Thursday 29 December 2011

Clivia Sjemenke

Sjeme je nositelj života, za sve život. Dakle, njegovo njegovanje je imperativ. Za većinu biljaka, bez obzira na njihovu veličinu, život počinje u u embrionalnom fazi. I clivia biljka se ne razlikuje. Dakle, clivia sjeme je vrlo važna za biljke opstanak. Osim toga, sadnja clivia sjeme iz vlastite berbe je radost svaki dom vrtlar treba doživjeti.
Prekrasna cvijeća s clivia sunce lit boje može osvijetliti čak dullest ugla. These svijetlo narančaste boje cvijeta je rod monocot cvjetnica iz porodice Amaryllidaceae, a porijeklom iz južne Afrike. Danas su na raspolaganju šest vrsta i nekoliko hibridi koje nude najviše nijanse i boje od narančaste palete, kao i neke duboko crveno-narančaste do svijetlo žuti. Clivia sjemena snositi u sjeme pods i mora se ukloniti iz nje u pravo vrijeme, pa oni neće klijati, ili će klijati u tjedan sadnica. Pronaći neke zanimljive načine kako bi vaše cvijeće biljke, cvijet vrtovima i cvijet krevet ideje: dizajn za vrt cvijet kreveta.
Žetva Clivia Seeds
Clivia seeds trajati duže od drugih cvjetnica je sjeme razviti i sjeme. Nakon što je cvijet stranooplodnog, on off falls izlaganje natečen okruglog oblika bobica jajnika. Sjemenke se razvijaju unutar tog jajnika također poznat kao mahuna (jedan cvijet nosi jedan pod.) Zatvoreni mijenja boju zelene do žute, crvene ili narančaste, a trajati oko 9 do 10 mjeseci do zrele na biljke. Svaka mahuna sadrži više od 4 do 5 sjemenki. Dakle, žetva clivia seeds ispravno je presudno. Nakon što pod promijenio boju, (to obično pretvara mekan) ga pokupiti vrlo nježno. Izrezati ga pažljivo otvoriti. The clivia sjemena svi se drže zajedno u mekanu pulpe, koja drži komotnu membrane. Uklonite pulpa i odvojene sjemenke iz njega. Operite sjeme pod tekućom vodom, mogućnosti onu koja je pomiješana s germicidan rješenje. Za spremanje clivia sjemenke, stručnjaci preporučuju da ih pohrane u zatvorenoj plastičnih vrećica s nekoliko kapi vode dodano zadržati njegovu održivost. Lijevo na sobnoj temperaturi, sjeme će se smanjiti ili klijati suha, ali na kraju umiru. Nikad ih zamrznuti, i ne čeka više od dva mjeseca. To je najbolje posijati ih svježe.
Ispitivanje klijavosti sjemena Clivia
Sjemena klijati uspješno, oni moraju biti oprana dobro. Postoji nekoliko stanja kao što optimalna temperatura između 73 ° F do 77 ° F, visoka vlažnost i sterilnim uvjetima koje određuju uspjeh stopa klijavost. Uzmi vlažnim kompostom s nekim perlit ili vermikulita dodan u njega. Stavite u zapečaćenoj plastičnu vrećicu zajedno s nekoliko sjemena, prešani blago. Sjeme treba biti postavljen gore. Stavite vrećicu u blizini toplo tamno mjesto. Vlagu u plastične olakšat će sjeme nicanje koji će se pojaviti u nekoliko tjedana. Premjestite sjemena za sjeme ladicu. Jedan može se sjemena u lonac s odvodnju rupa i pokriti ga s plastičnim list. Jednom sjeme nicati, skinite poklopac i premjestiti pot diffused osvijetljeni prostor. Jednom sjemena klice, kao i njegov prvi pravi lista, presaditi klijavih clivia sadnica u svoje namijenjena mjesto.
Pročitajte više o različitim sjemena i isto tako dodati još boju u svoj vrt:; Sjeme Proces klijanja, cinija Seeds, Uzgoj sjemenje bez tla; Nakon clivia sjemena su posadi, to je samo pitanje vremena kada će nicati puno novih listova. Tvornica clivia snosi cvijeće tek nakon 2 do 4 godina nakon sadnje clivia sjemena. How do postrojenja clivia sjemena je zanimljiva tema za berbu, skladištenja i klijavost proces je drugačiji od drugih cvjetnica.

No comments:

Post a Comment