Sunday 4 December 2011

Smreka Bonsai Njega

Većina od nas su upoznati s pojmom bonsai, koji se odnosi na umjetnost uzgoja stabala u malim spremnicima ili posudama. Bonsai stabla nisu genetski izmijenjenih minijature postojeće vrste, ali su one male stabla, koje se uzgajaju iz sjemena redovitih velikih stabala. Ova stabla su kao i svaki drugi redoviti pune veličine stabla, ali su vrlo male veličine, kako bi se rasti u malom kontejner. Različite tehnike, kao što su, orezivanje, korijen smanjenja, cijepljenje, itd., koriste se za stvaranje bonsai stablo. Ukratko, osnovno razumijevanje pravo tehnike je potrebno kreirati bonsai. Pored toga, postoje i neke specifične vrste koje se daje prednost za stvaranje bonsai drveća. To uključuje borova, javora, smreke, itd. Neka nas pogledajte na različite aspekte smreka bonsai skrb.
Juniper Bonsai Tree Care Tips
Smreke su četinjača biljke koje spadaju u rod Juniperus i obitelji Cupressaceae. This zimzelene vrste uključuju i visokih stabala i grmlja sa igla-poput ili scale-poput lišća. Jedna od prednosti smreke je kompaktni lišće, što je pogodno za bonsais. Dok širenje tih stabala su pogodni za stilova poput, kaskadni i polu-kaskade, njegove tvrdo smolast drvo je koristan za napredne kiparske tehnike, poput, Shari and sabamiki. Neki smreka vrsta, kao što su, smreka chinensis (kineski smreka), japanski vrt smreke, zelena humka, Sargent's, igla, shimpaku, itd., su opsežno koristi za uređenje okoliša i hortikulture, posebno za stvaranje bonsais. Juniper bonsaija su vrlo popularne jer se može se uzgajati i unutra i vani. To je vrlo lako rasti, orezati i vlak. Ova stabla ponuditi široku paletu lišća boje koji se kreću između plave, zelene i svjetlo zelene, s nekim s srebrnim i zlatnim tonovima. Dok raste bonsai potrebama ekstra njegu i truda, borovicom su usporedno lako prikupiti što bonsai. To je jedan od najboljih izbora za početnike. Ovo su neki od smreka bonsai skrb upute, koji vam mogu pomoći u zadatak raste smreka bonsai drveća.
Lokacija; Iako, bonsais povremeno čuvaju zatvorenom za prikaz, oni trebaju dovoljnu količinu sunca i svježeg zraka. Ovo je više primjenjiv za borovicom, koji zahtijevaju najmanje četiri sata od izravnog sunčevog svjetla. Filtrirano ili u hladu sunčeve svjetlosti se smatra najbolje za borovica bonsais, ali ih zaštititi od izravnog sunca popodne, posebice tijekom ljeta. To će biti idealno mjesto da ih na takvom mjestu, gdje će dobiti jutarnje sunce i popodne hlad. U slučaju da je drvo dobiva izravan suncu cijeli dan, morate ga vodi svakodnevno. Ako želite zadržati tih stabala zatvorenom prostoru, pobrinite da lokacija nudi dovoljno svijetle svjetlo. Stabla bi trebao dobiti barem dva sata izravnog sunca i zatvoreni položaj ne bi trebao biti blizu klima uređaj ili topline oduška. Pročitajte više o rasti bonsai stablo.
Zalijevanje i hranjenja; Zalijevanje i hranjenja su dvije važne aspekti borovica bonsai skrbi. Višak voda i nestašica vode može utjecati borovica bonsais lako. Dakle, provjerite tla svakodnevno i osjetiti sadržaja vode. Zlatno je pravilo da nikada dopustiti tlo ići suha. Možete zadržati pladanj ispod bonsai kontejner i ispunite ladicu s vode dnevno. Vi svibanj također koristiti kanticu za zalijevanje ili gospodin tu svrhu, ali pazite da listovi ne iritira toliko. Bonsai stabla ne zahtijevaju redovita prehrana, jer to može izazvati rastinje stabala. Dakle, gnojidba je potrebna tijekom vegetacije, odnosno je od proljeća do jeseni. Može biti učinjeno na interval dva do tritjedan. Slow release organskih gnojiva su preferirani na kemijsku jednih i potonji morati koriste u razrijeđenom obliku samo. Imajte na umu da previše hranjenja također može oštetiti stabla, tako da koriste malu količinu gnojivo za smreka bonsai drveća.
Rezidbe i zimovanje, Što se tiče bonsaija u pitanju, orezivanje i zimovanje su vrlo važne. Juniper bonsai skrbi uključuje i korijen obrezivanje i podrezivanje nove pupoljaka. Novi pupova razvijaju tijekom proljeća i jeseni. To je vrlo potrebno za gutljaj s tih pupova, pa da se ne razviju u punopravno grane, koji utječu na stil bonsai stablo. Juniper bonsai podrezivanje može biti izvedena prema stilu želite. Još jedno područje smreka skrbi bonsai stablo je root rezidba, koji se također naziva repotting. Root rezidba mora biti učinjeno svake dvije godine, do stablo doseže šest do sedam godina starosti. Nakon tog razdoblja, to može biti učinjeno svakih tri-petgodina. Za ovu vrstu smreka bonsai rezidbe, stablo mora biti uzeta iz kontejner i neke tla pričvršćena na korijenje mora biti uklonjen. Trim trećina korijena iz svih strana i zatim ga presaditi. Uvijek zapamtite da voda biljka nakon repotting. Vi svibanj također koristiti vitamin B-1 transplantaciju dopuniti šok. Zimovanje smreka bonsai je to učinio imajući na stablu na hladnom mjestu tijekom zime, kao što je to mirovanja razdoblje. Temperatura moraju biti pod 60 ° F. stablo ne treba pate od ekstremnih hladan i suh vjetrova. Za ovu svrhu, možete koristiti hladno okviri, zatvorene negrijanom sobe, mulch kreveta, itd. U slučaju štetnika, smreka se bonsai može biti napadnut strane pauk grinje. Možete sprej jedan pesticid značilo za kućanstvo biljke, jedanput mjesečno. Pročitajte više o bonsai upute za njegu drveća.
Sada imate osnovnu ideju o borovica bonsai skrb. U odnosu na druge bonsai vrste drveća, smreka bonsais su lako brinuti. Dakle, ako ste početnik, bonsai smreka će biti najviše idealan za vas.

No comments:

Post a Comment