Monday 31 October 2011

Lješnjak ulje

Lješnjak, također obično naziva cobnut ili lješnjak orah je moć prepun prehrane ne samo da se koristi za kuhanje, ali i kao odličan kože njegu sastojak. Lješnjak ulje je ulje izvađen iz sferne do ovalnog oblika klipa pomoću hladno prešanog metoda. The lješnjaka je izuzetno vrijedna orah uzgajaju u Tursku, Evropi, Irana i Kavkaza, s Turskom kao i glavni proizvođač, s gotovo 75% svjetske proizvodnje. Lješnjak je također njeguje komercijalne svrhe u dvije sjeverne američke države, Oregonu i Washingtonu, a neki dijelovi Kanade.
Lješnjak ulje koristi
The lješnjak ulje ima snažnu nutty aroma, a svijetlo zlatno boje, neznatno tamnije nego većina biljna ulja. Ulje izvađen iz prženim lješnjacima je nijansu tamnija. Nakon nekoliko popularnih koristi ovog eteričnog ulja.
Lješnjak ulje preljev za salatu i kuhanje; Bogato začinjena uljem, lješnjak ulje pojačava okus od ribe i peradi, jela s jakim mirisom. Također se može dodati tijekom pečenja. Kao što je visoki dim točka, 430 ° F, a ulje je također vrlo visoko na zasićenih masti i kalorija, 16.1g i 1927 cal, odnosno iz samo jednu šalicu, što je ekvivalent 218,0 g, ovo ulje nije namijenjen za duboko prženje . Lješnjak se koristi više za okus dodaje da je jela kuhane.
Lješnjak ulje koje se koristi kao preljev za salatu možete pretvoriti vaše dosadno salata u ukusna jedan. Popularan sastojak ulje za vinaigrette, lješnjak preljev za salatu je omiljeni u Francuskoj i mnogim drugim europskim zemljama. Za izradu vlastite preljev za salatu, odabrati lješnjak ulje koja je istjerivač pritisnuta. Ne samo će lješnjak ulje dodati veliku okus hrane, ali ona nosi obilje zdravstvene beneficije previše. Ne samo kao preljev za salatu, koristite ovu ulje čudo preko tjestenine s nekim sirom, ili preko žaru ribu, piletina ili meso.
Lješnjak Ulje za Skin; Lagana ulje, lješnjak ulje ima visokim sadržajem esencijalnih masnih kiseline poput linolne kiseline čineći ga odličan ublažavajući i moisturizer. Budući da je svjetlost dobiva lako upija u kožu, a posebno se koristi kao formulacije nafte i naftnih proizvoda za njegu kože. Njegova adstrigentno i antibakterijska svojstva oplemenjuje i zatvara pore, kontrola viška sebum i akne, sve dok toniranje kože lica održavanje elastičnost kože.
Odlična ulje za masaže tijela, lješnjak ulje ima pomlađivanje svojstva, koja pomažu u regeneraciju stanica i jačanje kapilara. Redovita primjena kontrola slobodnih radikala, i smoothens i kašnjenja bore. Koristi kao aromaterapija ulje, čini za vrlo učinkovit nosioca ulje. Lješnjak ulje se koristi u mnogim proizvodima za njegu kože, kao što su kreme, čišćenje losione, ulja za masažu, sapuni i kozmetika.
Lješnjak ulje Health Benefits, Kernel leske sadrži skoro 60-70% ulja, koji se sastoji od linolne kiseline, esencijalne proteine, vitamine (B1, B2 i B6), ugljikohidrati i beta-sitosterols. Tih hranjivih tvari su potrebne za pravilan tvorbu krvi, te pomagala u dječjem fiziološki razvoj. Konzumiranje lješnjaka, bilo u orah ili ulje obrazac čuva srcu zdrav.
Pokušajte iz jedan od mnogih lako lješnjak ulje recepte za neke amazing preljev za salatu recept; dva tbsp lješnjaka ulje tossed u zdjelu mljevenog češnjaka (2 cloves), pola tsp Dijon senfa i par žlice meda s trunkom sol. Rosulja ovo preko salatu, i uživajte u okusu!

No comments:

Post a Comment