Monday 21 November 2011

Zumbul Bean Vine

Vrsta graha u obitelji Fabaceae, zumbul grah trs raste tijekom tropskim regijama Afrike, Indije i Indoneziji gdje je više hrane usjeva nego ukrasna biljka. Iako nije široko uzgaja, to je tradicionalna hrana usev za Afrikanaca za mnogo godina sada.
Hijacintna Bean Vine, a zumbul trs grah može rasti bilo gdje između 4 - 15 noge u visinu ovisno o raznolikost. To ne imati široku prateći širenje. Njegova blago aromatično lišće je plavo zelene boje i tekstura glatko. Što je zanimljivo o ovom trs je njegov ljubičasto cvijeće i markantnim ljubičasto obojene sjeme pods poznat kao lablab, da snosi na trs gotovo cijele godine (ovisno kada je bila posađeno)) osim zimama. Hrana bilja, nije samo jestiva za ljude, već i na leptire i hummingbirds, međutim, za ljude su sjemenke otrovne jer sadrže visoke koncentracije cyanogenic glucosides. Moraju biti kuhano za dugo vremena, kako bi ih jestivo. Pročitajte više na otrovne ukrasno bilje.
Kako rastu jedan Hijacintna Bean Vine, Lijepa ukrasnim loza, gajenih na rešetkama i zasloni, jedan zumbul graha vino ima vrlo malo zahtjeva za zdrav rast. Kao što je brz uzgajivač, oko 10 - 15 inča svake sezone, jedan će morati pružiti dovoljnu potporu.
Sjetva: Ovaj trs može počeo s ljubičastim zumbul graha trs sjemena. Kao sjemenke su velike u veličini, oni mogu izravno posijanog u namijenjen lokaciji. Potopiti sjeme za par sati u vode brzini njihov proces klijavost. Jedan ih mogu sijati u styrofoam naočale previše. Oni ne sviđa njihov korijenje previše biti poremećen, stoga izbjeći presađivanja. Oni su tlo jednogodišnja, ali ih brzo rasti, dobro koristiti isušen komposta bogata tla. Sije 1 ½ inča duboko, i šest inča apart. Sijati sjemena nakon posljednjeg mraz datum. Sjeme će proklijati u dva tjedna vremena, držati tlo vlažnom dok oni učiniti.
Nakon sadnje Njega: Uzgoj jedan zumbul graha vino je jednostavno, samo treba puno sunca i puno vlage. Tlo treba biti besplatno draining, a ne vlage retaining. Biste osigurali dugovječnost, dodajte bilo organski kompost ili sporo objavljivanju gnojivo, svaki mjesec tijekom vegetacije. Dodaj zdravu dozu kalij for lišće rast, i kad vidite buds pojavljuju koristiti phosphorous formulu temeljen gnojivo promicati obilna cvatnje i sjeme ležaj. The zumbul grah trs je osjetljiv na mraz. Da biste osigurali da prežive zimu, jedna teško može orezati i malča oko njih. Jedna od najboljih mogućnosti o ovom trs je da postoji gotovo ni insekata, štetnika ili bolesti problema koji ih nanese. Obrezuj svi mrtvi stabljike i cvijeta deadheads. Biti trs je prirodno da će pomrsiti u međusobno, izbjeći da orezati neke unutarnje proizlazi povećati zraka i svjetlost cirkulaciju. Redovita rezidba svjetlo će također promovirati cvjetnice.
Za sljedeći sezona rasta, jednostavno prikupiti sjemena sjeme mahuna koje je sušeno na trs sama. Hijacintna grah trs sa svojim prekrasnim cvijećem i sjeme pods nestled među lišće imaju prilično broj koristi, zaslona, ​​ograda, rešetkasto, ih staza duž prozor prag ili samo ih rasti u viseće košare i neka njihova cvijet blooms trag dolje.

No comments:

Post a Comment