Saturday 31 December 2011

Rabarbara Biljke

Rabarbara sadrži skupinu višegodišnje biljke, svi koji su kategorizirani pod imenom roda sluz. Kao po taksonomska klasifikacija, rabarbara biljaka dijele iste obitelji, Polygonaceae uz heljda i Polygonum (knotweed). Rabarbara biljke su poznate za njihovu mesnat peteljkama da dodate kiseo okus kolača receptima. Osim kulinarske važnosti, stabljika i korijena rabarbare biljke se koriste kao laksativ, gubitak težine i drugih ljekovitih trava aplikacija. Ali, treba se imati na umu da rabarbara lišće sadrži oksalne kiseline i otrovne, što je zahtijevalo biljke da se održava s ekstra njegu.
Rabarbara Biljke: Identifikacija
Rabarbara biljaka su zeljaste, raste do visine od približno 70 cm. Listovi su velike, zelene boje, a nešto trokutasta oblika. Možete jednostavno identificirati biljka rabarbara od svojoj dugoj i mesnat peteljci, koji variraju u boji od jedne sorte u drugu. Temeljem iznos antocijana je peteljci boja može biti svijetlo zelena, ružičastoj ili grimiz crvene. Od tih, usjeva prinos zelene peteljci najveća, dok tamnocrven crvene raznolikost ima veću tržišna vrijednost od drugih. Cvijeće su male, zelenkasto-bijele u boji i snose u skupinama. U cilju povećanja produktivnost stabljika iduće godine, cvijet stalks su uklonjeni odmah nakon oni isplivati.
Rabarbara Biljke: Plantažni Smjernice
Rabarbara biljke nisu široko uzgajaju u povrtnjacima. Komercijalna opskrba rabarbara dolazi iz staklenika kultiviranja. U toplijim regijama, oni rasti tijekom godine, dok u hladnim klimatskim uvjetima, oni proći dormantnosti države tijekom ekstremno hladnim temperaturama i razvijati novih izdanaka u proljeće. Ako planirate rasti rabarbara biljke u vašem vrtu, sljedeće savjete će dokazati korisne za vas u održavanju these ljekovito bilje:; Sadnja Vrijeme: Biti srčan na hladnoću podnebljima, zime i proljeća su idealni biljnim ove bilja. Rast i razvoj rabarbara biljaka je najviši kada okoliša temperature između 50 - 90 ° F.; Uzgoj Site: Najbolji plantaže site rasti rabarbara biljaka područje koje prima pristran punom suncu. Za hladu vrtovima, rasti rabarbara biljaka u velikim veličine posude i stavite ih u suncem osvijetljenim područjima, kako bi se osigurao optimalan rast. ; Stanje tla: Ovi travast trajnice rasti najbolje u fertilnoj, dobro-isušen tla. Stoga, ne zaboravite dopuniti tlo s bučne dozom stajskog komposta prije uvođenju biljaka na vrt tlo. ; Propagiranje: Oni mogu propagira iz sjemena ili krunicama. Možete odabrati jednu godina star zdrav kruna za sadnju u vašem vrtu, kao propagacije po sjemena traje duže vremena za klijavost. ; Uzgoj Rabarbara: Mjesto krune rabarbare u tlu na dubini od oko 2-3 cm ispod površine. A, održavati razmak 1 m između dva biljaka. Pretrpanost će uzrokovati listova smanjenja veličine i podložnost bolesti. ; Navodnjavanje: Bez sumnje, sve vrste rabarbara su suša tolerantni. Ali, to ne znači da tla treba držati suha. Voda se redovito i pobrinite se da na vrhu tlo je vlažan. ; Đubrenje: Rabarbara biljke zahtijevaju višak hranjive rasti i potpuno razviti. Stoga, u cilju održavanje zdravog biljke, možete dodati organski komposta i decayed stajnjaka jedanput u svaki mjesec tijekom vegetacije. ; Žetva: spremanja rabarbara peteljkama treba učinjeno iz drugi godinu nasada (tri godine ako narasla po sjemenkama). Do tog vremena, korijenski sustav je uspostavljen ispravno u tlu. Stoga, dopustiti rabarbara biljke rasti do proljeća sezona naredne godine. ; Dug kao rabarbara biljke zima skrb tiče, trim peteljkama do baze prije glazura i laika debeli sloj malča (2 inča). Ako je potrebno, ih presaditi u drugom vrt site koja udovoljava rast zahtjevima ovih trajnica. Pitate kako presaditi rabarbare biljke? Što možete učiniti je kopača oko ruba rabarbara biljaka, pazeći da ne oštetiti rizoma. Nježno ih povucite s korijenje netaknuti, ukloniti mrtve korijenje (ako bilo) i mjesto biljaka u novom rastuće područje. Pročitajte više na višegodišnja biljka skrb.
Jednom vam rasti rabarbara biljke, možete ih održavati za više od 10 godina. Ako se pravilno rabarbara biljke njegu savjeti su slijedili, oni proizvode zdravu peteljkama do 15 godina raste razdoblju. Dakle, s pravilnim njegu i održavanje, možete koristiti vrt svježe peteljkama rabarbara u pečenje pies za nekoliko godina.

No comments:

Post a Comment