Friday 23 December 2011

Ballroom Dancing Povijest

U ranijim danima, ballroom ples je samo značilo za creme de la crème društva i narodnih plesova za narod iz nižim razinama društva. Obično, ballroom ples je mjesto na Grand društvenim prilikama, društvenim večere, pa čak i za natjecanja. Pojam 'ballroom plesu »dolazi iz latinske riječi' lopta 'koja znači' ples '. Ballroom ples razvio se iz društvenih djelatnosti u natjecateljski oblik plesa danas. Je stekao široko rasprostranjena popularnosti u Americi, Velikoj Britaniji, Europi pa čak iu Aziji. Svjetski poznatog ballroom plesova su bečki valcer, polagani fokstrot je brzi korak i Tango. Bilo obliku ballroom plesne uvijek izvodi par (muškarac i žena) u elegantnom položaj naziva "zatvoreni držati '. Tako, kao francuski je reći, permettez-MUP (dozvolite mi) da vas odvesti do faze ballroom ples povijesti.
Ballroom ples Povijest - šesnaestog stoljeća, ballroom ples povijest seže do renesanse razdoblje kada Jehan Tabourot, objavio je Orchesographie in 1588, koji je bio kompilacija studije izrađene u francuskom renesansnom socijalne ples. Ova kompilacija uključuje zalog plesova poput livelier branle, Basse Danse, pavane i poznati pet koraka plesa pod nazivom 'cinq tempo' Shakespeare - galliarde.
Ballroom Dancing Povijest - XVII stoljeća, 1650, novi oblik ballroom ples je bio uveden u Parizu. To je bio nazvan Menuet koja je imala svoje korijene u seoskoj ples Poitou. Glazbu je skladao Jean Baptiste Lully, a legendarni kralj Luj XIV je nastupao u javnosti. Još od tada, Menuet je bio poznat kao raskošnu dvorski ples iz 17. stoljeća i dalje prevladavaju u dvorani do kraja 18. stoljeća.
Kako je vrijeme prolazilo, kralja Luja XIV postavio nove temelje u povijesti ballroom ples, uspostavom akademiju. Njegov akademiju zvao 'Academie Royale de Musique et de Danse' koji je skup pravila određenog za obavljanje svakog ballroom ples. Vladavina 'pet pozicija' na noge je artikuliran u ovoj akademiji. Poslije duge pauze, prvi segregacija između balet ples i ballroom plesne došao u postojanje, kao i Akademija pruža profesionalni plesači koji su se pojavili u balet i the baleta, napustili kraljevski dvor. The ispostavilo položaj tehnika balet ples, iznenađujuće vjerni oko u ballrooms za više od dva stoljeća, do kraja Victorian era.
Ballroom Dancing Povijest - Victorian era, to je Victorian era koji je vidio moderne uklopiti u ballroom ples. When Carl Maria von Weber napisao Poziv à la Valse, valcer je značajan moderno lice u Engleskoj, 1812. To je bio poziv jelima Valse that krenuli modernizaciji valcer, kao oblik čiste glazbe. Valcer s kojima se suočavaju masivne kritike, jer ljudi misli da je to znak nepristojnost, da su povezani s pozicije 'zatvorenim čekanju', iako je predrasuda kraju izblijedjela. U 1840's, ballroom vidio niz novih plesova kao što su polka, mazurka and Schottische. Još jedna kontroverza je otvorena te je insistirao na izostavljajući dekorativni korake u Quadrilles i drugih oblika ballroom plesa.
Ballroom ples Povijest - Početkom 20. stoljeća; Moderna ballroom plesa kao jazz i jive izvorno su ukorijenjeni u ranom 20. stoljeću. Mnoge nove korake i promjene uvedene u tom razdoblju u ballroom plesa. Tijekom 1910, reforme bio napravio u ballroom plesovima, dozvoljeno da parovi premjestiti samostalno. Ova reforma se već je napravljen u valcer. Drugi tranzicije koja se odvijala bila je ludost popularne glazbe kao što su jazz, koji je izumio crnaca u SAD-u. Novi oblici glazbe i reformi napravio u plesovima, dovela je do nastanka newer plesnih oblika u toku 1910 - 1930.
Legends poput Vernon i Irene Castle (1920's) i pionira poput Josephine Bradley i Victor Silvester studirao nekoliko oblika ballroom plesova. Oni kodificirane i puštene ovi oblici plesova. Organizacija Arthur Murray u SAD-u i Imperial Society učitelja plesa u Engleskoj pokazali su se vrlo utjecajni u širenju znanja nekih osnovnih pokreta ballroom ples. U 1930's, izvedbu na zaslonu ples by Fred Astaire i Ginger Rogers bio visoko slavljen i stekao ikoničkog status. Zabilježeni su brojni druge blockbuster pregleda ballroom ples poput 'Strogo Ballroom', 'Tango', 'Shall We Dance' i 'Tango Lekcija'.
Izraz ballroom ples je sinonim za deset različitih stilova plesne plesova, od kojih je pet stekao međunarodni standard. Vrhu pet ballroom plesova koji imaju međunarodni standard uključuju bečke, valcer, Tango je fokstrot i brzi korak. Ostalih pet ballroom plesne forme su međunarodnog latinski plesovi. To uključuje, samba je ChaChaCha je Rumba je Jive and the Passo Doble. Svijet je moderniziran i sama nije napustio svijet ballroom plesne bilo! Postoje mnoge dalje varijacije ovih oblika ballroom plesa, utemeljenom na primjerenog regionalnoj i stil razlika. Salsa ples je stekao veliku popularnost tokom godina, u gotovo svim dijelovima svijeta. Druge varijacije u svečanoj dvorani ples Hustle uključuju, Moderna Jive, Mambo, latinski Swing i još mnogo toga. Više o ballroom plesne vrste. Vi svibanj također žele čitati o:; Tango Ples lekcije; Povijest Tango Plesni; Ballroom Dance Odjeća i obuća, To je sve o povijesti ballroom ples. Ballroom ples i dalje ostaje većini elegantan, većina klasičnom obliku ples. It božanstveno izražava emocije, ljubavi, radosti, strasti i boli između dvoje ljudi. Poslije čitanja povijesti ballroom ples, siguran sam da bi moglo biti u nedostatku to probati neke od tih plesova. Tako, stavite na Vaše plesne cipele i dobiti na podu sa svojim partnerom!

No comments:

Post a Comment