Thursday 20 October 2011

Kako napraviti alkalnu vodu

Jeste li svjesni činjenice da je tekućina u našem tijelu trebaju biti alkalna u prirodi radije nego da bude neutralan ili kiseli? Da, to je istina. A voda da pije odlučuje o pH unutar tijela. Zatim, neće imati smisla ako imamo alkalna dijeta ili piće u bocama alkalnu vodu? No, kako napraviti alkalnu vodu? Neka nam ga uzeti korak-po-korak i početi od osnova kako bi naučili kako napraviti alkalnu vodu.
Što se podrazumijeva pod pH - Više o lužnatost i kiselost
pH je mjera kiselosti ili lužnatosti rješenja. To jednostavno se mjeri na ljestvici od 0 do 14 godina. Oni rješenja s pH većim od 7 su osnovne ili lužnatim otopinama i onih koji imaju pH manji od 7 su kisele. Čista voda je neutralna u tom smislu, to jest ni alkalna ni kisela, pa ima pH nivo točno 7. No, vrlo se lako može naučiti kako izraditi alkalnu vodu kod kuće. Neka nam vidjeti kako.
Kako napraviti alkalnu vodu?
Iz gore navedenih znanja, vode s pH vrijednosti iznad 7 je alkalna u prirodi. No, za sigurnu prehranu, pH razina vode ne smije biti veća od 8,5. U kemijskom smislu lužnatosti postiže otapanjem jednog hidrata, metal-oksid. Što su metal oksidi? Sad, metal oksidi nastaju zbog izgaranja metala u prisutnosti kisika (Da, metali ne spali!). Na primjer, kada natrij gori, to rezultira u formiranju natrijum oksida (Na2O). Sada, hidrata čine kemijski it reagiraju s vodom. Reakcija koja se odvija se objašnjava u jednadžbi slijedi:
Na2O + H2O? 2 NaOH (natrijev hidroksid)
Rezultanta natrijevim hidroksidom nije ništa drugo nego baze ili alkalijskih. I tako se rješenje postaje alkalna. Dakle, sve što moramo učiniti vode alkalna je metal-oksid, izravno ili neizravno. Neizravno, što znači od nekih drugih složeni kao što je nije poželjno da dobiju metalnih oksida paljenjem metala sebe. To je zbog visoke temperature potrebne za sagorijevanje metala. Najbolji način za postizanje lužnatosti kod kuće je da koristite soda za pečenje, koji je lako dostupan kućanstvu stavke.
Kemijski, soda za pečenje se zove natrijev bikarbonat ili natrijev hidrogenkarbonat, NaHCO3 tj. To je kristalni spoj formiran kada natrijev hidroksid (NaOH), reagirao s CO2 i H2O u obliku NaHCO3.
Kod pečenja soda otapa u vodi, NaHCO3 gubi ionske veze dati Na + ionima i HCO3-iona.
NaHCO3? Na + + HCO3-
Sada je HCO3-ioni reagiraju s vodom i obliku ugljične kiseline (H2CO3), što je dodatno razgrađuje kako bi ugljični dioksid (CO2) i voda (H2O), ostavljajući iza sebe NaOH, što smo vidjeli lužine. Neka neke kemijske jednadžbe ne govori:
NaHCO3 + H2O? Na + + HCO3-+ H2O ______________ (1)
Odmah
HCO3-+ H2O? H2CO3 + OH-__________________ (2)
Na + formirana u jednadžbi (1) i OH-formirane u jednadžbu (2) oblik iona obveznica dati NaOH.
Na + + OH-? NaOH
Za održavanje pH siguran, ne smije se dodati više od 10g sode bikarbone na litru vode. Ovo je kako napraviti alkalnu vodu soda za pečenje. Možete mijenjati pH dodavanjem ili smanjenje koncentracije alkalija (u ovom slučaju, NaOH) u vodi. Kod kuće, postoje mnoge druge proizvode kao što su prah za izbjeljivanje ili bilo acetat, sulfat ili karbonata može se koristiti kako bi voda alkalna. Jednostavna vode sapunast također je alkalna, ali nikada stati za potrošnju. Možete koristiti lakmus papir lako dostupna u trgovinama kako bi provjerili lužnatosti otopine. Ako se ispostavi plavo kada je u kontaktu s otopinom, onda je lužine, ili ako lakmus pocrveni, rješenje je kisela. Pročitajte više na alkalnu vodu koristi.
Radeći sa alkalnim ili kiselim otopinama, ona je snažno preporuča nositi zaštitne rukavice i zaštitu drugih područja od neposrednog kontakta pogotovo ako rješenje je jaka. Alkalna voda je sklizak osjećaju kada se dodirivalo i nema peckanje, ali kao kiselina, oni sigurno jesti kroz kožu. Gubitak osjeta, jer oni brzo uništiti živčane stanice, tako da bol signali nisu primili u mozgu, čak i oni progorjeti.
Također možete pročitati više na:; pitke vode; Voda ionizatori, nadam se, uz odgovarajuće znanje o tome kako napraviti alkalnu vodu, sigurno možete održavati odgovarajuće lužnatosti u vašem tijelu.

No comments:

Post a Comment