Monday 28 November 2011

Yucca Plant bolesti

Znanstveni naziv biljaka juka Yucca elephantipes i oni imaju oštre koplja u obliku projekcija koja zrači iz središnje stabljike. Yucca biljke su vrlo popularni i kao unutarnji i vanjski biljaka. Listovi su uglavnom 1 do 2 metara u visinu, iako su neki primjerci vidio da rastu upto 4 noge. Iako yucca biljke su relativno lako održavati kao i sve što im treba je odgovarajuća suncu i niska vlažnost zraka. Brojni su uzroci i vrste Yucca biljnih bolesti. Neke uobičajene juka biljnih bolesti su yellowing od lišća, lezije ili smeđe obezbojenje na površini od juka lišća i truljenje od stabljike.
Raste Yucca Plant, najbolji način raste yucca biljke je od rezanja od yucca biljke. The biljka juka reznice bi trebao doći iz zrelog rast nego novi rast kao novi rast više skloni truli. Koristeći oštrim nožem da se rezanje iz biljke i uklonite vrhu najviše lišća. Stavite rezanje u sjenovito mjesto za 2 do 3 dana dopustiti rezanje na suho. Sada mjesto rezanje u nekim potting tla i držati ga u mjesto gdje se mogu dobiti izravnog sunčevog svjetla. To će trajati oko 3 do 4 tjedna rezanje za rast korijena. Drugi način rasti juka biljaka iz sjemena kojih traje negdje od mjesec ili godinu klijati. Biljka Yucca sjemena u potting tla nakon olako trljanje sjeme s malo brusnim papirom. Redovno zalijevanje tla je vrlo bitan, ako želite vidjeti sadnica nicati u oko 1 do 2 tjedan. Možda želite znati više o propagiranju biljaka od rezanja i klijavost sjemena proces.
Najveća Problem je da ljudi lice koje imaju u zatvorenom prostoru yucca biljke je da rastu previše visok, a oni zahtijevaju redovito obrezivanje. Yucca biljka rezidba radi uklanjanjem postrojenja iz lonac i odrediti gdje se nalazi na pola puta znak na biljke. Uz pomoć oštar škare rezati debla na pola. Ponovo staviti u saksiju postrojenja i vode ga.
Vrste juka biljnih bolesti; Postoji mnogo različitih juka biljnih bolesti, a mi ćemo navesti najvažnije.
Pojava smeđe mrlje na listovima je među jedna od najčešćih yucca biljnih bolesti. Mjesta su općenito 2 do 3 cm promjera s grimiznim granice. Ta mjesta na list prvi put pojavljuje u obliku malih jasno zona u starije lišće biljke. Mjesta uključite žućkasto i konačno smeđa kao što su zrele. Oni su obično ovalnog oblika i razbacani po cijeloj površini lišća koji su na dnu yucca biljke. Žuti listovi su također vidjeli u nekim slučajevima. To se najbolje može izliječiti jednostavnim uklanjanjem zaraženih listova. ; Siva lista uočavanje je među jedna od mnogih juka biljnih bolesti. To su više zajedničkog u starijih lišćem i se smatraju legije koje su sive u boji s smeđim rubovima. Za kontrolu ove bolesti juka biljka primijeniti fungicida i ukloniti zaražene lišća. , Jedan od najčešćih yucca biljnih bolesti koje većina kuće morati pozabaviti jest truljenje of stabljike. Ako se raspada ne bude uhićen na početku, to bi moglo dovesti do rušenja cijele biljke. Truli je uzrokovana bakterijama i naći ćete korijen od lišća ima soft sentimentalan iscjedak koji daje neugodan miris. To se može izbjeći korištenjem samo sterilizirane posude i pravilno potting tla when sadnje reznica yucca biljke. ; Ponekad ćete možda vidjeti bijele rast biljka koja ima ventilator kao uzorak. To se obično nalazi na stabljika biljke u blizini površine tla. Yucca biljka problemi kao što je ovaj su uzrokovane gljivične napada i to se zove sklerocija. To se može donekle biti pod kontrolom pomoću odgovarajuće fungicida. ; Pročitajte više na:; Yucca Plant Njega, Yucca Plant, tako, vidjeli smo da postoji mnogo yucca biljnih bolesti koje su uzrokovane i bakterijske, kao i gljivičnih napada. Upotreba fungicida su korisni za sprečavanje bolesti yucca biljke uzrokovanih gljivama, ali njegova primjena ne bi trebalo koristiti više od dva puta godišnje kao što sputava rast biljke.

No comments:

Post a Comment