Sunday 9 October 2011

Yucca Plant

The juka biljka pripada rod Yucca u agave obitelji, Agavaceae. Ovog roda ima više od 50 višegodišnjih vrsta grmlja i drveća. Porijeklom iz vrućim i suhim regijama Sjeverne Amerike, Srednje Amerike, Južne Amerike i na Karibima, juka biljaka sada mogu naći raste u većini mjesta. Oni su nevjerojatna sposobnost da se prilagode širok spektar klimatskih i ekoloških uvjeta.
Yucca Plant, jer postoje mnoge vrste na raspolaganju da bi dobili zbunjujući opisati svaki juka stabla ili biljke pojedinačno. Međutim, oni svi dijele zajedničke lista i stabla opise, s različitim visine i šire. Oni su obično u rasponu od 30 cm i 2,5 metara u visinu. Yucca Listovi su grubi i oblika kao što su mač, sužava prema gore. Listovi su rodila iz rozete, i jedna biljka lako može imati pet do šest rozete koje raste na njima. Veliki terminal metlice cvijeća u krem ​​snose. Veliki biljka juka mogu nositi više od tri takve metlice u jednom trenutku. Zanimljiva značajka o juka cvijeće oprašivanje je da je stranooplodnog od juka moljac. This insekata i the Yucca podijeliti zanimljiv odnos, kukaca pollinates cvijeće koje nosi pelud s prašnicima jednog biljka na stigmu drugoga, a istodobno koristi cvijeća položiti jaja na njima, a ličinke moljca onda hrani na razvoj sjemena. Botanički ove zadruge mehanizma je poznata kao mutualistic oprašivanje sustav. Some juka bilja su jestive (voće, sjemenke, cvijeće cvatnje stabljike i korijena) dok su neke koristi u medicinske svrhe. Yucca biljke su posebno preferiraju landscapers za xeriscape vrtu, kao što su izuzetno tolerantni suša.
Yucca Plant Care, Nadaleko uzgaja kao ukrasna biljka, yucca je ne nemiran uzgajivač, tako da neće imati problema s njim. Prije nego što sići za sadnju jedan, provjerite na raspolaganju vrsta, tražite za juka biljka (grm) ili juka stablo, želite im da rastu u posudama u zatvorenom ili posudama, ili kao vanjski biljka. Kad ste se odlučili da je, to je lako odabrati biljke.
Razmnožavanje: Iako, jedan juka može se propagira putem sjemenja, reznicama su preferira izbor. Uzmi par reznica u proljeće idealno, ali ljeta će učiniti previše, od zrele, a rast od novih rasta. Strip rezanja svih donje lišće, pobrinite se da koristite oštar parom Škare, jedan razuđen kraju će postaviti trulež u reznice. Plant reznica u vlažnim supstrat za uzgoj, ili mjesto samo tip dna (dio za rezanje), oko jedan centimetar u vodi, i mjesto s obje strane spremnika u blizini izvora svjetlosti. Držite vlažno tlo, ili promijeniti vodu redovito, sve dok ne vidite korijenje snimanja. To traje otprilike tri tjedna u tlu, i dva u vodi. Pročitajte više na propagiranju biljke iz reznice.
Ako namjeravate koristiti sjemenke, zatim ih prvi ožiljak, scaring seeds odnosi se na davanje sjeme kaput nježna trup bez prekida ili ih oštećivanje. Njihova srednja sjetve treba biti dobro iscrpljujuće, i imaju više pijeska nego tlo u njemu. Kao sjemenke su dovoljno veliki, da ih sijati o nekoliko centimetara duboko. Voda ih jednom, i ostavite sjeme nicati u sunčanom mjestu. Ne vodi dok ne vidite sadnice, prije par tjedana da je. Pročitajte više na klijavost proces.
Sadnju i Njega: Bilo da planirate biljka Yucca u zemlji ili lonac, odaberite tlo koje je dobro draining s puno borbenost i perlit pomiješana u njemu. Tlo treba održavati u pH 5,5 - 7,5. The juka ne treba gnojivo ili organski kompost, no slobodno ga koristite, ako želite, ali zadržite to za minimalan iznos. Voda štedljivo, biljka juka ne voli previše zalijevanja. Na lonac, dopustiti vrh tla (oko 1 / 4 ili 1 / 3 od toga) na suho u potpunosti prije nego što ga zalijevanje ponovno. Prvi znak viška zalijevanje rezultirat će lišće gubitak i / ili truli trska (peteljke). The juka treba sunce, tako da provjerite da li ga staviti u mjesto koje prima dovoljan iznos od prirodnog svjetla. Umjerena uzgajivač, većina yuccas potrajati oko pet godina cvijet, to ipak ovisi o vrsti uzgaja. Yucca cvijeće iz usred ljeta kroz jesen. Pročitajte više o vrtu kontejner.
Yucca Plant rezidbe, yucca ima nevjerojatna sposobnost da raste, stoga je teško obrezuj nije problem. Cut off stare lišće i izblijedjele cvjeta od juka biljka, ostavlja se može pruned u bilo kojem trenutku. Nema fiksne vremenski raspored za kresanje juka je dodijeljena od strane iskusnih vrtlara. Za yucca stablo raste vani, orezati to kontrolu obliku i veličini, isto pravilo vrijedi i za one rastu u loncima. If the juka je narasla velika i izgleda nezgrapan u lonac, jednostavno odsiječe vrh lisnato dijelu debla od visine želiš. Ponovno pot po potrebi. Rezidbe i ponovno potting bi idealno biti učinjeno u proljeće, neposredno prije početka vegetacije. Uvjerite se da je nakon što je juka pruned dobiva puno sunca da se oporavi. Pročitajte više o yucca biljke skrb.
Ovdje je još jedan način uzgoja yucca biljke, u vodi. Pravila hydroponic vrtlarstvo vrijedi i ovdje. Jednostavno nabujati jedan juka rezanje u vodu kao što je gore spomenuto (širenje). No, umjesto da ga sadnju u tlu, ostavite ga u vodu. Kratki Petrijeva zdjelica ili sličnih oblika keramičkih će učiniti pravedan prekid. Držite mijenja vodu redovito, i hrani Yucca sa tekućim gnojivo jednom mjesečno. Iako je juka izgleda odlično u vodi, morate započeti novu tvornicu gotovo svake godine.

No comments:

Post a Comment