Thursday 22 December 2011

Šparoga Paprat

Šparoga paprat ili šparoga densiflorus je trava koja pripada obitelji ljiljana ili Liliaceae. Iako šparoga paprati karakterizira čipkan paprat kao lišće, to nije istina paprati. Umjesto toga, on je bliski rođak od šparoga biljka, sa svojim grmovit izgled i osjetljivo lišće. Šparoga paprat je porijeklom iz Južnoj Africi i često se smatra kao korov. Ali danas, šparoga paprati je popularna houseplant. Zasluge za popularizaciju šparoga paprat kao ukrasna biljka u Europi ide Carl Ludwig Sprenger Njemački botaničar.
Opis Plant; Šparoga paprat ili šparoga densiflorus je trajnica, grmova grananje s nježnim poput paprati lišće. Stabljike su vrlo teško s nekoliko brojeva bodljama na njemu. Lišće šparoga paprati cladodes su zapravo, a ne pravi listovi. These cladodes su zapravo izmijenjene i spljoštene proizlazi, iako oni izgledaju poput lišća. One mogu narasti do duljine od oko 0,8 do 2 cm, a širina od 0,1 do 0,2 cm. List kao cladodes šparoga paprati nalaze se u skupinama od četiri ili više. In šparoge paprat, stvarni lišće u obliku kralježnice, dok je cladodes obavljati funkcije lišća. Šparoga paprat biljka odlikuje gustom tepih od vlaknastih korijenja i gomolja. U proljeće ili kasno ljeto, neki male bijele, ili ružičast, zvonast cvijeće mogu se naći na stabljikama. Cvjetovi pojavljuju u grozdovima, a svaki cvijet je oko 0,3 - 0,5 cm u dužinu. Tvornica također proizvodi zelene boje bobica u zimu ili rano proljeće. Kasnije, plodine crveno, kao što su zrele. Svaka bobica oko 8 mm širok, a sadrži jednu ili više crnih sjemenki, koje se može koristiti za razmnožavanje biljaka.
Kako uzgajati šparoge Fern Ti mogu rasti šparoge paprat kao houseplant ili ukrasna biljka. Biljka može niti se propagira iz sjemena ili dijeljenjem. Za uzgoj šparoga biljka možete kupiti neke dobre kakvoće sjemena ili u saksiji biljka iz rasadnika. Šparoga paprat treba dobro isušen tla, bogata hranjivim tvarima. To obično preferira vlažan, pješčana ili vrste kredita tla. Tako, mix tlo tresetnica i pijeska, prije sadnje šparoga paprati. Potreba za vodom ove biljke je umjerena. Biljka voli jako svjetlo, iako to može tolerirati uvjetima slabog osvjetljenja kao dobro. Možete staviti biljka u zasjenjenom području djelomice. Nakon što je biljka raste, a svoje korijene početi gomilati u lonac, to prenijeti u veći lonac ili spremnik. Najbolje vrijeme za primjenu gnojiva je proljeće ili ranu jesen razdoblje. Zbog propovijedanja šparoga biljka podjelom, samo izvaditi korijen loptu postrojenja, a zatim ga podijeliti u dva dijela. Zatim, postrojenja i dijelova zasebno rastu dvije šparoge paprati. Znati više o zatvoreni u vrtu i kontejner vrtu.
Šparoga Fern Care, najvažniji dio šparoga paprati skrbi održavanje pravilan rast uvjetima. Kao što je biljka preferira jakoj sunčevoj svjetlosti, njegov rast može se utjecati, ako je zasadio na mjestu koje ne primaju adekvatnu suncu. Osim toga, lišće ove biljke može pretvoriti žuta, ako to ne prima dovoljno sunčeve svjetlosti. Za uzgoj šparoga, kao houseplant možete to mjesto blizu prozora. To će pružiti svijetle, ali filtrirani suncu. Kako je potreba za vodom ove biljke je umjerena, to je bolje zadržati tlo malo vlažna, ili neka tlo suho malo prije zalijevanje biljke. Boja lišća može poslužiti kao pokazatelj iz zalijevanje. Kada se biljka ne prima odgovarajuću vode, lišće će zauzvrat svojim žutim i igla također će kunjati.
Is Šparoga Fern otrovni?; Šparoga paprat se smatra otrovne biljke, kada se progutaju. Ingestije bobice može uzrokovati gastrointestinalni problemi kao što su, proljev, povraćanje i bolovi u trbuhu, a dodir s kožom mogu izazvati alergijske reakcije ili dermatitis. Biljka je toksičan za kućne ljubimce kao što su psi i mačke. Dakle, to je poželjno da zadrži šparoga paprati i mačaka ili pasa na daljinu, ili poduzeti adekvatne skrbi, tako da svoje kućne ljubimce ne konzumiraju bilo koji dio biljke.
If odrastao uz adekvatnu njegu, šparoge paprat s Lacy i delikatan lišće može biti prekrasan dodatak na bilo koji dom. Osim toga, to je niska održavanje biljka koja se može vrlo lako uzgaja. Međutim, morate biti malo oprezan, ako imate kućne ljubimce u svojoj kući, kao i biljka je toksičan za pse i mačke. Dakle, biti siguran to držati svoje kućne ljubimce podalje od šparoga paprati, kao gutanja dijela biljke ili njenih bobica, kao i dodira s kožom mogu dokazati opasna za vaše kućne ljubimce.

No comments:

Post a Comment