Tuesday 27 December 2011

Kako da izoštri nožem

Tupim nožem je gore nego ne nož na sve, jer ga ne mogu ni koristiti ga unatoč tome što jedan! Na takve puta osjećate potrebu znati, kako da izoštri nož. Budući nož koristi za rezanje, time proizvodnju fantastike, to je dužan labave to oštrinu prije ili kasnije. Međutim, tu su i razne noža oštrenje alata koje će vam pomoći izoštriti nožem. To je jednostavan i brz proces koji zahtijeva samo malo koncentracije. Možete izoštriti nož korištenjem bilo koje od noža oštrenja tehnika navedene u nastavku.
Tehnike Kako da izoštri Nož
Postoje razne opcije dostupne za oštrenje noževa. Nekoliko uobičajenih načina kako izoštriti nožem navode se u nastavku:
Brušenje Noževi s Čelik
Brušenje čelika ili oštrenje čelika je vrlo korisno izravnati rub, jer pomaže u zaglađenih i večernji izlazak grube ili neravne rubove. Držite nož u desnoj ruci i oštrenje čelika prema dolje, u lijevoj ruci. Upišite svoju ruku koja drži čelika, čvrsto na rezanje odbora. Držite nož preko čelika, sa dijelom najbliži nož u ručkom dira čelika. Sada, nježno naginjati nož na takav način da je rezni rub dodiruje osovinu čelika. Idealan kut za oštrenje noževa is 22,5 stupnja, koja se formira između noža i oštrenje čelika. Nakon što je dobio namijenjena kut, držite povlačenjem noža prema sebi, tako da ga gurnete duž osovine oštrenja čelika. Održavati kut throughout pomoću vodiča kut, slajd za oko 10 do 15 puta. Okrenite nož i ponovite procesa na druge rubu, to izraditi čak i glatko.
Brušenje Noževi s Whetstone
Odličan način da izoštri noževi, je koristiti brus. Za početak, morat ćete mjesto tocilo na ravnu površinu, poželjno counter-top ili rezanje odbora, sa svojim grube stranom prema gore. Držite nož čvrsto s jedne strane i stavite ga na kamenu, točka-prvi, u kutom od 22,5 stupnja. Koristite druge strane za stabilnost, ako je potrebno. Trebat će vam dobar percepcija o kuteva ili kut vodič vam pomoći da održali dosljedan kut kroz out. Sada, nježno kliziti pile prema naprijed i unatrag na kamenu, podvrgavanju cijele dužine oštrice za brus. Osigurati koju održavate 22,5 stupanj kut tijekom procesa. Učinite to za oko 10 do 15 puta na svakoj strani oštrica. Kada se to učini, okrenite kamen finoj borbenost strani, ponovite cijeli postupak ponovo za obje lopatice i dobiti ih izoštriti.
Oštrenje Noževi s Leather
Kožnu štrop se koristi za poboljšanje oštrinu i glatkoću nož i ne da izostre nož. Za početak, ćete morati kupiti kožni štrop iz bilo kože štrop ili dućan nož opskrbu. Važno je da se izoštriti nož prvi, koristeći brus ili oštrenje alata, prije nego počnete koristiti kožni kaiš za oštre. Držite vješanje kože štrop u jednoj ruci s nožem na druge, držeći nož paralelno s kaiš za oštre, a njegov rub okrenuti prema vama. Dodirnite nož na štrop i povucite ga duž štrop daleko od vas pod malim kutom. Preokrenite nož i povucite ga prema vama. Ponovite to i amo proces za oko 10 do 15 puta, održavanje niskog kuta tijekom. Bit ćete iznenađeni na povećanje oštrinu i glatkoću vaših sječiva, sljedeći put kada koristite svoje nož.
Brušenje Noževi s brusnim papirom
Šmirgl papir je lako naći kod kuće i zahvaljujući hrapavost može učinkovito izoštriti svoje nož. Pripremite papirom blokovi pridržavaju sandpapers različitih žitarica na posebnim drvenim blokovima. Držite nož u jednoj ruci i papirom blok u drugoj. Stavite nož's Edge na šmirgl papir blok, od tijela, na 22,5 stupnjeva. Sada počnite trčanje šmirgl papir blok na cijeloj dužini noža oštrica od ručke do vrha. Učinite to 10 do 15 puta da izoštri oba ruba oštrice. Za vrlo tupi oštrice, trebali biste koristiti teških zrna šmirgl papir da biste dobili najbolje rezultate. Pročitajte više na:; Nož Oštrenje Opremljenost; Nož Oštrenje savjete i tehnike; Nož Oštrenje upute; Savjeti o Oštrenje noževa, nakon što su izoštriti nož, pobrinite se da vam pranje i temeljito očistite prije nego koristeći. To će pomoći ukloniti bilo neželjene čestice iz oštrice. ; Nož na rubu mogu dobiti dosadno lako, čak i ako ste ga koristiti samo za malo vremena svakodnevice. Bolje je zadržati oštrenje čelika ili šmirgl papir ruci, tako da možete redovito naoštriš nož kadgod potrebu proizlazi da. ; Kada ste klizna nož preko bilo koji objekt, kako bi ga zašiljiti, održavati samo jedan smjer stroking od početka do kraja. ; Pohrana noževi pravilno ne ide dug put u održavanju svoje oštrice u dobrom stanju. Možete koristiti nož blokovi, nož slučajevima, magnetske barova ili nož rukavima pohraniti Vaše noževa u dobar način. ; Nakon učenje kako izoštri nož sigurno ćete ga probati kod kuće. Samo riječ oprez, budite oprezni. Kao što će se baviti oštrih rubova i oštrenje alata, postoji mogućnost ozljede. Izbjegavajte takve nezgode koje borave fokusiran dok izoštravanje.

No comments:

Post a Comment