Saturday 24 December 2011

Kako to Grow Bonsai

Bonsai je patuljak ukrasni grm ili stablo, koja se uzgaja u plitku posudu. Povijest ove umjetnosti uzgoja minijaturnih verzija velikog drveća i grmlja, može se pratiti natrag do drevne Kine. Umetnost je dodatno fine tuned strane japanske, i eventualno širiti ga kroz iz svijeta. Bonsai stabla su kategorizirani u različite vrste, ovisno o različitim čimbenicima, kao što njihova veličina, kut trupa itd. Jedan od najpoželjnijih ukrasnog dekor, znajući kako rastu bonsai može biti veliko iskustvo u sebi.
Kako rastu Bonsai drvećem? '; Uzgoj bonsai drveća je umjetnosti koja zahtijeva osnovna znanja o vrtlarstvu, kao i neke kreativnosti. Prilikom odabira bonsai stabla, možete birati između zatvoreni biljaka i vanjske biljke. Ako planirate da raste bonsai kući, možete se odlučiti za vrste kao što schefflera i plačući smokava, a ako mislite da raste na otvorenom, možete odabrati vrste poput smreka i javor. Uzimajući korak dalje, ako namjeravate rasti bonsai voćke, idealno opcije bi biti trešnja, borovnice, smokva itd. Nakon ste izabrali vrsta, morate idealno trebali odlučiti o jednom od brojnih bonsai stablo oblika dostupan. Neke od tih najpopularnijih oblika uključuju uspravno, koso and izdužena. Pročitajte više o bonsai drveća vrste.
U idealnom slučaju, trebali biste koristiti plitko zemljanu ili plastični lonac rasti bonsai stablo. Pota ovisit će o veličini i obliku namjeravate za vaše stablo kako bi stekli. Kako bi se osiguralo da pojava ovog ukrasnog stabla u svom najboljem, odaberite lonac čije boje compliments bonsai. Ako namjeravate rasti bonsai iz reznice, sljedeća stvar koju trebate učiniti je završiti odabrani rezanje ili grančica sa bonsai žice, i dati mu željeni oblik. Provjerite jeste li zamotate žice labav dovoljno da bi se osiguralo da je stablo rasta neće biti otežano.
Kada je u pitanju sadnja stabla, možete početi šireći centimetar tla na dnu lonca. Spread korijenje stabla nad ovom tlu, to tie ako mislite da je stablo ne bi mogla držati zemlju, i pokriti sa preostalim tlu. Pobrinite se da ostavite nešto prostora od ruba prema dolje, otprilike centimetar ili dva, kako bi voda stablo. Također možete koristiti ovaj prostor za dodavanje dekor. Nakon što ste zasadili stabla u loncu, možete objesiti težine grane obuzdati svoj prirodni rast. Stavite stablo na takvoj mjesto koje prima djelomična sunce svjetlo, ali ne puno. Jednom kada se stablo je naseljeno, možete ukras stabla pomoću kamenje, pijesak ili zelene mahovine. Čitanje više informacija o umjetnosti rastući bonsai biljka sigurno će vam pomoći u ovom zadatku.
Kako uzgajati bonsai drveća voće?; U slučaju namjeravate rasti bonsai iz sjemena, ćete morati držati tih sjemena u hladnjaku za tjedan prije ih sadnju. A dan prije nego što biljka njima ih potopiti u vodu, i prikupiti one sjemenja koje sudoper i nakupljaju na dnu za sadnju. Odaberite tla bogata hranjivim tvarima i pobrinite se da u lonac olakšava pravilnu odvodnju vode. Spread sloj pijeska na dnu tla, i slijedite ga s sloju tla. Koristeći svoj kažiprst kopaju neke rupe u njega. Plant sjemena u tim rupe i pokrij drugom sloju tla. Držite lonac u mraku ali dobro prozračenom prostoru i uvjerite se da prašina ne nakupiti na njemu. Nakon mjesec dana ili tako, male biljke će početi pojavljivati. U to vrijeme, pomaknite pot područje u kojem će dobiti izravnog sunčevog svjetla. Nakon što počnu rasti, možete ih orezati i ih žice na sličan način kao što bi žice tanke grane u željeni oblik.
Vi svibanj također željeli čitati više o:; Bonsai Trees - Povijest; Bonsai Tree Care Uputstvo; To je kratak informacije o kako rastu bonsaija iz sjemena kao i iz reznice. Jedna stvar napraviti znanje da su gore navedeni podaci je općenito u prirodi, koji svibanj ne biti pogodna za sve biljke. Primjerice, postupak za uzgoj stabala smreke bonsai malo razlikuje od procesa uzgoja trešnje bonsai stablo. Dakle, možda ćete morati napraviti malo istraživanje o vrstama vas prije nego što izaberete početka stvarnog procesa sadnje bonsai.

No comments:

Post a Comment