Sunday 27 November 2011

Vinca Vine

Vinči je rod travast ili sub-grm biljke, koje pripadaju obitelji, Apocynaceae. Rod Vinca uključuje pet vrsta u ukupnom, od čega Vinči maloljetnika i Vinca glavne su češće uzgaja, uglavnom kao groundcover. Obje vrste se zna da se invazivne, kao što su širenje vrlo brzo. Zajedničke nazive koristiti za Vinca duru šarolik Vinca, a Vinca minor je više popularno poznat kao "zimzelen cvijet" i "puzanje mirta '.
Vinca Vine: Plant Opis
Kao što naziv sugerira, Vinči vino je zimzelena vino s vitkim prateći stabljike, koje obično ne prelazi visinu od 8 do 30 inča. Međutim, to je brzo rastuća biljka koja se širi vrlo brzo preko tlo u kratkom vremenskom razdoblju. To je razlog zašto je upisana kao invazivna vinove loze u jugoistočnom dijelu Sjedinjenih Država, koje je U. S Odjel za poljoprivredu. Dugo i vitko korijena stabljike u čvorove na mjestima, gdje su dodiruju tlo. To daje plan snažnu potporu širiti preko velikog područja.
Glavni vrste Vinca, tj. glavnim i sporednim Vinca se mogu razlikovati po izgledu lišća. Maloljetnika Vinca vino biljka je pronađen s ravnomjerno zeleno lišće, dok su glavni ili šarolika Vinca vino odlikuje zeleno lišće, ivica s kremasto bijelu boju. Vinci proizvodi vino jednostavno cvijeće u proljeće i tijekom ljeta. Vinca Cvjetovi su mali i nježan, a obično su ljubičaste boje. Međutim, povremeno Vinca vina nalaze se proizvoditi bijeli cvjetovi. Tvornica također proizvodi suho voće, koje ruptura za oslobađanje sjemena Vinca vinove loze.
Vinca Vine Care
Vinca loza raste dobro u djelomično zasjenjenom području. Međutim, to također može biti uzgojeno na mjestima izložena punom suncu. Biljka preferira dobro drenirani tla s pH razinama između 6 do 6,5. Idealno vrijeme za sadnju vinove loze Vinca se u proljeće i ljeto. Matične reznice su obično koristi za razmnožavanje biljaka. Tlo bi trebao biti je zadržao vlage za promicanje brzi rast biljke i stoga, voda vinovu lozu jedanput u tjedan dana tijekom prve vegetacije. Međutim, tijekom zime iu proljeće, učestalost navodnjavanja može se smanjiti. Da bi se osigurala bolja rasta, tla u kojem se sadi loze treba biti vlažna na oko 1 inch dubina. Dakle, provjeriti vlažnost tla prije zalijevanje biljke. Jednom, biljka sazrijeva, to će zahtijevati samo minimalni iznos od brige i pažnje.
Kako da biste dobili Vinca Vine u cvatu?
Za promicanje cvjetnice, morate uzeti nekoliko neki dodatni brigu o vašem Vinca vinove loze. Prvi važan čimbenik za bolje cvatnje je primjerena suncu. Ako ti cvjetnica ne uzimajući dovoljno sunca, cvijeća proizvodnje mogu dobiti kasniti. Vinca loze proizvesti bolje cvjetovi u punom suncu. Dakle, pomak postrojenja za područje koje prima više sunčeve svjetlosti. Ali, ako ste narasla Vinca u tlu, zatim bi se osiguralo da biljka dobije dovoljno sunca, a ne u hladu velikih stabala i biljaka u vrtu. If grane drveća i biljaka koje su sjenčanje vaše Vinca vinove loze, a zatim obrezuj te grane.
Primjena svjetlo topljiva u vodi ili vremenu puštanje gnojiva u proljeće također može izazvati biljka u cvatu ispravno. Obično, Vinca vina su oplođena jednom u svake dvije godine. If gnojiva je suho, onda budite sigurni da ga razrijedite kako bi se spriječilo spaljivanje elektrane. Ne koristite gnojivo s vrlo visokim sadržajem dušika. U iznimno hladnim područjima, Vinca vinova loza ne može preživjeti zimu. U takvim područjima, biljke uzgajaju u kontejnerima trebao biti je zadržao unutra, tijekom cijele zime do dolaska proljeća. To je vrlo važno da bi se osiguralo da biljka Vinca vinove loze preživi više od jednog vegetacije da se biljke da bolje cvjeta. Saznajte više o kontejner vrtu.
Vinca loze je vrlo izdržljiv i tolerantne topline i suše. Ali, to je invazivna biljka koja treba pruned u redovitim razmacima, kako bi se spriječilo rast. Tako, izrezati i izvaditi kraja vino i ukloniti sve neželjene dijelove, te ih baciti u kompost bin. Ako se ostavi na terenu, mnogo novih biljaka da proizlaze iz tih dijelova biljke. If održava ispravno provjerom over rastu, vinovu lozu Vinči može izgledati jako lijepo ispod velikog stabla u cvjetnjak. Kako se biljka proširila prilično brzo, oni su dobar izbor kao groundcover.

No comments:

Post a Comment