Monday 14 November 2011

Zumbul Bulbs

Vrt hyacinths (Hyacinthus orientalis) su cvjetajući raznolikost ljiljan obitelji da većina vrtlarstvo entuzijasta preferirati uzgoj u zatvorenom prostoru ili na otvorenom tlu. Oni najbolji su poznati po svojoj obliku zvijezde cvijeće prenose u gustim grozdovima u dugo cvasti klasa (svaka mjerni oko 10 inča). Živoj boji zumbul cvjeta nisu samo velike i lijepe, ali su mirisne previše, na taj način punjenje vrtu i / ili sobe s prožimajući miris. Još jedan razlog za njegovu veliku popularnost je da ga je lako rasti i održavati u vodu ili bilo koju vrstu tla. Pročitajte više na vodi zumbul skrbi.
Kako da se biljka Hijacintna žarulje?
Uzgoj zumbul žarulje se ne razlikuje od drugih žarulja cvjetajući. Razumjeti osnovne vrtu vještine i možete održavati zdrave zumbul biljke u vašem cvjetnjak. Budući da je jednogodišnja biljka, možete rasti zumbul žarulje u vodi, unutra ili na otvorenom vrtovima. Spomenuti u nastavku su savjete za uzgoj i održavanje zumbul žarulje:
Uzgoj Site: zumbuli žarulje uspijeva dobro u pristran punom suncu. No, da ćete dobiti najveći cvjeta when zasađen na jakom sunčevom svjetlu. Stoga, u skladu odaberite nasada mjesto u vašem vrtu. Da biste lukovice zumbula zatvoreni (doma ili ureda), stavite ih u kutu koji prima indirektne sunčeve svjetlosti.
Sadnja Vrijeme: Sadnja zumbul žarulje na ispravan put je presudno za promicanje brzo klijanje i procvat u sredinom proljeća. Dakle, kada se biljka zumbul žarulje? Jesen je najbolje vrijeme da rastu zumbul lukovice, možete pripremiti tlo i biljka ih 6 do 8 tjedna prije dolaska teških mraz.
Odaberite Hijacintna Variety: Na temelju sorte, zumbul biljke cvatu u raznim bojama kao što su bijela, žuta, roza, plava, ljubičasta i crvena. Kao što je po svoj osobni izbor, odaberite sorte koja će nadopuniti krajolik dizajn i / ili dizajn interijera u sobi.
Kupnja Hijacintna Lukovice: zumbuli biljke se razmnožavaju isključivo pomoću lukovice. U cilju dobiti veće cvjeta, trebali biste odaberite zdrave i veliki lukovice veličinu. Možete se odlučiti za sorte koje cvijet rane u kasnu zimu. Isto tako, ne zaboravite da provjerite bolesti i štetočina otpora zumbul lukovice.
Pripremite tla: Korištenje freza, popustiti vrt tlo temeljito do dubine 10 - 15 inčni i ukloniti korova. Dodatak tlo s 2 - 4 inča stajskog kompost. U slučaju da ste sadnju zumbul žarulja u lonac, kupnju potting smjesu iz rasadnika ili pripremaju na svoj miješanjem jednog dijela svakog od pijeska, ilovače i komposta. Lonac od 5 - 6 inča promjer je odlična za uzgoj jednog zumbul žarulja.
Grow Hijacintna Lukovice: Dig tla do dubine 6 - 8 inča i mjesto zumbul žarulju s ukazao kraj okrenut gore. Cover žarulju s tla i pritisnite čvrsto ukloniti zraka džepove. Saberite zumbul lukovice u grupama (4 - 6 inča između dvije biljke) stvoriti osebujan dizajn u vrtu. Ili ako održavana u kontejnerima, možete biljka različite zumbul sorti u jednom loncu. Znati više o kontejner vrtu.
Hijacintna Lukovice Care: Kao čeznuti kao tlo dobro drenirani je zumbul biljke će ostati zdrava i bolesti besplatno. Briga za lukovice zumbula uključuje zalijevanje redovito zadržati tlo vlažnom (ne jako mokro) i dopunama tla s kompost, neposredno prije pojave cvjetnih pupova. Izbjegavajte istiskivanja the zumbul lukovice, kao što može imati negativan utjecaj u cvijetu veličini.
Nakon Bloom Njega: Hijacintna cvijeće su veće i življe u prvoj godini nasada, nakon čega je cvijeće smanjenje u veličini postupno. Dakle, većina hobisti radije presađivanje godišnje. Nakon zumbul cvjeta isušiti, rezano cvijet stabljici u bazi (deadheading). To će vam pomoći očuvati hranjive tvari za sljedećeg perioda vegetacije. No, dopustite ostavlja da raste i sušiti na svoje vlastite.
Uzgoj zumbul žarulja je jednostavno i zabavno, s kojim možete doći do uživati ​​u spektakularnom i mirisno cvjeta u proljeće. Također možete prisiliti biljke na cvijet rano raste ih unutra u kontroli stanje okoliša. Ukrasite s graničnim zumbul cvijeće te u isto vrijeme, ispunjavaju sobu plahovit mirisom.

No comments:

Post a Comment