Wednesday 9 November 2011

Amaryllis Care

Popularni gomoljasti biljka, cvijet amaryllis je monotypic rod biljaka također poznat kao Lily Belladonna, gol dame i zvučnik. Ovaj cvijet je vrlo popularna među vrtlarima, kao i sorte ponuda sadilica zapanjujući nepca boja. Postoji preko stotinu vrsta koje nude amaryllis cvijeće koje su jednokrevetne ili dvokrevetne petaled, pojedinačno ili u hladu boje, s mnogo uzoraka, prugast, nabran rubova, itd. Oni činiti dobro u krevetima, granica, edgings i kontejnera. Amaryllis skrb u osnovi uključuje uzimanje dobru brigu o žarulja, sadnju i skladištenje, a nakon sadnje skrb.
Amaryllis Care Upute
Biljka je više od dva do tri metra, i ima dugu ostavlja oko 15-20 inča s inča u širinu. One žarulja obično proizvodi nekoliko visokih stabljika na kojoj tri do četiri velike trube u obliku cvijeća cvatu u proljeće. Boje na raspolaganju su široki, crveni, svijetlo ružičaste, narančaste, roze, ljubičaste, losos, bijelo i bijelo u blizini, kao dobro.
Sadnja Amaryllis Lukovice: Amaryllis žarulje su lako dostupni. Odaberite žarulje po shemu boja koju namjeravate provoditi u svom vrtu. Lukovice trebaju biti zdravi, okrugli ili izduženi, bez ikakve štete maraka ili infekcije. Oni ne bi trebali imati list klice, osim ako kupite saksiji postrojenja. Indoor amaryllis skrbi, kao i amaryllis briga na otvorenom više ili manje isto. Za kontejnerski vrtu odabrati mješavinu pješčano-ilovača s pH od 6,0 ​​do 6,8 tla, dok se za njih u sadnju cvjetnih gredica, oplemeniti tla oko deset centimetara i dodajte dobru mjeru organske tvari kako bi se osigurala dobra drenaža. Biljka amaryllis lukovice dovoljno duboko da pokrije korijen loptu, vrhu lukovice trebalo ostaviti isplaziti van. U cvjetnjaka, prostor žarulje oko 5-8 cm, kako bi se izbjeglo prenapučenosti.
Amaryllis Njega: Voda amarilis držanje klimatskim uvjetima na umu, ne dopustite da suho tlo. The žarulja treba vlage da se obnovi njegov rast. Tjedana put nakon sadnje lukovica, jedan će primijetiti list klice. Dobar iznos od sunca treba biti osigurana za sobne biljke, jer bez adekvatne svjetlosti jedan će biti lijevo s lošom izložba cvijeća. The amaryllis biljka će cvijet u 7-10 tjedan, povećanje frekvencije vodu kada počinje cvjetati. Kako bi se osiguralo dulje vrijeme cvatnje, biljka žarulje u razmaku od 1-2 tjedna. One mogu napraviti amarilis cvijet ponovno, nakon cvatnje je gotova. Uklonite mrtav cvijet glavu, i cut natrag na zemlju cvjetne stabljike, to feed it s tekućim gnojivom. Novi stabljike cvijet će proljeće u tjedan dana.
Amaryllis skrbi nakon Blooming: Nakon cvjetanja njegu u osnovi uključuje osiguranja zdravstvene i razmnožavanje žarulje. Nakon svih cvatnje je više, i dalje vode i oploditi biljka kroz proljeće i ljeti. Lišća treba okrenuti žute i venu daleko na svoje, više listova rast znači žarulja razmnožavanje. Kada sve lišće padne na tlo, iskop žarulju iz tla. Otresti svih prljavštine iz nje, trim pretjerano duge korijene, i prašine nešto praha fungicida pred njima pohranjivanja u mrežaste vrećice u kul suho mjesto. Keep checking svakih nekoliko tjedana za gljivične rast. Jedan može napustiti lukovice u zemlji previše, samo zagrtati biljke oko njih da ih spasi iz zimskog smrzavanja. Pročitajte više o amarilis žarulje: sve upute i njegu.
Good amaryllis skrb će osigurati dobar show duljeg cvijet, dok brigu o žarulja osigurat će da vaše zalihe čuva množenjem.

No comments:

Post a Comment