Thursday 27 October 2011

Izolacija: Vrste izolacije odnosu

Što je izolacija? Bilo koji materijal koji sprječava prijenos topline ili, struju ili zvuk je poznat kao izolator, a proces je poznat kao izolacija. Dakle, kada govorimo o izolacije, to može tumačiti kao bilo koji od njih. Postoje 3 široko razvrstavaju izolacije tipova - bulk izolacija, reflektirajuća izolacija i soundproofing. Međutim, to je uglavnom kad govorimo o izolacija, uglavnom mislimo samo bulk izolaciji jer je najkorišteniji. Ali, ovdje ćete dobiti sve vrste izolacije u usporedbi.
Izolacija Vrste usporedbu
Skupno izolacije, Koriste se kao toplinskog izolatora. Skupno izolacije vrsta materijala kući milijuna mikro-džepovima, koji još uvijek ima zrak zarobljen u njima. Kao zrak je loš dirigent topline, ona pruža izolacijski učinak. To je razlog zašto je savjetovao da ne komprimirati rasutih materijala izolacije tipa. Bulk izolacija ima sljedeće podtipovi - batts i deke, kruti daske, labav ispunite i sprej pjena tip koji su pumped, puhani ili ručno stavljen u izolacijski područje. Ovdje su ove vrste rasutih izolacije:
Batts i deke: Postoje razne vrste materijala koriste za batts i deke poput -; Glasswool (fiberglass): Ovi izolacija tipovi su izrađene od stakla vlakana topljenjem staklo materijal i predenje ga u fleksibilan otirač fine vlakana. Glavna prednost u slučaju batts i deke da se lako oblikuju i instalirati. Ali mora se voditi računa da se izbjegne im sažimanje, a ne izlažući ih na vlagu. ; Rockwool: To je vlaknast prirode, napravljeni od rastopljeni vulkanskih stijena koja se kasnije centrifugu. To je uglavnom se koristi za toplinsku izolaciju, no njegova izvrsna svojstva upijanja zvuka je našao primjenu u zvučnom izolacijom, kao dobro. To je više skuplji od staklene vune. , Prirodne vune: Većina od nas su upoznati s prirodnim vune koja je izrađena od vune dobivene od ovaca. Prirodni vuna je vatrootporna ali privlači gnjev moljac napada. ; Poliester: Made poliesterskih vlakana i sličan Rockwool u smislu svojstava ali sans irritations i nema fizičkih ili zdravlje opasnostima. ; Kruta rubrika: Krute zajednice su najbolji tipovi izolacije za domove. One se koriste u zidovima i stropovima pružiti toplinsku izolaciju. , Ekstrudirani poliester: Izrađen od tvrde ploče od zatvorenih ćelija polistirena koja nije samo vodootporan, ali ima visoku tlačnu čvrstoću. To može biti dodano s usporavala gorenja, ali nije vatrootporni sama i ne treba instaliran na zapaljiv mjestima. ; Folije lica ekspandirani polistiren: To su krute ploče od poliestera beads opremljeni s reflektirajuća folija pričvršćena na dvije strane. To nisu otporni na vodu i imaju niže tlačne čvrstoće. Pročitajte više na kruta fiberglass izolacije. , Loose Punilo: Loose ispunite vrstu izolacije uključuje puhanje labave vlakana ili kuglica vlakana u zid šupljine ili tavanima pomoću posebno dizajnirane opreme. To je općenito skuplji od vate tip izolacije. Međutim, kao što se može ispuniti kutke time i smanjenju propuštanjem zraka, osigurava bolje nego soundproofing vate tipa izolacija. Vrste labav ispune:; celuloznih vlakana: od otpada papira koji is praha na redu vlakana. To je mnogo jeftinije instalirati od drugih bulk instalacija. ; Granulirana Rockwool: To je granulirani labav ispunite oblik Rockwool i ima slične svojstva kao Rockwool, osim da zahtijeva hidroizolaciju. ; Prirodne vune Također se koristi za punjenje labav vrste izolacija. ; Pljusak Foam: sprej pjenu TIP obično sadrži dva dijela tekućina s polimer (poput poliuretana ili promjene Urethane) uz zapjenušana agent. This pjenjenje tekućina raspršuje pomoću četke u otvor šupljine u zidovima, stropovima, ili podu. Polimera ima svojstvo širenja i kao što širi, milijune malih zrak ispunjen stanica okupiraju svakog kutak i pukotina unutar šupljine. Spray foam izolacija tipa treba samo primijeniti neke profesionalne uz pomoć neke posebne opreme za pravilno miješati i sprej pjenu. Pročitajte više o foam izolacija pro i kontra.
Reflektirajuća izolacija, reflektirajuća izolacija najčešće se sastoji od metalnih limova reflektirajuća materijala kao što su aluminijske folije laminata, što se može odraziti topline radiations udaranje njegova sija površina i smanjuje apsorpciju i emisiju topline zraka. If reflektirajuća izolacija se koristi u sprezi sloju zraka tada još uvijek možemo postići maksimalnu učinkovitost. Pročitajte više na zračenja barijeru izolacija.
Soundproofing; Neki gore navedenog izolacijski materijali također mogu koristiti u izolacijom za soundproofing svrhu. Skupno izolacije vrsta, osobito gušće materijala poput kamene vune poželjno je zvuk upija svojstva. Soundproofing uspješnost bilo izolacijskih proizvod je procjenjivati ​​po indeksom poznat kao Sound prijenosnog Class (SIU). Viša STC vrijednost, veći će biti sposobnost zvučnu izolaciju. Deka tip izolacije postaviti izravno pod metalnih krovni također apsorbira vanjske buke.
Pročitajte više na:; Fiberglass vs Celuloza Insulation; tvrde pjene izolaciju; Vrste Krovni izolacije; Ovdje imamo vrste izolacije usporedbi. Vrlo je važno iskoristiti to znanje i odaberite najprikladniji za izolaciju vrste radite vaš dom, ured, itd. više udoban.

No comments:

Post a Comment