegovoj opću njegu, ali ako ste vrt entuzijast ili želite okušajte u nešto izvanredno umjetnički, zatim rasti bonsai stablo morate.
Bonsai Tree; Suprotno popularnom vjerovanje, bonsai stablo nije niti patuljak stablo niti je 'zakržljao'. To je normalan stablo koji je oblikovan i orezane u modi da bi ga pojaviti mali. Izraz bonsai u japanskom je??, Što znači saksiji biljka, te je uzgaja u raznolik obliku i obojene stan ladicu kontejneri isključivo za estetski razloga. Postoje razne formalni i neformalni stilovi može odlučiti na dok oblikovanju stablo. Bonsai stablo će živjeti dug i zdrav, to samo treba dobar početak, pažljivo strukturiran korijenski sustav, i stabla specifične njegu i održavanje.
Rasti Bonsai Tree iz Scratch; Za stvaranje ovaj oblik umjetničkog izraza, jedan potrebe kreativnost i vrlo dobar razumijevanje kako stabla (onaj ste odabrali) raste. To je najbolje početi s stablo koje je native, tako možete dobiti svoj ruku na ovom oblik umjetnosti brzo. The najistaknutiji jedna stvar treba učiniti je odabrati dobar jedan iz popisa bonsai stabla tipova, odaberite jak saksiji stablo. Cvatnja ili plodonosnih, ili jedan po svojim prekrasnim pada lišće, izbori su dosta.
Bonsai lonac je važno kao stablo ste izabrali. One mogu odlučiti za zemljanu, plastične ili keramičke posude koje su odgovarajuće rupe u dnu. Odaberite veličinu spremnika imajući u vidu eventualne oblik, veličinu i stil bonsai stablo. Bonsai ne voli česte promjene u svojim potting, očekuju kada stablo je prerastao lonac. Boja vaše lonac treba biti koordinirana s ornamentima (ako postoji) oko stabla i boju svoje bonsai stabla, cvijeće, voće i lišće. Sva razmatranja o lonce i ukrasa trebalo biti učinjeno istaknuti svaki značajka bonsai stabla sama.
Plant u proljeće, nikad u zimi ili spava mjeseci. Orezati biljke korijena, gotovo trećinu njezinu izvornu veličinu. Korijen loptu trebao biti pruned u način na koji se može uspješno biti pritisnut. Trim off višak pucati, jasno prtljažniku dio. Četka s tla sve iz korijena. Ovo je također vrijeme da ga njegov stil (oblik), posebne tehnike je dužan to učiniti. Saznajte nekoliko osnovnih savjeta o rezidbe prije nego što počnete styling stablo. U većini slučajeva bonsai ima samo jednu stranu prezentacije, tako obrezuj skladu s tim.
Potting je jednako važno. The potting tla bi trebao biti obogaćen i pH ravnotežu primjereno odabranog stabla održava. Ljudi općenito slijede dvije metode zalijevanje stabla. Prvi je da se stablo i baza na stan kontejner širenje svoje korijene. Kroz rupice na dnu kontejnera, prolaze žice kroz korijena (ili oko glavnog debla) i privezati na način da držite korijenje, a zatim ispunite ga s tla pokrivaju korijene dobro. Drugi način je da dodate inčni tla, a zatim proširila korijene na njemu, to obavezati se prema dolje (vezanje nije prisila, to učiniti samo ako mislite da vaše drvo ne smije se držati). Dodajte više tla i pritisnite ga prema dolje. Ostavite o jedan inch prostora s ruba spremnika kako bi se omogućilo jednostavno navodnjavanje postrojenja i opseg za ukrašavanje.
Za zalijevanje najbolje je ostaviti posudu u ravne ploče punu vode, a ne zaliti vodom. Uklonite bonsai lonac jednom vrh tlo postala vlažna. Stavite drvo u mjesto gdje ga prima dovoljan iznos djelomičnog ili difuzno, ali nikad pun sunca. Voda stabla na isti način svaki put kad trebate da ga vode. Nakon što je stablo nastanio u njenom tlu, svoje mjesto ukrasa, ili nešto poput ideje zelene mahovine cijelog stabla. Koristite tekuće gnojivo i orezati da se oblikuju stablo u redovitim intervalima.
Pročitajte više o smreka bonsai drveća i umjetnost uzgoja bonsai biljka.
To više ili manje pokriva osnove za razumijevanje kako rasti bonsai stablo od nule, ali imajte na umu svaki stablo ima specifične zahtjeve koji moraju biti ispunjeni kako bi se osiguralo zdravo bonsai stablo.

No comments:

Post a Comment