Thursday 27 October 2011

Kako napraviti maslinovo ulje

Drevni Grci nazivali maslinovo ulje tekućim zlatom, i to s pravom. Njegova prehrambene i vrlo hidratantno vrijednosti učinili su to 'ulje ima', danas. Maslinovo ulje je izvađen iz plodu masline, tradicionalnu stablo crop Mediterana. Ulje je toliko popularan da su trenutno više od 750 milijuna stabala uzgaja worldwide prvenstveno zbog nafte, a minimalna količina je namijenjen za potrošnju njezinih plodova. Upotreba crne ili zelene masline nakon što je fermentirano ili izliječiti lužina ili salamuri je popularan u mediteranskoj prehrani. Možemo dobiti maslinovo ulje spreman iz trgovine, ili isprobajte naše ruke na njega. Kako napraviti maslinovo ulje, samo slijedite maslinovo ulje procesu donošenja dano u nastavku.
Korake kako bi Maslinovo ulje, kako je potrošnja maslinovog ulja je povećan zbog koristi koje ona nudi, ekstrakcija sada odvija na velikoj skali. Tradicionalno, kao i industrijskih praksi se primjenjuje za ekstrakciju maslinovog ulja. Jednom kada znate kako napraviti maslinovo ulje kod kuće, uvijek možete biti sigurni u svoje čistoće, i siguran sam da tu bi također biti zaustavljanja poduzetnika u vama.
Tu je oprema dostupni na tržištu za izdvajanje ulja na mali home temelji razmjera kao hobi mlin. Oprema kao što to može skratiti količinu vremena provedenog u ekstrakcijsku te također osigurati manje otpada. Oprema se lako može donio osim za čišćenje i filtri su uglavnom za višekratnu upotrebu. Tradicionalne metode koristiti mlin kamenje, koje su na raspolaganju previše.
Prvi korak prema tome da maslinovo ulje kod kuće jest prikupljanje zreli maslina. Plod masline treba biti svježe, ne i izliječiti ili izvagati sebe. So tehnicki, ako ne žive u blizini područja koje ih kultiviramo, morat ćete izgledati za dobru opskrbu reda. Očistite masline dobro, grebanje sve prljavštine i stabljike i lišća krhotine od njih, prljavštine lijevo na masline će kontaminirati ulja.
Masline tada su utemeljeni u grubo tijesto, bilo s mlin kamena ili mehanički. Ako jedna je koristeći milijuna kamenje, vrijeme uzima se obično 30-40 minuta, drugi mehanička metoda traje oko 20 minuta ili tako. Trajanje miješanja, poznat kao malaxation je važno kako bi mikroskopske ulje molekule zajedno u veće veličine kapljica.
Pritisnite gruba maslinovo tijesto odvojiti ulja i vode iz komine (voće) i pritisne još jednom koristeći proces centrifugiranja. Ovaj proces uključuje uporabu aparat koji koristi centrifugalnu silu za odvajanje tekućina od krutih okretanjem na vrlo velikom brzinom, i ima dva izlaza, jedan za ulja i jednu za vodu. Tradicionalne metode izdržati vodu i ulje za nekoliko sati, što omogućava ulje i vode odvojeno naravno. Pass prikupljenog ulja ukloniti sve nečistoće. One mogu koristiti više tehnika i oprema za dodatno poboljšali, izbjeljivač i okus ulja. Boca ulja i pohraniti na suhom mjestu.
Uživajte u domaćim maslinovim uljem na razne načine, maslinovim uljem kao ovlaživač i zdravstvene prednosti maslinovog ulja.
Tako, kada znate kako napraviti maslinovo ulje kao kod kuće, praksa nekoliko puta kako biste dobili savršen ruku na njega, i uživati ​​u domaćim maslinovim uljem!

No comments:

Post a Comment